"O zor günler beni güçlendirdi. Güneşe her çıktığımda bana bir umut oldu. Beni bu noktaya getiren şey o camı olmayan evdi. O evde yaşayamayıp, Sakarya’ya da dönebilirdim ama dönmedim. Ayda cebime sadece 250 TL kalıyordu. Bir sene bu şekilde yaşadım."
Masterchef Ayyüce, 1996 yılında Sakarya’da dünyaya geldi. Ayyüce Kamit, 1.68 boyunda ve 45 kilodur. Lise sona kadar Sakarya’da eğitim gören Ayyüce, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümünde eğitimini tamamlamıştır.
Mutfak Sanatları Akademisi’nde profesyonel aşçılık eğitimi alan Ayyüce, bir restoranda dört aylık stajını tamamladıktan sonra bir yıl da aktif olarak orada çalışmaya devam etmiştir.
Ardından bir otelin İtalyan mutfağında üç ay çalışan Ayyüce Kamit, İstanbul’a döndüğünde bir restoranda işe başlamış ve yarışma öncesi son olarak iki yıl pastanede çalışmıştır.