Cadde Camdaki Kız Cavit kimdir, Gülcihan'ın sevgilisi mi? İşte, Engin Şenkan'ın hayatı...

Camdaki Kız Cavit kimdir, Gülcihan'ın sevgilisi mi? İşte, Engin Şenkan'ın hayatı...

08.10.2021 - 00:53 | Son Güncellenme:

Camdaki Kız dizisinin son bölümlerine Cavit karakteri damga vuruyor. Cavit'in Gülcihan'ın eski aşkı olduğu biliniyor. Engin Şenkan tarafından canlandırılan Cavit karakterinin hikayesi nedir? İşte, Camdaki Kız'ın Cavit'i Engin Şenkan'ın hayatı...

Camdaki Kız Cavit kimdir, Gülcihanın sevgilisi mi İşte, Engin Şenkanın hayatı...

Kanal D'nin sevilen dizisi ve Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitabından uyarlanan Camdaki Kız dizisinde Gülseren'in gençlik aşkı olan Cavit öne çıktı. Engin Şenkan tarafından canlandırılan Cavit karakteri, dizinin seyrini değiştirecek. 

Haberin Devamı

CAMDAKİ KIZ CAVİT KİM?

Cavit, dizide Gülcihan’ın gençlik aşkı olarak biliniyor. Rafet ile de iyi ilişkileri yoktur. Muzo’nun dert ortağı Cavit, askere gidip geldiğinde Rafet ile Gülcihan'ın evlendiğini öğrenir. Cavit bunun üzerine Gülcihan'ın kardeşi Gülizar ile evlenerek Rafet ile bacanak olur.

Camdaki Kız dizisinde Muzo ile Cavit arasındaki yakınlaşma akıllara Muzo'nun gerçek babasının Cavit olduğunu düşündürtmüştü.

ENGİN ŞENKAN KİMDİR?

Şenkan, 1 Ocak 1944’de İstanbul’da dünyaya geldi. Lisede okuduğu dönemde bir yandan da şehir tiyatrolarında oyunculuk yaptı. Ankara Cebeci Devlet Konservatuarı’ndan 1970 yılında mezun oldu ve daha sonrasında yüksek lisansını tamamladı. Mezun olduğu yıl tiyatro oyuncusu Sıdıka Şenkan ile evlendi.

Haberin Devamı

Alev Sezer ile birlikte uzun süre sahneye çıkan usta oyuncu 1978 yılında İstanbul’a taşındı. Şenkan “Bizimkiler” dizisindeki Şevket rolü ile tanındı. Burada eşi ile birlikte 14 yıl oyunculuk yapan Şenkan daha sonra “Yazlıkçılar” dizisinde de rol aldı. Uzun yıllar önce Ankara Devlet Konservatuarı’nda daha sonra ise İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda görev yaptıktan sonra emekli oldu.

Oyuncu, Mustafa Şevki Doğan’ın yönetmenliğini yaptığı 2006 yapımı “Son Osmanlı Yandım Ali” filminde yer alarak sinema dünyasında ilk performansını gerçekleştirdi. Sanatçının bu filmden sonra günümüze kadar ikinci ve son olarak yer aldığı sinema filmi 2013 yapımı “Kelebeğin Rüyası” oldu. Engin Şenkan, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.