Bayülgen, kızı İstanbul ile olan ilişkisini, "Tabii ki o babasının kim olduğunu farkında ve buna da bir şey geliştirdi. Ben çocuklaşmıyorum onunla, hiçbir zaman çocuklaşmadım, o da benle büyümeye çalışmıyor. Böyle bir şey kurguladık. Böyle bir aşk hikayemiz var aramızda. Her baba-kız arasında olan gibi" diyerek anlattı.
Kızının kendisinden tüm huylarını aldığını söyleyen ünlü oyuncu, "Bütün huylarımı aldı galiba, bu konuda annesinden daha şanslıyım. Güzelliği annesinden, ama huylar benden" dedi.
Annesi ressam olan Okan Bayülgen, kendisinin resim yapma yeteneği hakkında, "Kabiliyetsizim o konuda, hep acısını çektiğim bir konudur. Annem resim yaparken, ben de ona katılıp bir şeyler çizmeye çalışırdım. Ama yapamazdım. Ben de annemin yaptığı resme karşılık yanına gidip ‘Bak ben de bir şey yazdım getirdim sana’ ya da ‘Bak istersen ben de sana bunu okuyayım’ derdim" şeklinde konuştu.