Cadde Cem Yılmaz İtalyanları da güldürdü

Cem Yılmaz İtalyanları da güldürdü

24.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Roma Türk Filmleri Festivali “Av Mevsimi” filmiyle açıldı. Galada tanıtım afişini İtalyanca okumaya çalışan Cem Yılmaz, hem alkış hem kahkaha topladı

Cem Yılmaz İtalyanları da güldürdü

İtalya’da ilki düzenlenen Roma Türk Filmleri Festivali, önceki akşam “Av Mevsimi” filminin gösterimiyle açıldı. Gala gecesine, filmin oyuncularından Cem Yılmaz İtalyanları da güldüren esprileriyle damga vurdu.

Sunucu Fadik Sevin Atasoy
İtalyanların Osmanlı korkusunu anlatan “Mamma li Turchi” (Anneciğim Türkler geliyor) deyişine atıfta bulunularak, ’Bu sefer filmleriyle geliyorlar’ sloganının kullanıldığı festivalin açılış törenini Fadik Sevin Atasoy sundu.
Onursal başkan Ferzan Özpetek onur ödülüne layık görülen ve geceye katılamayan Yönetmen Yavuz Turgul’un ödülünü kızı Nisan Turgul’a takdim etti.

Yılmaz İtalyanca konuşursa
Sahneye davet edilen Şener Şen, “İtalyan seyircisiyle buluşan Türk filmlerinin, bizdeki etkiyi onlarda da yaratacağını ümit ederim” dedi. Festivalin tanıtım afişinde yazan İtalyanca kelimeleri bozuk bir şiveyle aynen okuyan Cem Yılmaz, salondakilerden büyük alkış alınca, “Keşke Türkiye’de de bu kadar reaksiyon alabilsem, bana bu kadar gülünse” dedi.
25 Eylül Pazar gününe kadar 30 Türk filmini İtalyan seyirciyle buluşturacak olan festivalin kapanışı, Nuri Bilge Ceylan’ın ödüllü filmi “Bir Zamanlar Anadolu”da filmiyle yapılacak.