Cadde BURUN ESTETİĞİNDEKİ SON YENİLİKLER - 10 MADDEDE DOĞRU BiLiNEN YANLIŞLAR

BURUN ESTETİĞİNDEKİ SON YENİLİKLER - 10 MADDEDE DOĞRU BiLiNEN YANLIŞLAR

09.07.2014 - 19:00 | Son Güncellenme:

Burun estetiği için doktora başvuranların sadece yüzde 20'si estetik kaygılar taşıyor. Geriye kalan yüzde 80'lik kısmın amacı; burun tıkanıklığı, nefes alıp vermede zorluk, geniz akıntısı, horlama, sabah yorgunluğu ve baş ağrısından kurtulmak

BURUN ESTETİĞİNDEKİ SON YENİLİKLER - 10 MADDEDE DOĞRU BiLiNEN YANLIŞLAR

Burun estetiği halk arasında popüler bir konu olduğu için hemen herkesin söyleyecek bir şeyi var. Çevreden duyulan bilgilerin çoğu da yanlış. Op. Dr. Muhammet Dilber burun estetiğinde doğru bilinen yanlışları sıraladı.
1- Burun estetiği sadece belli mevsimlerde yapılır/YANLIŞ
Burun estetiği operasyonu her mevsimde yapılabilir. Yaz veya kış mevsimi ameliyat açısından fark yaratmaz.
2-Operasyon sonrası burun ucu düşer/YANLIŞ
Burun estetiği operasyonlarında artık ‘destekli burun’ felsefesi ön planda. Yani burun öncelikle sağlam bir desteğe oturtulur, hatta eskisine göre daha sağlıklı hale gelir.
3-Ameliyatı sadece plastik cerrah yapabilir/YANLIŞ
Burun estetiği operasyonunu hem KBB uzmanı hem de plastik cerrah yapabilir. Burada önemli olan, hekimin tecrübesidir. Burun estetiği operasyonları kişiye özel olduğundan tecrübe gerektirir.
4-Ameliyat sonrası nefes alma işlevi bozulur/ YANLIŞ
Tam tersine; burun estetiğinin amacı, sadece burnu güzelleştirmek değil, aynı zamanda daha rahat nefes almayı sağlamak.
5-Amaç, küçük ve kalkık bir burun yapmak/YANLIŞ
Burun estetiği operasyonu sonrası hedeflenen; doğal, yüze uyumlu, çekici, güzel, fonksiyonları yerinden olan bir burun elde etmektir. Burnun çok küçük veya kalkık olması hedeflenmez. Doğallık esas hedef.
Kişinin ameliyat olduğu kesinlikle anlaşılmamalı. Amaç, yüze uyumlu doğal bir burun yapmak.
6-Ameliyat sonrası morluk ve şişlik aylarca sürebilir/YANLIŞ
Kullanılan yeni teknikler sayesinde artık ameliyat sonrası morluk ve şişlikler çok az ortaya çıkıyor.
7-Uzun süre hastanede yatmak gerekir/YANLIŞ
Burun estetiği operasyonları genellikle günübirliktir. Çoğu hasta ameliyat günü taburcu edilir.
8-Ağrılı bir operasyondur/YANLIŞ
Kullanılan yeni mikrocerrahi teknikleri ve anestezinin artık çok ileri düzeyde olması, operasyonları ağrılı olmaktan çıkardı. Hastalar ameliyat sırasında, sonrasında ve nekahat döneminde ağrı duymaz.
9-Tamponlar zor çıkarılır/YANLIŞ Estetik burun operasyonlarında bazen tampon kullanmaya bile gerek kalmaz. Şayet tampon kullanılacaksa da silikon yumuşak tamponlar tercih edilir. Bunların çıkarılması ise ağrıya yol açmaz.
10- Ameliyat burnu güzelleştirmek için yapılır/YANLIŞ
Burundaki şekil bozuklukları nefes alıp vermeyi olumsuz etkileyebilir. Yapılacak estetik burun ameliyatı burnun şeklini güzelleştirmekle kalmaz, nefes alıp vermeyi de olumlu etkiler.

Haberin Devamı

AYNI ANDA NELER YAPILABiLiR?

Estetik operasyon sırasında burun kıkırdağı ya da kemik eğriliği varsa, bunun giderilmesiyle burun tıkanıklığı ortadan kalkar. Aynı şekilde büyümüş burun etlerinin küçültülmesi de hedeflenir.

Daha çok çocuklarda görülen ama hiç azımsanmayacak ölçüde erişkinlerde de ortaya çıkan geniz eti, estetik operasyon sırasında ortadan kaldırılabilir.

Baş ağrısı, burun ya da geniz akıntısı şikayetiyle gelen kişilerde saptanan kronik sinüzit varılığında cerrahi tedavisi yapılır.

Burunda şekil bozukluğuyla birlikte horlama da sık görülür. Bu bozukluk düzeltilerek sağlıklı nefes almak mümkün hale getirilebilir.