Cadde “CADDE’NiN ADAYI OLMAK BiZi HEYECANLANDIRDI”

“CADDE’NiN ADAYI OLMAK BiZi HEYECANLANDIRDI”

27.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

‘Melekler Korusun’ ile adını duyuran Alper Saldıran, TRT 1’in ‘Yerden Yüksek’ dizisindeki oyunculuğuyla dikkat çekiyor.

“CADDE’NiN ADAYI OLMAK BiZi HEYECANLANDIRDI”

* ‘Yerden Yüksek’ dizisi CADDE’nin ‘Yılın dizisi’ adayları arasında yer aldı. Bu durum sette nasıl karşılandı?
Çalıştığımız işin tadını çıkaran bir ekip olarak, çok mutlu olduk. Öncelikle, aday olarak yaptığımız işin izlendiğinin ve beğenildiğinin onayını aldık. Bu bizi ekipçe daha da heyecanlandırdı.

* Dizide canlandırdığınız ‘Feyyaz’ karakterini biraz anlatır mısınız? Feyyaz’la ortak noktalarınız var mı?
Feyyaz, annesini kaybettikten sonra dünyaya küsmüş biri. Futbolda fazlasıyla yetenekli, buna rağmen her şeye karşı çıkan, hiçbir şeyi, hiç kimseyi takmayan bir serseri. Başlangıçtan bu yana sert ifadeleri, yumuşuyor, hayatta yapabilecek şeyler olduğunu görüyor. Burada Ziya Hoca’nın, onun kızı Cennet’in ve takımın rolü büyük. Feyyaz kısaca hayattan kopmuş, sonradan hayata yeniden bağlanan biri. Dedem öldüğünde buna benzer bir durum yaşamıştım, 14 yaşındaydım, çok etkilenmiştim. Bir de ben de küçükken çok yaramazdım.

* Bu rol teklif edildiğinde ne hissettiniz?
NTC Medya yani Mehmet Yiğitalp ve Nazlı Heptürk, bu rolü bana teklif ettiklerinde, bıyık altından gülümsedim. Senaryoyu okuduğumda da yazım dilinden ve karakterden etkilendim. Senaristimiz Kamuran Süner’le, bir buluşma talep edip işi daha da derinlemesine konuştuğumuzda, “Evet budur” dedim. Şu an 17 bölüm bitirdik.

* Bu role hazırlanırken size ilham veren bir futbolcu oldu mu?
En son sekiz yıl önce futbol oynamıştım, küçükken mahallede ağırlıklı olarak kalecilik yaptım. Şimdi bu rolle beraber futbolu yeniden öğrenmeye başladım. Her geçen gün iyiye gidiyorum. Hazırlanırken izlediğim futbolcular oldu. Sanırım Messi uzaylı.

* Rol model aldığınız biri var mı?
Etkilendiğim insanlar tabii ki oldu. Ancak kimseyi model almamayı seçtim. Bu sayede her bulunduğum proje benim için bir maceraya dönüştü.

Haberin Devamı

Turizm okuyordu tiyatroyu seçti
* Oyuncu olmaya ne zaman karar verdiniz?
Marmara Üniversitesi’nde turizm okurken. Hemen denemeye geçtim, iki yıl boyunca okulda tiyatroyla uğraştım, oynadım, organizasyonlarda yer aldım. Oyunlar izledim. Bu arada hiçbir derse, hatta sınava bile girmedim. Dolu dolu geçen iki yılın ardından, tiyatro okumaya karar verdim. Marmara’yı bıraktım ve Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü burslu kazandım. Geçen yıl mezun oldum.

* Tiyatro eğitiminizin kariyerinize etkisi ne oldu?
Okuldaki dört yıl dolu dolu geçti, okulun yetmediğini gördüğümde, okul dışında da oyunlarda yer almaya, bazı kurslar almaya başladım. Bu arada yurt dışında bir tiyatro festivalinde, dünyanın dört bir yanından insanlarla birlikte çalışma fırsatım oldu. Okulda hiçbir şekilde öğrenemeyeceğim şeyleri öğrendim. Burada adını anmadan geçemeyeceğim Müge Gürman’dan çok şey öğrendim. Kendisiyle tanışmadan önce sahnelediği oyunları izlemiştim ve gerçekten çok etkilenmiştim. Tanıştıktan sonra bana okulda öğrendiğimden çok daha fazlasının olduğunu gösterdi, ufkumu açtı.

* Tanınmanın etkisiyle özel hayatınız dikkat çekiyor. Arkadaş olduğunuz isimlerle aşk yaşadığınız yazıldı, belki gelecekte de yazılacak. Hazal Kaya ile aşk yaşadığınız hakkındaki haberler size ne düşündürdü?
Ne yazık ki, böyle şeyler oldu. Hazal, çok düzgün bir insan. Bu haber çıktıktan sonra gerçekten şoke oldum.

* Hedefleriniz neler? Sinemada oynamak istiyor musunuz?
Evet tabii ki isterim, bir süreci derinlemesine anlatan filmlerden çok etkileniyorum. Bu herhangi bir süreç olabilir. Böyle filmlerin izleyiciye bir şey kattığını düşünüyorum. Dolayısıyla bu çizgide olan filmlerde rol almak isterim. Yaptığım işi tam yapabildiysem bu benim için bir ödüldür. Bunun da üzerine dışarıdan bir ödül gelirse tabii ki mutlu olurum. Öyle hedeflediğim herhangi bir ödül yok. Kaygım yaptığım işin hakkını verebilmek.


ALPER’iN EN’LERiEn sevdiği müzisyen ya da grup: Çok var ama Queen’in yeri başka
En son okuduğu kitap: Sam Horn’un Sözlü Dövüş Sanatı (Tongue fu)
Favori filmleri: Billy Elliot, Bisiklet Hırsızları, Night On Earth
En beğendiği kadın oyuncular: Adile Naşit
En beğendiği erkek oyuncular: Charlie Chaplin, Vittorio Gassman, Marlon Brando, Münir Özkul
En sevdiği yemekler: Mantı, - kuru fasulye
En sevdiği eğlence mekanları: Jazz Cafe vardı, kapandı. Şu sıralar Corridor