Cadde Hiç bu kadar sevimli ve agresif olmamıştı

Hiç bu kadar sevimli ve agresif olmamıştı

21.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni Smart Brabus, turbo beslemeli motoruyla segmentinin en sportif üyesi. Güçlü motorunun yanı sıra özel olarak ayarlanan ESP sistemi Brabus Performance, Düsseldolf’ta düzenlenen etkinlikte tanıtıldı

Hiç bu kadar sevimli ve agresif olmamıştı

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın köklü otomobil firması Mercedes Benz ve Swatch tarafından üretilen Smart otomobil ailesinin en güçlü versiyonunu test ettim. Yeni Smart Brabus, 109 bg. güç ve 2.000 d/d’da 170 Nm tork özelliklerine sahip. Önceki nesille karşılaştırıldığında, 6.8 bg. güç ve 23 Nm tork artışıyla ‘Brabu fortwo’, 0’dan 100 km/s hıza 9.5 saniyede ulaşıyor. Forfour versiyonu ise 180 km. maksimum hıza ulaşıyor.

Küçük bir ‘cep füzesi’

Hiç bu kadar sevimli ve agresif olmamıştı


Fortwo ve forfor cabrio modellerini yaklaşık 150 km’lik güzergahta, hem şehir içinde hem de şehir dışında kullanma şansım oldu. Otomobil, boyutlarından beklenmeyecek derecede yüksek performans ve düşük yakıt tüketimine sahip. Normal kullanımda 100 km’de 6 lt.’lik ortalama yakaladım. Bu, 1.0 litrelik motoru ve çift kavramalı şanzımanı için çok iyi bir ortalama.

Özellikle Brabus egzoz sisteminin horultulu sesi, adeta 3.0 hacimli motor sesi vererek, boyutlarından çok daha büyük ve güçlü bir otomobil kullanıyormuşsunuz hissi veriyor. Küçük boyutlarına aldanmayın, çünkü yarış pistinde de kullandığım Smart, adeta bir ‘cep füzesi’ edasında, harika performans sergiliyor.

90 bg’lik versiyonla karşılaştırıldığında, yüzde 40 daha hızlı tepki veriyor. Race - start fonksiyonuyla ilk kalkışta ideal devirde vites değişimi gerçekleştiriyor. Tekerleklerin patinaj yapma olasılığını önlüyor. Ayak frendeyken sistemi aktif hale getirip gaza sonuna kadar basan sürücünün tek yapması gerekense ayağını frenden çekmek. Ayrıca Brabus spor egzoz sistemi, ters basınç konusunda da optimize edildi.
Hiç bu kadar sevimli ve agresif olmamıştı


Performans değerleri sadece güçlü turbo beslemeli motordan kaynaklanmıyor. Brabus spor yürüyen aksamı, eskisine göre yüzde 20 daha sert olan amortisör / yay ikilisi, yüzde 9 daha sert ön aks stabilizatörü ve yenilenen ESP, daha sportif sürüş dinamiklerini beraberinde getiriyor. Böylece sürücü daha sportif olduğu kadar, daha kontrollü bir sürüş de gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Brabus’un farkı ne?

Güncel Smart, neslinin sportif versiyonuna görsel yeniliklerle de farkını ortaya koyuyor. Entegre krom egzoz yuvalarına sahip mat, gri arka difüzör kadar mat gövdeli parlak kontürlü Brabus Monoblok hafif alaşımlı Smart fortwo modelinde önde 185/50R 16H ve arkada 205/40R 17H ebatlarında. Yokohama marka lastiklere yer verilirken, Smart forfour modelinde yine Yokohama 185/45R 17H boyutunda ön ve 205/40R 17H arka lastikler bulunuyor. Cool & audio paketine çarpışma önleme yardımcısı dahil ediliyor. Bunun dışında Smart Brabus fortwo coupé ve forfour modellerinde panoramik cam tavan standart.

Premium donanım seviyesi: Xclusive

Hiç bu kadar sevimli ve agresif olmamıştı

Xclusive; gri dikişli, siyah delikli nappa / deri spor koltuklar, suni deri ve kumaş kaplamalı Brabus gösterge paneli, analog saat ve devir göstergesi de dahil, paspaslar, dikiz aynası üçgeni ve B sütununda Xclusive logosu gibi ilave aksesuarlarla donanımı bir üst seviyeye taşıyor. Ayrıca Xclusive donanım seviyesinde; LED & sensör paketi, sürücü ve ön yolcu için koltuklar dsmart forfour’da sökülebilir Cargobox özelliğiyle, readyspace koltuklar standart olarak sunuluyor.