Ebru Omurcalı

Ebru Omurcalı

ebruomurcali@gmail.com

Tüm Yazıları

Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan dondurma, geçmişte yüksek dağlardan taşınan buzlar tatlandırılarak hazırlanıyordu. Günümüzde ise dondurmanın çeşidi yüzlerle ifade edilebilir.
Eğer bana sorarsanız, dondurmanın en sağlıklısı evde yapılanı. İster meyvelerle, ister krema kullanarak enfes dondurmalar hazırlayabilirsiniz. Sahlep ise dondurmanın kıvamını ve lezzetini artıran gizli destek.

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ DONDURMA TARİFLERİ

ÇİLEKLİ BUZ DONDURMA

Malzemeler (6 kişilik)

-1.5 su bardağı çilek püresi
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı su
-1 su bardağı süt
-1 tatlı kaşığı sahlep
- Taze çilekler

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Çilek püresi ve toz şekeri iyice karıştırın. Süt, su ve sahlebi ekleyerek el mikseriyle 10 dakika çırpın. Karışımı geniş bir cam kaseyle buzluğa koyun. 20 dakikada bir çıkartarak mikserle çırpın ve tekrar dondurun. Yaklaşık 5 saat sonra taze çileklerle beraber servis edin.

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ DONDURMA TARİFLERİ

FISTIKLI&NANELi DONDURMA

Hazırlanışı: Süt, şeker ve sahlebi çırpın. Karışımı tencereye koyun ve bir taşım kaynatın. 1 çay bardağı sütlü karışımı ve nane yapraklarını mutfak robotunda öğüterek pürüzsüz hale getirin. Naneli sütü tekrar tencereye koyun. Karışımı sürekli karıştırarak ılık hale getirin. İçerisine fıstığı ekleyin. Geniş bir cam kaseye karışımı boşaltıp buzluğa koyun. 20 dakikada bir çıkartarak birkaç dakika çırpın. Bu işlemi 6-7 kez tekrarlayın. Dondurmanız iyice donup pürüzsüz hale gelince taze nane yaprakları ve fıstıkla servis edin.

Malzemeler (6 kişilik)
- 4 su bardağı süt
-1.5 su bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı sahlep
- 10 dal taze nane
-1 çorba kaşığı toz
-Antep fıstığı

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ DONDURMA TARİFLERİ

KiRAZLI DONDURMA

Hazırlanışı: Ayıklanmış kiraz ve toz şekeri mutfak robotunda karıştırarak püre haline getirin. Ayrı bir kasede süt ve krem şantiyi sertleşene kadar çırpın. Kremayı ilave edin ve 5 dakika daha çırptıktan sonra yoğurt ile kiraz püresini ekleyin. Karışımı iyice birbirine yedirin. Harcı cam bir kaseye koyup üzerini kapatın. Derin dondurucuda yarım saat beklettikten sonra mikserle çırpın. Sonra 5 saat dondurucuda bekletin ve her 20 dakikada bir çırpın. Bu işlemi 5 kez tekrarlayın. Taze nane ve kirazlarla süsleyerek servis edin.

Haberin Devamı

Malzemeler (6 kişilik)
- 1.5 su bardağı süzme yoğurt
- 300 gr. kiraz
- 1 paket toz krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı
-Krema
-8 çorba kaşığı toz şeker

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ DONDURMA TARİFLERİ

ÇiKOLATALI DONDURMA

Malzemeler (8 kişilik)

-4 su bardağı süt
-1.5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı krema
-Yarım su bardağı rendelenmiş çikolata
-1 tatlı kaşığı mısır nişastası
-1 tatlı kaşığı sahlep
-2 çorba kaşığı kakao
-Yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Süt, toz şeker, nişasta ve sahlebi karıştırarak bir taşım kaynatın. Çikolata, kakao ve tuzu ekleyip, sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Karışımı arada sırada çırparak oda ısısında soğur-tun. Ayrı bir kasede kremayı sertleşene kadar çırpın. Tüm malzemeyi birbirine yedirin ve geniş bir kaba koyarak buzdola-bında bir gece bekletin. Ertesi gün 5 dakika mikserle çırpın ve karışımı buzluğa koyun. Yarım saatte bir dondurmayı karıştırın ve 6 saat sonra servis edin.

Haberin Devamı

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ DONDURMA TARİFLERİ

VANiLYALI DONDURMA

Malzemeler (6 kişilik)
- 2.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sahlep
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1.5 çay bardağı krema

Hazırlanışı: Süt, şeker ve sahlebi iyice karıştırın. Karışımı kaynatın ve oda sıcaklığında ılık hale getirin. Ayrı bir yerde kremayı sertleşene kadar çırpın. Krema, vanilya ve tüm malzemeyi birleştirin. Kolay karıştırı-labilecek cam bir kaseye dondurmayı boşaltın ve kapağını kapatın. Derin dondurucuya koyun ve 20 dakikada bir dondurucudan çıkartarak çırpın. Bu işlemi 6-7 kez tekrarlayın. İyice donup pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra servis edin.