Cadde Kanye West, sosyal medya platformu Parler'ı satın alacak!

Kanye West, sosyal medya platformu Parler'ı satın alacak!

19.10.2022 - 07:10 | Son Güncellenme:

Son dönemde yaptığı ırkçı paylaşımlarıyla tepki çeken ve bu sebeple popüler sosyal medya platformları Instagram ve Twitter'daki hesapları bir süreliğine kısıtlanan rapçi Kanye West, genelde Donald Trump destekçileri ve komplo teorisyenleri tarafından kullanılan sosyal medya platformu Parler'ı satın almak için harekete geçti. Parler, yaptığı açıklamada West'in bu hareketini 'cesur bir tavır' olarak değerlendirirken; eski ABD başkanı Trump'ın rapçiyle bu konu hakkında konuştuğu iddia edildi.

Kanye West, sosyal medya platformu Parlerı satın alacak

Geçtiğimiz günlerde Fransa’daki Paris moda haftasında üzerinde 'Beyazların hayatı önemlidir' yazan bir gömlek giydiği için ağır eleştiriler alan ABD’li rapçi Kanye West’in Twitter ve Instagram hesapları, Yahudi karşıtı paylaşımlar yapması nedeniyle kilitlenmişti.

Haberin Devamı

"BENİMLE OYUN OYNADINIZ"

NBC News’un haberine göre; Instagram’ın sahibi olan sosyal medya şirketi Meta, rapçi Sean ‘Diddy’ Combs’un Yahudi halkı tarafından kontrol edildiğini öne sürdüğü bir gönderisi nedeniyle West’in Instagram hesabını kısıtlamıştı. West, Twitter’da ise "Bu gece biraz uykum var ama uyandığımda Yahudiler için ölüm riskini 3’e çıkaracağım (ulusal güvenlik tehdidinin yoğunluğunu gösteren 5 seviyeyi kast ediyor). İşin garibi, ben aslında Yahudi karşıtı olamam çünkü siyahiler de aslında Yahudi’dir. Sizler benimle oyun oynadınız ve gündeminize karşı gelen herkesi karalamaya çalıştınız" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Twitter, West’in nefret söylemine karşı politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle bir süreliğine hesabının bloke olduğunu açıklamıştı. Twitter’da 31 milyon, Instagram’daysa 18 milyon takipçisi olan West’in geniş kitlesine kışkırtıcı ve Yahudi karşıtı açıklamalar yapması tepki toplarken; daha sonra rapçinin hesapları tekrar açılmıştı.

Haberin Devamı

"SEN BENİM DOSTUMDUN"

Twitter’ı almak için harekete geçen Tesla’nın CEO’su milyarder Elon Musk, bunun ardından Twitter’da West’e “Tekrar hoş geldin” mesajı yayınlamıştı. West ise Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg ile çektirdiği bir fotoğrafı paylaşarak, “Beni Instagram’dan nasıl attın? Sen benim dostumdun” diye yazmıştı.

Kanye West, sosyal medya platformu Parlerı satın alacak

TRUMP DESTEKÇİLERİ ARASINDA POPÜLER

Tüm bunların ardından Parler adlı sosyal ağ, rapçi Kanye West'in Twitter ve Instagram hesaplarının kısıtlanmasından sonra; ABD'de Trump destekçileri, komplo teorisyenleri ve aşırı sağcılar arasında popüler olan platformu satın alması için bir anlaşma yaptığını duyurdu.

DailyMail'de yer alan habere göre Parler tarafından yayınlanan bir açıklamada milyarder sanatçı; "Muhafazakar görüşlerin tartışmalı olarak görüldüğü bir dünyada, kendimizi özgürce ifade etme hakkımız olduğundan emin olmalıyız" dedi.

Kanye West, sosyal medya platformu Parlerı satın alacak

"CESUR BİR TAVIR"

Parler, Pazartesi itibariyle platformda bir açan West'in "Big Tech'in (Amerika Birleşik Devletleri'nin bilgi teknolojisi endüstrisindeki şu anda dört veya beş en büyük, en önde gelen ve en saygın şirketlere verilen bir isim) son sansürüne karşı cesur bir tavır aldığını" söyledi.

Haberin Devamı

Politico haber sitesine göre; şiddete teşvik ettiği düşünülen tweet'leri nedeniyle Twitter'dan kalıcı olarak men edilen eski ABD başkanı Donald Trump, Parler'ı satın alması hakkında West ile konuştu ve ikili, birlikte akşam yemeği yemeyi düşünüyor.

Kanye West, sosyal medya platformu Parlerı satın alacak

'ŞİDDET ÇAĞRISI' YAPMAK İÇİN KULLANDILAR

Öte yandan kendisini 'Big Tech, hükümet, sansür ve iptal kültürüne karşı mücadelede yol gösterici bir güç' olarak tanımlayan Parler, Eylül ayında internette 'dışlanma' riski olan kullanıcılara odaklanmak için yeniden yapılandığını duyurmuştu. Parler, seçim sonrası ABD'deki isyanlar sırasında bazı kullanıcıların 'şiddet çağrısı' yapmak için sosyal medya platformunu kullanmasıyla da dikkat çekmişti.