Cadde GÜNE BAŞLARKEN

GÜNE BAŞLARKEN

29.04.2010 - 02:11 | Son Güncellenme:

Kahvaltı günün en önemli yemeğidir. Özellikle kilo vermeyi kafasına koyanlar için! İlerleyen saatlerde açlığa yenik düşmek istemiyorsanız, güne hafif ve doyurucu bir kahvaltıyla başlayın

GÜNE BAŞLARKEN

Kahvaltı hazırlamak çok fazla zaman ve çaba gerektirmez. Yulaf ezmesi, yoğurt, güneşte kurutulmuş domates, bitki içeren simit ve yanında iştah açıcı olarak elma, çilek veya böğürtlen suyu! İşte size her damak tadına hitap eden mükemmel bir düşük GI (Glisemik indeks) kahvaltısı. Dr. Charles Clark, Pegasus Yayınları’ndan çıkan ‘Bikini Diyeti’ adlı kitabında bunun gibi birçok leziz kahvaltı mönüsü sunuyor.

Haberin Devamı

YAĞDA PİŞİRİLEN YUMURTA
(2 kişilik)
Malzemeler: 4 büyük yumurta, 2 çorba kaşığı yağlı süt, taze çekilmiş karabiber, 25 gram tereyağı.
Yapılışı:
Bir karıştırma kasesi içinde yumurtaları kırın, süt ekleyin ve taze öğütülmüş az miktarda karabiber katın. Narin bir şekilde bir çatalla karıştırın.
Küçük bir tavada düşük ısıda tereyağını eritin ve yumurtaları ekleyin. Yaklaşık 2-3 dakika boyunca sabit bir şekilde karıştırın. Yumurtalar artık hareketli değilken ısı kaynağından uzaklaştırın ve servis yapın.
Yumurtaya ekleyebileceğiniz bazı gıdalar şöyle:
* parmesan peyniri
* tütsülenmiş ve ince kıyılmış balık
* rendelenmiş peynir çeşitleri
* çeşitli baharatlar
* maydanoz, Frenk soğanı, fesleğen, tarhun otu, dereotu, n mantar (ince dilimlenmiş, az miktarda tereyağı içinde hafifçe kızartılmış) n domates n pastırma (ince dilimlenmiş)
Porsiyon başına karbonhidrat oranı: 2-3 gram, (Eklenen gıdalar oranı artırır.)

Haberin Devamı

TOST EKMEĞİ İÇİNDE MANTAR(2 kişilik)
Hazırlanması basit, fakat lezzetli, hızlı ve doyurucu bir kahvaltı. Kullanılan mantarın cinsine bağlı olarak besin değeri çok fazla değişebilir. Mantarlar da tıpkı balıklar ve peynirler gibi bireysel tercihlere göre çok fazla farklılık gösterebilir. Ancak her biri eşit derecede doyurucudur. Bu nedenle besleyicilik konusunda yanılmış olmazsınız. Küçük mantarlar, özellikle gıda olarak kullanılır ve diğerleriyle aynı derecede vitamin içermelerine karşın daha düşük karbonhidrat içerir.
Malzemeler: n 150 gr küçük mantar n 50 gr tereyağı n 1 çorba kaşığı doğranmış Frenk soğanı n 1 çorba kaşığı doğranmış fesleğen n Bir tutam kaya tuzu n Bir tutam kırmızı biber (tercihe bağlı) n Taze çekilmiş karabiber n 2 dilim tereyağlı tost ekmeği
Yapılışı: Mantarları dikkatli bir şekilde temizleyin, taban kısmından yarım santimetrelik bir bölümünü keserek ayırın, her bir mantarı ikiye bölün. Orta boy bir tava içinde tereyağını ısıtın ve mantarları ekleyin. 2 dakika pişirin, sıklıkla karıştırın, ardından baharatlar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber ekleyin. 2 dakika daha karıştırın. Mantar ve baharat karışımını delikli kepçe aracılığı ile alın ve tereyağlı tost ile bir tabakta servis edin.
Porsiyon başına karbonhidrat oranı: 1 gram (Tost ile birlikte 18 gram)

Haberin Devamı

KAHVALTI PİZZASI
(2 kişilik)
Malzemeler: n 4 büyük yumurta n 2 çorba kaşığı tam yağlı süt n taze çekilmiş karabiber n 25 gram tereyağı n 1 çorba kaşığı dilimlenmiş taze fesleğen n 1 çorba kaşığı taze Frenk soğanı n 2 dilim salam (ince dilimlenmiş) n bir tutam kaya tuzu n 2 paket pizza unu (orta boy) n bir avuç roka yaprağı, 2 küçük domates (dilimlenmiş)
Yapılışı: Geleneksel yöntemleri ya da mikrodalga fırın kullanarak yumurtaları pişirin. Yumurtalar tam olarak katılaşmadan hemen önce pişirmeyi durdurun, içine fesleğen, Frenk soğanı ve salam katın. Aynı zamanda bir alüminyum folyo içinde pizzaları sarın ve fırında 1 dakika boyunca ısıtın. Roka yapraklarının yarısını yerleştirin ve her bir pizza üzerine dilimlenmiş domates ekleyin, üzerine pişirilmiş yumurta karışımını ekleyin ve onun üzerine taze çekilmiş karabiber dökün. Pizzayı kapatın ve hemen servis yapın.

Haberin Devamı

DOĞAL YOĞURTLU TAZE MEYVE
(2 kişilik)
Malzemeler: n 1 adet orta boy elma (çekirdek kısmı çıkarılmış, dilimlenmiş) n 1 orta boy portakal (soyulmuş ve dilimlenmiş) n 100 gram taze çilek n 100 ml doğal yoğurt
Yapılışı: Dilimlenmiş elma, portakal ve çilekleri orta boy bir kase içinde karıştırın. Onları kahvaltı tabağına geçirin, üzerine yoğurt dökün ve hemen servis yapın.
Porsiyon başına karbonhidrat oranı: 19 gram.

CANLANDIRICI iÇECEKLER
TURUNÇGİLLER SULARI
(2 kişilik)
Turunçgiller özellikle C vitamini açısından zengindir ve antioksidan özellikleri vardır. Elma ve çilek ise, A ve C vitamini içerir ve antioksidan özelliklere sahiptir.
Malzemeler: n 1 orta boy greyfurt (kabukları soyulmuş), n 2 orta boy portakal, (kabukları soyulmuş), n 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu,
* 50 ml. su (isteğe bağlı)
Yapılışı: Meyveleri sıkın ve birlikte karıştırın
Porsiyon başına karbonhidrat oranı: 13 gram.

Haberin Devamı

HAVUÇ VE ELMA
(2 kişilik)
Malzemeler: n 1 büyük havuç (soyulmuş, n üst kısmı ve alt kısmı kesilmiş ve dilimlenmiş), n 1 orta boy elma (çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş), n 1 çorba kaşığı portakal suyu
Yapılışı: Havuç, elma ve portakalın suyunu çıkarın ve hemen servis yapın.
Porsiyon başına karbonhidrat oranı: 8 gram.

ELMA VE ÇİLEK SUYU
(2 kişilik)
Malzemeler: n 1 orta boy elma,
n 100 gr taze çilek, n 100 ml su (isteğe bağlı)
Yapılışı: Elmanın suyunu çıkarın. Ve üzerine taze sıkılmış çilek suyunu ekleyin, birlikte karıştırın. Su ekleyin
Porsiyon başına karbonhidrat oranı: 10 gram.