Cadde İlk kez komik kızı oynuyorum

İlk kez komik kızı oynuyorum

09.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Üvey Baba’ dizisiyle 10 yaşında oyunculuğa adım atan Burçin Abdullah, ekonomi üzerine yüksek lisans yapsa da bu tutkusundan kopamadı. TV8’de ekrana gelen ‘Bana Baba Dedi’de ‘Canan’ karakterini canlandıran Abdullah’la rolü ve mesleğini konuştuk

İlk kez komik kızı oynuyorum

Bir proje bitiyor, ara vermeden yenisine başlıyorsunuz...
Sette zaman geçirmeyi çok seviyorum. Güzel proje olunca da yer almak istiyorsun. Bu işte olmayı çok istedim. Oğuzhan (Koç), Eser (Yenenler) ve İbrahim’i (Büyükak) ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’dan beri takip ediyorum ve beğeniyorum. Birlikte çalıştığımız için mutluyum. Her çekimimizde gülmekten karnıma ağrılar giriyor.

Haberin Devamı

‘Canan’, daha önce canlandırdığınız karakterlerden farklı mı?
Evet, komik, eğlenceli bir kız. Ben hep ağlayan rollerdeydim, dolayısıyla öncekilerle hiç alakası yok. Zaten ilk kez bir sit - com’da yer alıyorum. Ve ilk defa platoda çekim yapıyorum, enteresan geliyor.

‘İş hayatı bana göre değilmiş’

10 yaşından beri setlerdesiniz. Okul döneminde zorluk yaşadınız mı hiç?
Okula pek gidemiyordum zaten, haftanın beş günü set oluyordu. Ama hiç psikolojik destek almadım, sette çok kolaylıklar sağlanıyordu. Yorucu olduğu zamanlar da vardı tabii. Amerika’ya ailemin yanına gitmem gerekiyordu, 48 saat çalıştığımı biliyorum.

Neden oyunculuk yerine iktisat okudunuz?
‘Üvey Baba’ beş sene sürmüştü ve farklı bir bölümde okumak istedim. Yüksek lisansımı da ekonomi üzerine yaptım. O dönem farklı bir okulda okumak iyi gelmişti. Okul bittikten sonra üç ay kadar Yapı Kredi Bankası’nda çalıştım ama iş hayatı bana göre değilmiş. Orada Tümay Özokur’la tanıştım; “Madem mutsuzsun, tamamen ayrıl” dedi. Sonra birlikte çalışmaya başladık. Şu an her şey istediğim gibi gidiyor. Benim mutlu olduğum yer set.

Haberin Devamı

‘Önceliğim işim, ailem ve arkadaşlarım’

Evlilik, çocuk planınız var mı?
Hayır, yok. Şu an işime yoğunlaştım.
Benim için öncelik; işim, ailem ve arkadaşlarım. Bu sıralar işime aşığım.

Sudan’da açtığınız yetimhaneden evlat edinmek istiyormuşsunuz...
İstiyorum tabii ki. Ama her şeyin zamanı var, şu an evlat edinmek için doğru zaman olduğunu düşünmüyorum.
n Bir erkekte sizi ne etkiler?
İnsanların doğal olmaları ilgimi çeker. Benim de onların yanında doğal olabilmem, kasılmamam lazım. Tabi ki dürüstlükte çok önemli...