Cadde Cem Karaca'nın filmiyle ilgili tartışmalar sürüyor! 'Babamdan 8 yıl ayrı kaldım'

Cem Karaca'nın filmiyle ilgili tartışmalar sürüyor! 'Babamdan 8 yıl ayrı kaldım'

27.01.2024 - 19:24 | Son Güncellenme:

Cem Karaca'nın hayatını konu alan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmini usta sanatçının son eşi İlkim Karaca mahkemeye vermişti. Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca Gayrettepe'de bir otelde basın toplantısı düzenleyerek herkesi filme ve Cem Karaca'ya sahip çıkmaya davet edip, son olarak yaşananlarla ilgili bilgiler verdi.

Cem Karacanın filmiyle ilgili tartışmalar sürüyor Babamdan 8 yıl ayrı kaldım

SEÇKİN ŞENVARDAR - Basın toplantısına Salih Karaman, Kaya Türkü, Emrah Karaca, Mine Aksoy katıldı. Aytaç Medya Avukat Kaya Türkü "Dün itibari ile dava konusu olan film vizyona girdi. Dün öğleden sonra kararı sözlü olarak öğrendik. 18 Ocak tarihinde tedbir talepleri reddedilmişti. Devamında çok hızlı bir şekilde 24-26 Ocak tarhihlerinde dosyaya bilirkişi raporu girdi anca bunlar bizim lehimize olan raporlardı. Anlamadığımız şekilde 18 Ocak tarihinde verilen tedbir taleplerini reddeden karar değişti. Tedbir kararı belirli bir miktar teminat karşılığında verildi(3,500,000TL). Davacının hakkarının ihlal edilmediği gün yüzüne çıkacaktır."

Haberin Devamı

Emrah Karaca "Çok emek verilen ve herkesin tam not verdiği bir filmle ilgili bu şekilde karşınıza çıkmaktan üzgünüm. Davacı taraf babamın son eşi İlkim Karacadır. Kendisine intikal eden miras hukukuyla belirlenmiş 4/1 hakkında sahibidir. 2018 yılına kadar eserlerle alakalı kendisiyle bir ortaklığım söz konusuydu. 2018 yılında İlkim Karaca kendi tasarrufu ile yanımda bulunan hanımefendi Mine Aksoy'un şirketi Tüm Yıldızlar Yapım'a kendi haklarını o döneme göre çok ciddi bir miktara satmıştır. Beni bu filme dahil eden şey babamın şarkılarıdır. Kendisinden müziklerle ilgili bir izin alma durumu olmamıştır çünkü şarkıları 2018 yılında Mine Aksoy'a satmıştır. 2018 yılından itibaren onlarca reklam, film, albümlere Cem Karaca'nın şarkıları verilmiş ve karşılığı alınmıştır. Vergisi de devletimize ödenmiştir. Bugüne kadar bunlarla ilgili sorun çıkarmayan şahıs, sadece bu filmle alakalı kendisine bir hak doğduğunu iddia etmektedir. Bana sorulmadı, benden izin alınmadı gibi varsayımlarla filme dava açtı. Kendisine yapımcılar aracılığıyla ulaşıldı ancak tam 16 milyon TL para talep etti. Bu karşılanması mümkün olmayan bir rakam. Film 1987 senesinde bitiyor. Ondan izin almamızı gerektirecek bir durum yok. 2000'li yıllarda evlendiği bir kadından ben neden icazet alayım." diyerek süreç ile ilgili bilgiler verdi.

Haberin Devamı

"BENİM CEM KARACA'NIN OĞLU OLMADIĞIMI SÖYLEDİ"

İlkim Karaca'nın kendisine olan tavrından dert yanan Emrah Karaca "Benim Cem Karaca'nın oğlu olmadığımı söyledi. Ben de bu söylemlerin karşılığında kendisine dava açmıştım. Başıma neler geldi biliyor musunuz ? Dna testi yaptırdım, inanılmaz şeyler yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. Babam öldükten sonra acısını bana yaşatmadı bu kadın. 2 polis beni adli tıpa götürdü, orada ben damgalandım kan örneği ve saç örneği alındı benden. Hadi beni geçtim babamın mezarı açılıp kemik örneği aldılar. Bana bunları yaşattı. Miras kavgasında bu kadın. Ölmüş insanların üstünden polemikler yaratan bir kadınla karşı karşıyayız. Karşımda normal biri yok. Sansasyonla uğraşan bir kadın. Ben ise Cem Karaca'yı yeni nesile, daha fazla insana ulaştırmaya çalışıyorum, albümler, film vs. Ben babamdan 8 yıl ayrı kaldım. Onu yaşayamadım bile. Neler yaşadık aile olarak. Ben bu kadından bıktım artık. Cem Karaca'yı çok sevdiğini söyleyip duruyor. Sen Cem Karaca'nın mirasını sattın. Müzayedede babamın tablolarını satmaya kalkmış kadınsın." diyerek tepkisini dile getirdi.