Cadde 'İzleyiciler salondan mutlu ayrılacak'

'İzleyiciler salondan mutlu ayrılacak'

21.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Grafi2000 şirketinin sahibi Varol Yaşaroğlu, 3 Şubat’ta vizyona girecek çizgi animasyon filmi ‘Fırıldak Ailesi’ için her yaş grubunun salona gelmesini bekliyor. Yaşaroğlu, “Filmimizin mizahı ve eğlencesi herkese hitap edecek. İzleyiciler salondan mutlu ayrılacak” dedi

İzleyiciler salondan mutlu ayrılacak

Varol Yaşaroğlu’yla ‘Fırıldak Ailesi’ filmi için buluştuk. “Her kesimden izleyicinin salona gelmesini hedefliyoruz” diyen Yaşaroğlu’yla film ve animasyon sektörü üzerine konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Fırıldak Ailesi’nin sinemaya taşınma fikri nasıl ortaya çıktı?

İlk olarak, dört yıl önce Star TV’de 13 bölüm olarak ekrana geldi. YouTube video sitesindeki Grafi2000 kanalımızda devam etmeye karar verdik. İki sene önce sinema filmini yapmak için BKM ile görüştük ve yapımcılığını üstlendi. Böylece Grafi2000 Prodüksiyon ile BKM işbirliği sonucunda ortaya komik ve eğlenceli bir film çıktı. Halkımız dizideki karakterleri; Orhan, Gültekin, Zeki, Bürol, Sabri, Dürdane, Afet çok sevdi ve başlı başına fanları oluştu.

- İlk Türk çizgi film dizisi, başlarken bu kadar popüler olacağını tahmin ediyor muydunuz?

Türkiye’de, ‘Animated Sitcom’ tarzı diziyi ilk uygulayanız. Grafi2000 yapım şirketi olarak her projeye inanarak yola çıkıyoruz. Ekrandan sonra internette yayınlanmaya başlayınca, senaryoda daha özgür olmaya başladık. Yazarımız Haluk Can Dizdaroğlu yeni trendleri çok iyi takip ediyor. Böylece çocuk ve genç kesime de hitap ediyoruz.

Haberin Devamı

- ‘Fırıldak Ailesi’ni 7’den 70’e herkes izliyor. Bunun sırrı nedir?

Ortağım Berk Tokay’ın yaratıcısı olduğu ‘Noel Dayı’ flash animasyonu, internetin ilk fenomenlerindendir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin ilgisini çekmişti. ‘Fırıldak Ailesi’ de öyle oldu. Herkese hitap ediyoruz. Sinema filminde de her kesimden izleyicinin, salona gelmesini hedefliyoruz. Filmimizin mizahı ve eğlencesi herkese hitap edecek. İzleyiciler salondan mutlu ayrılacak.

- Teaser’ı Mahmur Tuncer’in İngilizce konuşmasıyla başlıyor. Şu an en çok izlenenler arasında...

Mahmut Tuncer, halk tarafından sevilen bir sanatçımız. İnternet fenomeni. Tesar’ımızı İngilizce olarak seslendiriyor. Böylece, Hollywood fragmanlarına gönderme yaptık. Genel olarak izleyicileri sinemaya çeken, salona götüren asıl etkenlerden biri de teaser ve fragmandır. Güzel geri dönüşler alıyoruz.

- Seslendirmede Yılmaz Vural, Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç da var. Seçimleri nasıl yaptınız?

Seslendirmeye çok önem veriyoruz. Sadece ünlü birine seslendirme yaptırarak ondan yararlanalım mantığına girmedik. Mesela filmimizde orta dünyada topluluklar savaşa giriyor. Bu savaşın yönetilmesi için bir komutana ihtiyaç var.

Haberin Devamı

Biz de bu komuta işini yapacak en iyi ismin, futbol maçı yönetir gibi komuta eden Yılmaz Vural olabileceğini düşündük. ‘3 Adam’ seslendirmesi de filmimize ayrı bir mizah kattı. Tek bir karakteri ‘3 Adam’ın hepsi seslendirdi. ‘1 Adamı 3 Adam’ seslendirdi diyerek dünyada bir ilke imza attık.

İzleyiciler salondan mutlu ayrılacak

‘Çok komik diyaloglar var’

- ‘Fırıldak Ailesi’nin ‘Batsın Bu Orta Dünya’ sloganı da var. Neden böyle bir isim eklediniz?

Öncelikle filmimizin konusu Orta Dünya’da geçiyor. Bir tarafta büyülü ormanlar, ejderhalar, tılsımlar. Diğer tarafta ise halay çekip okeye dördüncü arayan, ‘Fırıldak Ailesi’... Bir gece köydeki tüm kadınların kaçırılmasıyla başlayan macera, Sabri Fırıldak ve arkadaşlarını korkunç yaratıklarla dolu büyülü ormana sürüklüyor. Kadınlarını geri almak için ise, kahramanlarımızın kötülerin başı Tarumar ile büyük bir savaşa girmeleri gerekiyor. Geçen sene ilk teaser’lar yayınlanmaya başlayınca, sloganımızı ‘Durdurun orta dünyayı inecek var’ olarak belirlemiştik. Yine böyle bizden; yerel, daha kısa ve vurucu bir slogan olsun istedik. Sonuçta, ‘Batsın bu Orta Dünya!’da karar kıldık.

Haberin Devamı

- ‘Fırıldak Ailesi’ yüzde 100 Türk ailesi... Bunun avantajı olur mu?

Çok komik diyaloglar var. Elf ve ejderhalı sahnelerde bile bizim halkımıza ait bilindik sözlere yer veriliyor. Mesela filmimizin teaser’ında Mahmut Tuncer’in İngilizce konuşmasından sonra ‘Tavukları Pişirmişem’ türküsünün çıkması şok bir mizah etkisi yarattı. Bu teaser’ı konuşma yapmak için gittiğim bir okulda izlettim. Türkü duyulmaya başladığında salondaki çocukların patlayan kahkahası uzun süre ortalığı çınlattı.

‘Kral Şakir’in sinema filmini yapacağız’

- Yeni projeleriniz var mı?

Cartoon Network kanalında ‘Kral Şakir’ adında ilk defa Türk yapımı olan çizgi animasyon filmimizi yayınlamaya başladık.

20 bölümün üzerinde ekrana geldi. Kısa sürede fenomen oldu. Sinema filmini de yapacağız. Buradaki hedef kitlemiz çocuklar. Çocuklar için hem eğlendirici hem de öğretici, trafik levhalarıyla ilgili bir projemiz de hayata geçiyor. Levhalardaki uyarı işaretlerindeki insan çizimleri (Pictogramlar), canlanarak Pictoos adındaki sevimli animasyon karakterlerine dönüşüyor. Çocuklara diş fırçalamasının önemini anlattığımız ‘Çürük Ali Mikrop Necati’yi Kanal D’de sekiz bölüm yayınlamıştık. Ama herkes çok ilgi gösterip, devamını istedi. Şu anda internette tek bir videosu bile 15 milyonun üzerinde izlenmiş durumda. Bu yüzden o projeye devam edeceğiz. YouTube’daki Grafi2000 çocuk kanalımızı yeni içeriklerle büyüteceğiz.