Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Ünlü saksafoncu İlhan Erşahin altı yıllık bir aradan sonra Nublu’yu yeniden açıyor. Otto beş yaşına girdi. Kış partileri bu sezon oyun dışı kalacak


Altı yıl önce ünlü saksafoncu İlhan Erşahin eski New Yorker’ın yerinde ABD’deki Nublu’yu açmış ve başarılı bir yaz geçirmişti. Duyduğuma göre Erşahin’in Nublu’su yeniden İstanbul’a geliyormuş. Nublu, Beyoğlu’ndaki Babylon Lounge’ın yerinde olacakmış.

Bu kış partiler tutmaz
Kış sezonun daha başındayken mekanlar şimdiden gün kapma derdine düştü. Hepsi ilgi çekmek adına, parti düzenlemeye başladılar. Geçen kış konsept partilerin suyu çıktı. Gece gezginleri artık parti parti dolaşmak yerinde özgürce eğlenebileceği yerleri tercih ediyor. Bu kış partilerin, mekanları yormaktan başka bir işe yarayacağına sanmıyorum. Zorlama partiler bu kış oyun dışı kalacak.

Haberin Devamı

İLHAN ERŞAHiNiN NUBLUSU iSTANBULDA
AVM’lerdeki en başarılı organizasyon
Kanyon geçen kış AVM’lerdeki en başarılı organizasyona imza atmıştı. Kerem Görsev her pazar caz konserleri vermişti. Kanyon’da bu pazardan (10 Ekim) itibaren yeniden caz havası esmeye devam edecek. Saat 13.00’de başlayacak konseri kaçırmayın. Bendeniz orada olacağım.


Otto beşinci yaşını kutluyor
Asmalımescit’te Babylon yanında minik bir restoran bar olarak açılan Otto 13 Ekim Çarşamba günü partiyle beşinci yaşını kutlayacak. Minicik dükkanda pizzacı ve bar olarak servis veren Otto bir anda sokağa taşan eğlencesiyle adını duyurmayı başardı.
Otto Asmalımescit’te yeni yerinde kendi DJ’leri ve New York’tan gelen Lee Douglas ve Lovefingers ikilisinin setin başında olacağı parti saat 20.00’de başlıyor. Otto'culara duyurulur.


Kişiye özel et rezervasyonu
Etiler’de açılan No Seven Steak House’da etler kuru dinlenme denilen bir metotla 30 ila 45 gün arasında dinlendiriliyormuş. Bu kadar uzun süre dinlenen etler tekila gibi 10 farklı malzeme kullanılarak marine ediliyor. Bu yüzden damak tadına uygun marineyi seçip yedi saat önceden rezervasyon yaptırmanız lazım.

350 TL'ye Uzakdoğu yemekleri yapmayı öğrenin
Geçen kış Nişantaşı Atiye Sokak’ta hizmet vermeye başlayan Quick China Çinli aşçıların eğitmenliğinde Uzakdoğu yemek kursları vermeye başlamış. Toplam beş Uzakdoğu yemeğinin öğretildiği kurs için 350 TL’yi gözden çıkartmanız gerekiyor. Kurs sonunda sertifika ve gala yemeği veriliyor.


Şaşkınbakkal Chocolate'da nostaljik geceler
Chocolate geçen aylarda Şaşkınbakkal’da yeni bir yer açmıştı. Sahildeki yeni yerinde bundan böyle her perşembe akşamı 80'ler-90’lar partisi düzenlenecekmiş. Eskilerin en hit parçalarıyla eğlenmek isteyenlere duyurulur.

Haberin Devamı

Bird açıldı bir anda trend oldu
Üç hafta önce Şişhane’de açılan Bird şu sıralar İstanbul’un gündemindeki mekanlarından biri. Yemeği ve eğlencesiyle buram buram New York kokan mekan, evlerinden çıkmak istemeyenleri sokağa çıkarmak iddiasında. Evlerinden çıkartmayı başardılar bilmiyorum ama üç hafta gibi bir sürede gece gezginlerinin gündemine gelmeyi başardılar.

Ankara'nın en rafine mekanı açılıyor
Big Chefs’in yaratıcısı Gamze Cizreli ve ortağı Saruhan Tan, Ankara'ya yepyeni bir marka kazandırıyorlar. Türk-Akdeniz mutfağı ağırlıklı Rafine, önümüzdeki hafta servis vermeye başlayacak. Bembeyaz keten masa örtüleri, farklı lezzetleri ile Rafine, İran Caddesi üzerinde üç katlı villada hizmet verecek.

Haberin Devamı

Mekanlar ne kadar kâr ediyor?
Geçen çarşamba Cengiz Semercioğlu restoranlarda satılan sodadan sağlanan kâr payının abartılı olduğunu yazmış. Reina’da sodanın 3 TL maliyeti olduğunu ve dokuz katı fiyatla 30 TL'ye satıldığı söylemiş. Bir fincan espresso’nun maliyeti 0.60 TL ortalama bir espresso 6-8 TL’ye satılıyor. Yani 10 katından fazla. Markette satılan fiyat üzerinden kıyaslama yapmak yanlış. Bir işletme maliyet hesabı yapılırken, işletmenin tüm giderleri yani tuvalette kullandığınız havlu, sabun, klima, mum, aklınıza gelebilecek ne varsa hepsi mönüdeki ürünlere yansıtılır. Çok fahiş fiyata satılıyor gibi gözükse de ortalama bir içecek mönüsü dört katı fiyatla satışı sunuluyor. Ortalama bir mekanın gerçek kârlılık oranı ise yüzde 15 bilemedin yüzde 20 oluyor.