Cadde Genco Erkal sert yönetmenlerden şikayetçi

Genco Erkal sert yönetmenlerden şikayetçi

13.10.2008 - 20:00 | Son Güncellenme:

İNGİLİZ yönetmen Ben Hopkins’in çektiği, Türk oyuncuların yer aldığı ve Türk-Alman ortak yapımı ‘Pazar Bir Ticaret Masalı’nın (Market), Antalya 45’inci Altın Portakal Film Festivali’nde gala yapıldı

Genco Erkal sert yönetmenlerden şikayetçi

Antalya Kültür Merkezi'nde gösterilen film sonunda seyirciden büyük alkış toplayan film ekibi, söyleşide hem Almanların hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın filmi Türk filmi saymadığından yakınarak, festivalin ulusal yarışmaya konmuş olmasına teşekkür etti. Ulusal yarışmadaki tek yabancı yönetmenin olduğu filmin ekibi, eleştirmenlerin ve sinema yazarlarının sorularını yanıtladı. Filmi Tayanç Ayaydın ve Şenay Aydın ile birlikte izleyen oyunculardan Genco Erkal, çok sıcak, sempatik bir yönetmenle çalışmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Sette uygarca çalışıldığının altını çizen Erkal, “Ben Hopkins, sette iktidarını ispatlamaya çalışan bir yönetmen değildi. Aslında bu projeyi reddetmek üzere toplantıya katıldım. Hopkins’in bu işi ne kadar çok istediğini gördüm. Beni bu role verirken bir fotoğrafım gösterilmiş ve “İşte bu adamı istiyorum” demiş. Bu rolü senin için yazdım ve sen oynamazsan çok kırılırım gibi bir hal vardı” diye konuştu.
Bunların işi kabul etmekteki payının büyük olduğunun altını çizen Erkal, sert tavırlı yönetmenlerden şikayet ederek, “Aslında bu sadece Türkiye’de değil, dünyada da var olan bir yönetmen tavrı. Sete hakim olmak için agrasif, baskıcı, öfkeli, benim dediğim olacak, hakim olan benim diyen bir tavır. Ama Hopkins gibi insanlar da var” dedi.