1- Çocukları olumlu olarak etkilemek için bazı kurallara yürekten inanıp, yaşam tarzınız haline getirmeniz gerekir.
2- İnsanlar genelde kendilerine söylenenleri değil, gördüklerini yapar. O nedenle, çocuğunuzun beslenme seçimlerinde istediğiniz tarz, öncelikle sizin beslenme tarzınız olmalıdır. Sizin bu konudaki çabalarınız, en azından, ona sağlıklı ve ölçülü beslenme konusunda bilinçli olmaya çalıştığınız ve kendinize değer verdiğiniz mesajını verecektir.
3- Çocuklarınızı daha az yemeye teşvik ederken, ‘diyet’ kelimesini kullanmaktan kaçının. Araştırmalar, diyet yapması istenen çocukların, daha fazla yediklerini veya kötü beslenme alışkanlıkları geliştirdiklerini ortaya çıkarmıştır.
4- Çocuklarınıza ne yemesi gerektiğini dikte etmek yerine, ona doğru beslenme seçimlerinden bahsederek yönlendirin. Çocukların da, yetişkinler gibi iştahlarının olduğu ya da olmadığı günler vardır unutmayın.
5- Evinizde çeşit olarak çok geniş yelpazede sağlıklı yiyecek bulundurmaya çalışın. Bu uygulama, çocuklarınızın sağlıklı yiyecek seçimi yapmayı öğrenmesine yardımcı olacaktır.
6- Sürekli atıştırmak, fazla yemeye yol açabilir. Ama ara öğün olarak yeneceklerin günün belirli saatlerinde yemek üzere planlanması, yemek zamanı çocukların iştahını etkilemeden, ölçülü ve sağlıklı beslenmenin bir parçası olabilir. Bu noktada önemli olan, atıştırmalıkların olabildiğince sağlıklı ve ölçülü miktarda olmasıdır.
7- Yemeği ailenin mümkün olduğunca birlikte yemesi çok önemlidir. Birlikte yemenin kendisi, çocuklara sağlıklı beslenme modeli oluşturmaya fırsat verir. Ayrıca, ebeveynlerin çocuklarını gözlemlemelerine de şans tanır.
8- Çocuklarınızı gıda alışverişi ve mutfakta birlikte yemek hazırlamaya dahil edin. Mutfakta tencerelerde yükselen buharları seyretmek, o akşamın mönüsündeki yemekleri koklamak çocuğunuzla yemek konusunda sohbet etme imkanı doğurur. Bu sohbetlerde ona sağlıklı beslenmeyi daha kolay anlatabilirsiniz.