Cadde ‘İnce eleyip sık dokudum’

‘İnce eleyip sık dokudum’

28.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İlk kez babası Barış Manço’nun şarkısına cover yapan Doğukan Manço, Emre Altuğ’un yorumladığı ‘Söyle Zalım Sultan’la ilgili, “İçime sinerek yaptığım için strese girmedim, ince eleyip sık dokudum” dedi.

‘İnce eleyip sık dokudum’

Yaptığı şarkılar ve sahne performanslarıyla genç jenerasyonun en sevilen prodüktör-DJ’lerinden Doğukan Manço, ilk kez bir Barış Manço şarkısına cover yaptı. Emre Altuğ’un yorumladığı ‘Söyle Zalım Sultan’ büyük ilgi gördü, esprili klibiyle kısa zaman içinde milyonlarca kez izlendi. Bu röportajın ikimiz için de çok anlamlı olduğunu belirtmeliyim; bugünlere uzanan ömürlük dostluğumuz başladığında 3-4 yaşlarında, hayatın başlarındaydık! İşte yeni projesi ve hayalleriyle Doğukan Manço...

- Kariyerinde ilk defa bir Barış Manço cover’ı yaptın. Tüm o eşsiz şarkılar içinde ‘Söyle Zalım Sultan’ı nasıl seçtin?

Normalde babamın şarkılarını yapmıyorum. Karmaşık duygular yaşıyorum, cesaret edemiyorum, saygı duyuyorum... O yüzden onun parçalarına dokunmuyorum. Bu şarkıyı da ben seçmedim. Tam bir projeyi bitirmek üzereydim ki Emre Altuğ aradı. “Seninle babanın bir şarkısını yapmak istiyorum, tarzını beğeniyorum” dedi. Bu tekliften gurur duyduğumu ama babamın eserlerini yapmadığımı söyledim. Emre’nin aklındaki şarkının ‘Zalım Sultan’ olduğunu duyduğumda ise bir daha düşündüm çünkü gündemimde ve playlist’imde olan bir parça değildi. Böyle bakir kalmış bir eseri Emre Altuğ gibi çizgisini hiç bozmamış, sevilen, sayılan bir sanatçının seçmiş olması, fikrimi değiştirdi. Bu şarkıda ilham çok hızlı geldi.
Back vokallerde de varım.

- İlk kez babanın bir şarkısına cover yapmanın sorumluluğu stres yarattı mı?

İçime sinerek yaptığım için strese girmedim ama tabii ki fazlasıyla ince eleyip sık dokudum. Aranjenin bitmesi 1.5-2 ayı buldu. Birlikte çalıştığım mix-mastering’ci neredeyse kovacaktı beni! Her projemde Batıkan’ın fikrini alırım. ‘Zalım Sultan’da da onayını aldım. Onun içine sinmeyen iş olmayacak demektir benim için. Çok iyi bir
arşivci ve çok iyi bir kulak Batıkan...

‘İnce eleyip sık dokudum’

‘Hayalim komedide oynamak’

- Şarkının klibi de harika, çok eğleniyorum izlerken...

Klibin senaryosu yönetmen Kemal Başbuğ’a ait... İki erkeğin aynı klipte yer alması için başarılı bir hikaye lazım ve senaryo şarkıya cuk oturdu. “Madem mahallenin ağır abileri olacağız, içimdeki kıroluğu biraz çıkartayım, aynı zamanda tarz olayım” dedim, styling de bu yönde yapıldı. Kostümler bende mahalle kırosundan ziyade, Escobarvari bir şekle dönüştü, saçlarımı da ona göre yaptım, herkes çok beğendi. Şimdi sahne ve özel davetler için bu tarz kıyafetler diktiriyorum, bir süre böyle göreceksiniz beni!

- Bu klipte babana olan benzerliğin zirve yapmış. Ne hissediyorsun izlediğinde?

Hoşuma gidiyor. O karizmadaki bir adama benzemeyi kim istemez ki? Klipte babamın çizmelerini giydim, yüzüğünü taktım, böyle ince detaylar var. Hayatımızın bazı noktalarında kaderimiz de benzer babamla. Bir filmi var ‘Baba Bizi Eversene’, ben de bir filmim olsun istiyorum. Kendimi izleyince babama benzettiğim için bir filmle öyle bir değer bırakmak anlamlı olur diye düşünüyorum.

- Oyunculuk kariyeri yapmak var mı aklında? Daha önce ‘Taxi Driver’ kısa filmiyle Silent River Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü aldın. Klipte de çok iyisin...

Oyunculuk kariyer planımda olmasa da, dediğim gibi bir komedi filminde oynama hayalim hep var. ‘Zalım Sultan’ klibinin hikayesi filme uyarlansa, harika olur. Mahallede devamlı ortalığı karıştıran bir zalim sultan, birbirine düşen iki tip, sonunda tatlıya bağlanan olaylarla çok güzel bir hikaye... Emre Altuğ’a da söyledim bunu, üzerinde düşüneceğiz. Böyle bir teklif gelse oynamak isterim. Dizi ise hiç düşünmedim ama belki bir komedi aksiyon dizisi olabilir.

‘İnce eleyip sık dokudum’

‘Kariyerimde sıra yurt dışında’

- DJ’likte hedeflediğin yere ulaştın mı?

Bu sene sahne konusunda kariyerimde en çok istediğim noktaya geldim. Hayalimde hep festival DJ’liği yapmak vardı ve bu yıl daha önce hiç olmadığı kadar az kulüpte, hiç olmadığı kadar çok festivalde sahneye çıktım. Bu arada senin cover yaptığın ‘Can Bedenden Çıkmayınca’yı çalmadığım sahnem yok, playlist’imin hit’lerinden biri. Diğerleri ise ‘Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’, ‘Sakin Ol’ ve ‘Yıldızların Altında’... ‘Zalım Sultan’ da aralarına girecek inşallah. DJ’lik kariyerimde yurt içi hedefime ulaştım, şimdi yurt dışı planlarım var. Öte yandan televizyon programcılığı da yapmak istediklerim arasında...

- Pro drift’e devam ediyor musun?

Evet. Hatta eskiden hobiydi, şimdiyse profesyonelleştim ve sponsorlarım var. Bu yüzden yarışlara mutlaka katılmam gerekiyor. Eylül sonunda büyük bir yarışım olacak. Hayatımın vazgeçilmez bir parçası oldu artık.

- Kendine kalan zamanında neler yapıyorsun?

İstanbul il sınırları içinde ama şehir dışında bir yere yerleştim, pistlere de yakın... Çok istediğim yarı garaj/yarı ev tarzını hayata geçirdim. Evin içine kendi atölyemi kurdum. Yarış arabalarımdan sahne kostümlerime kadar her şeyi kendim hazırlıyorum. Bir sokak köpeği sahiplendim, bahçeme geldiğinde ölmek üzereydi. 15 gün işi gücü bıraktım, onu tedaviye götürdüm. Güçlendi, bekçi köpeği oldu. Adı Dost, artık bir oğlum var!

‘İnce eleyip sık dokudum’