Dilara Koçak

Dilara Koçak

bilgi@mezurasaglik.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bahar yorgunluğundan korunmak için doğru beslenmenin yanı sıra hayat tarzınızda küçük
değişiklikler yapabilirsiniz


Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi eklem ağrılarından, halsizlikten, sürekli uyku isteğinden bahsediyor ve bu da ‘bahar yorgunluğu’ olarak adlandırılıyor. Bahar aylarında genelde sıkça karşılaşılan bir durum olan yorgunluğun nedeni insan metabolizmasında gerçekleşen bazı değişikliklerden kaynaklanabilir.
Bahar yorgunluğundan korunmak için hayat tarzınıza ufak değişiklikler getirebilirsiniz.


SiZiN DiYET LiSTENiZ HANGiSi?

Her pazar, sizlerle farklı konuda örnek bir diyet listesini paylaşıyorum. Siz de hikayenizi yazıp gönderirseniz size uygun programı bu sayfalardan okuyabilirsiniz.



BAHAR YORMASIN

BAHAR YORMASIN

BAHAR YORMASIN



HAYAT TARZINIZI DEĞİŞTİRİN

- TAM TAHIL ÜRÜNLERİ TÜKETİN: Rafine edilmemiş tam tahıl ürünleri, kepekli pirinç, bulgur, tam buğday ekmeği, kurubaklagiller gibi lifli besinlerle beslenenlerin kilolarını korumaları daha kolay oluyor. Ayrıca bu tip besinlerin, uzun süre tok tutma, kansere karşı koruyuculuk, bağırsakları çalıştırma, vitamin, mineral yönünden zengin olmaları da çok önemli.
- ÜÇ SAAT ARAYLA BESLENİN, DAHA ÇABUK ZAYIFLAYIN. Günde üç ana, üç ara öğün olacak şekilde beslenmeye çalışın, az ve sık besin tüketmeye özen gösterin. Üç saatten fazla aç kalmamaya çalışın uzun süreli açlık sonunda bazal metabolizma hızınız yavaşlar.
- STRESLE BAŞ ETMEYİ ÖĞRENİN. Stresli dönemlerde yağ depolamada artış olabiliyor. Stresle baş etmeyi öğrenmeye çalışın. Vücudunuza iyi bakın, yoğun egzersiz sevmiyorsanız yoga, pilates veya masajı deneyin. Düzenli bir kan şekeri seviyesi, depresyon ve yorgunlukla mücadelenizin ‘olmazsa olmaz’ıdır.
- EGZERSİZİ SABAH YAPARAK DAHA ÇOK YAĞ YAKIN. 8 - 12 saatlik uykudan sonra kanda dolaşan serbest yağ asidi miktarı yüksektir ve yağlar yakılmaya hazır halde bulunmaktadır. Böylece daha hızlı yağ yakımı olur.
- YEMEK YERKEN DİKKAT EDİN, O ANI GEÇİŞTİRMEYİN. Ayaküstü atıştırmak, aceleye getirmek, iki işin arasına sıkıştırmak, televizyon seyrederken, telefonda konuşurken, bir yerden bir yere giderken takside veya arabada yemek yemek birçoğumuzun sık sık gerçekleştirdiği hatalı yeme şekilleridir.
-TAZE SEBZE VE MEYVE TÜKETİMİNİ ARTIRIN. Sağlıklı beslenebilmek için çeşitli renklerde olan taze sebze ve meyvelerin hepsinden tüketmeye çalışın.


ZENCEFiLLi LiGHT LiMONATA
(Her gün düzenli olarak 1 bardak içilmesi önerilir)
MALZEMELER
- 5 adet limon - Yapay tatlandırıcı veya 1 yemek kaşığı bal -1 orta boy zencefil n 9 su bardağı su - 1 su bardağı sıcak su n 10 dal taze nane - 1 çorba kaşığı kuru nane

HAZIRLANIŞI:
Rendelenmiş limonların kabukları, kuru ve taze nane ile rendelenmiş zencefillerle birlikte ovulur. Kabukları alınan limonların suyu sıkılıp karışımın üzerine dökülür. 10 - 15 dakika bekletilip 1 bardak sıcak su ilave edilir. Bal ya da tatlandırıcı tamamen eridikten sonra kalan su eklenir. Temiz bir tülbent ya da süzgeçten geçirilip soğutulur.