Cadde Bush da bir zamanlar amigoymuş

Bush da bir zamanlar amigoymuş

10.09.2008 - 13:07 | Son Güncellenme:

.

Bush da bir zamanlar amigoymuş


AMERİKAN futbol takımlarını desteklemek ve taraftarı coşturmak için kurulan ‘amigo takımları’na katılanların sayısı, son istatistiklere göre 3.5 milyonu buldu. Bu sayı Ermenistan'ın tüm nüfusundan fazla, Letonya ile ise aynı.
Artık her üniversitenin, hatta Amerikan ordusunun kendi ‘amigo takımı’ ya da yaygın adıyla ‘ponpon kız' takımları var. Bu takıma girmek hiç de kolay değil. Bu takım elemanları arasında yer alabilmek için çok zorlu elemelerden geçmek gerekiyor. Son yıllarda kurulan profesyonel takımlara bile sadece başarılı üniversiteli kızlar alınırken, ‘sağlıklı beden, sağlıklı ruh’ sloganı belirlendi. ABD’de ponpon kızlık tam anlamıyla bir fanatizm boyutuna ulaşmasına rağmen dünyanın başka yörelerinde de benzer eğilim bulunuyor. Japonya, Malezya ve Singapur gibi Asya ülkeleri, ABD'den geri kalmıyor. Bu moda, Avrupa’da da yavaş yavaş gelişiyor ve başı Ukrayna, Polonya gibi eski doğu bloku ülkeleriyle İtalya ve İspanya çekiyor.
Günümüzde siyaset, müzik ve sahne dünyasında üne kavuşan birçok ismin geçmişinde de amigoluk ya da ponpon kızlık yattığı belirtildi. ABD Başkanı George Bush'un ABD'nin ‘en güçlü ve en ünlü amigosu’ olduğu bildirildi.
Başkan Bush, Massachusetts Eyaleti'ndeki Andover Philips Akademisi ile New Hampsire'daki Yale Üniversitesi'nde öğrenciliği sıralarında, erkek amigo takımında yer aldı. Geçmişinde amigoluk yapmış ünlüler arasında Bush’un yanısıra, Madonna, Lindsay Lohan, Michael Douglas, Jessica Simpson, Halle Berry, Sandra Bullock, Cameron Diaz, Meryl Streep gibi isimler bulunuyor. Gençlik yıllarında amigoluk yapan ünlüler şöyle:
ABD Başkanı George Bush, Dwight D. Eisenhower (ABD'nin 4. başkanı), Madonna, Lindsay Lohan, Michael Douglas, Jessica Simpson, Halle Berry, Sandra Bullock, Cameron Diaz, Meryl Streep, Paula Abdul,Calista Flockhart, Samuel L. Jackson,Jamie Lee Curtis, Mandy Moore, Sally Field.