Aç kalmadan diyet yapmanın ve fazla kilolardan kolayca kurtulmanın formülü aslında çok basit. Diyet yapmak yerine ölçülü beslenmeyi seçerseniz her şeyi özgürce yiyebilirsiniz
Miktarlar ve öğün sıklığı aslında bu işin temeli. Kendinizi aç bırakmamak için mutlaka ara öğün yemeyi alışkanlık haline getirmeye çalışın. Ama henüz bu düşünce ve yaşam biçimine geçmeyip kış aylarında aldığınız fazla kilolar yüzünden ne yapacağınızı bilemiyorsanız size pratik önerilerim var.
Bir bardak süt, bir muz ve üç ceviz: Diyet yaparken muz yemekten korkmanıza gerek yok. Yanında süt ile birlikte tükettiğinizde kan şekerinizi dengeler ve sizi mutlu eder. Yanında ceviz ile birlikte tüketildiğinde mutluluk hormonu kendini iyi hissetme ve tokluk için daha olumlu etki yapar. Özellikle spor yapanlar için egzersizden 45 dakika ya da bir saat önce tercih edilebilecek çok iyi bir seçimdir. Sabah kahvaltı etmeyi sevmeyenler içinde pratik bir kahvaltıdır.
Meyveli şekersiz yoğurt: Hem kalsiyum ve protein kaynağı hem de tatlı ihtiyacınız için iyi bir seçim. Eğer zamanınız varsa kendiniz de taze meyve ve yağsız yoğurt ile hazırlayabilirsiniz. Üzerine biraz ceviz veya badem de çok iyi olur. Bir ya da iki kaşık Beta-Glukan ile zenginleştirilmiş yulaf da sağlığınıza katkıyı artırır.
Beta-Glukan ile zenginleştirilmiş atıştırmalık yulaf: Bu ürün “Hem öğün aralarında yanımda kolayca taşıyabileceğim hem de çok da sağlıklı olacak ne yiyebilirim?” diye düşünenler için harika bir seçim.
Yulafın içerisindeki Beta-Glukan adlı çözünür lif, hem kötü kolesterolü düşürüp kan şekerini azaltır hem de tokluk hissi yaratarak abur cubur atıştırmanıza engel olur.
Diğer suda çözülmeyen liflilerin aksine doğru miktarda alınan yüksek kaliteli Beta-Glukan, mide ve bağırsakta safra asidini bağlayan ve şeker emilimini geciktiren viskoz bir jel oluşturur.
Yulafın yüksek teknolojiyle işlendiği ve tamamen doğal olan üründe hiçbir katkı maddesi de yok. Sabah kahvaltılarda süt, yoğurt gibi besinlerle tüketilebilir.
25 gramlık ufak paketler halinde satışa sunulan bu ürün, çerez gibi olduğu için bir kase içinde 10-15 yaban mersini, bir avuç beyaz leblebi ve 10 bademle karıştırılabilir.
Özellikle gece atıştırmadan duramayanlar ve yemek sonrası televizyon karşısında acıkanlar için çok iyi çözüm oluyor.
Yarım simit ve peynir: Öğleden sonra acıkanlar için keyifli ve pratik bir ara öğün. Yarım simit, iki dilim ekmeğe eşittir. Sağlıklı bir beslenme planı içerisinde en az dört dilim ekmek olması gerekir. Bu şekilde düşünüp simit keyfinize devam edebilirsiniz. Aslında aynı şekilde iki dilim ekmek ve peynir ile yağsız tost da tercih edilebilir.
Lifli ve şekersiz bisküviler: Yoğun çalışma temposu içinde öğün atlamak zorunda kalanlar için çantada, arabada, ofiste, seyahatte yani her yerde taşınabilecek kolay bir ara öğün seçeneğidir. Az ve sık yemek yemek ve doğru seçimleri yapmak açlığınızı kontrol etmede önemlidir. Lifli ve şekersiz bu bisküviler, karbonhidrat kaynağı olduğu için yanında peynir, süt, yoğurt veya ayran gibi bir protein kaynağı ile tüketilirse tokluk hissi ve besin kalitesi açısından daha iyi bir seçim yapılmış olur.
10-15 badem, dört kuru kayısı ve sütlü kahve: Az yağlı süt ile kafeinsiz kahveye ulaşmak şehir hayatı için çok basit hale geldi.Yanına ilave edeceğiniz kayısı ve badem ise kalp sağlığı, potasyum, magnezyum ve demir açısından iyi bir seçim olur.
ÜÇ Grissini veya galeta, ayran: Yaz ayları için çok iyi bir seçim olur çünkü sıcak hava ve terleme ile birlikte vücutta yaşanacak sıvı ve elektrolit kaybını ayran çok güzel dengeler. Yanına lifli bir karbonhidrat eklemek daha uzun süre tokluk hissetmenizi destekler.
Bir avuç beyaz leblebi, bir bardak kefir: Bağışıklık sisteminin korunması ve detoks programları deyince kefir ilk akla gelen besinlerden biridir. Tarihi çok eskiye dayanan kefir, aynı zamanda iyi bir kalsiyum kaynağıdır ve tok tutar. Beyaz leblebi ile birlikte iyi bir ikili olduğunu düşünüyorum. Az yağlı kefir de tercih edebilir, böylece daha az kalori alırsınız.