Cadde 'Kemal Sunal amcamın oğlu' diyen yönetmene Ali Sunal'dan cevap!

'Kemal Sunal amcamın oğlu' diyen yönetmene Ali Sunal'dan cevap!

07.03.2020 - 12:49 | Son Güncellenme:

Düzce'de köylülerin dolandırıcılık iddiasında bulunduğu 'Cennet Kuşları' filminin yönetmen Halit Sunal, "Kesinlikle böyle bir şey yok. Hesap sorulacak kişi ben değilim, hesap sorulacaksa yapımcıdan sorulsun" dedi. 2000 yılında hayatını kaybeden usta sanatçı Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal ise "Kemal Sunal benim amcamın oğlu" diyen yönetmene tepki gösterdi.

Kemal Sunal amcamın oğlu diyen yönetmene Ali Sunaldan cevap

Düzce Çilimli ilçesinde film çekimi sırasında Kemel Sunal'ın akrabası olduğunu söyleyen Halit Sunal'ın köylüleri dolandırdığı iddia edildi. Esnaf Mehmet Arabacı, kendisinin borçlu çıkarıldığını ifade ederek, "Cennet Kuşları isimli filmi çekmek için Çilimli'yi tercih etmişler. Buraya yönetmen Halit Sunal diye birisi geldi. Film çekildiğini gördüm. Bende işten çıkıp dükkana gelmiştim. Film çekildiğini görünce yanlarına gittim bana sende filmde oynamak ister misin dediler? Biz katkı amaçlı filme girdik. 1 lira dahi para talep etmedim ve 12 gün boyunca filmde oynadım. Yönetmen Halit Sunal filmde emeğim olduğunu ve bana para vereceğini söyledi. Ancak bana fatura keserek beni film yapım şirketine 3 bin 50 lira borçlu ve sponsor olarak gösterdi. Benim maddi bir beklentim yoktu" dedi.

Haberin Devamı

Durumu yapımcı olduğunu iddia eden Bilal T.'ye anlattığını söyleyen Mehmet Arabacı, kendisine 10 bin liralık senet verildiğini, ancak senet aslının kendisine gelmediğini sadece fotoğrafının atıldığını dile getirerek, "Daha sonra bu mağduriyetimin giderildiği bana film yapımcısı Bilal T. tarafından söylendi. Bilal T. 10 bin liralık senet göndereceğini, bu mağduriyeti gidereceğini, ama galadan toplanan paralarla ödeneceğini söyledi. Ortada ne gala ne film var. Ocak ayının 25'inde galamız olacağını söyledi. Bana bilet bıraktı ve down sendromlu çocuklara bağış olması için biletlerin satılacağını söyledi. Ben inanmadığım için biletleri satmadım" şeklinde konuştu.

Kemal Sunal amcamın oğlu diyen yönetmene Ali Sunaldan cevap

O YÖNETMEN KONUŞTU
İddialar üzerine filmin yönetmeni Halit Sunal açıklamalarda bulundu. Sunal, "35 senelik Türk sineması oyuncusuyum. 35-40 kişiyle Düzce Çilimli'de 'Cennet Kuşları' adlı dini film çektim. Beni suçlayan şahıs, yapımcıya 'beni de film de oynatın' diye yalvarmış. Bu süreçte duyan köylüler beni uyardı, bu kişiyi oynatmamamız yönünde. 'Bu kişi sizin başınıza iş açacak' dediler. Yapımcıyı kırmadım, oynattım. Günlük ekibin gideri 5-6 bin TL. Kimse 3-4 bin TL için dolandırıcı olmaz. Bu kişi bize mangal yaktı, 'ben ısmarlıyorum' dedi. Fındıkçı paket yapıp hediye etti. Sonra da bizi dolandırıcılıkla suçladılar. Köylülerden para alınmadı, söz verilmedi. Yapımcımız 'film bittikten sonra 10 -15 bin TL dağıtılacak' demiş. Ama film sonrasında. Yemenin içmenin dolandırıcılığı mı olur? Muhtarlar başına da fatura kesilmiş. 3-4 bin TL'lik fatura kesilmiş. Film bitecek satış olacak, sonrasında 5-10 bin TL dağıtılacaktı yapımcı Bilal Bey tarafından" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

"KEMAL SUNAL AMCAMIN OĞLU"
Sunal, "Sucuk parası için bir insan töhmet altında bırakıldı. Elazığ depreminde yakınım öldüğü için gala iptal edildi. Eğer hesap sorulacaksa, yapımcı Bilal Bey'den sorulsun. Benden neden soruyorlar? Soyadım Sunal diye mi benden soruyorlar? Kemal Sunal adını kullanmadım hiç. Kemal Sunal benim amcamın oğlu. Ali Bey böyle bir olaya karışmış olsaydı ben de aynısını yapar, 'tanımıyorum' derdim. Ben Kemal Sunal'ın dirisinde ismini kullanmadım, ölüsünde mi kullanacağım?" diye konuştu.

Haberin Devamı

İddiaların kendisini çok üzdüğünü vurgulayan Halit Sunal, Bizi 'tosuncuk' gibi yaptılar resmen. Topu topuna 5-6 bin TL mangal sucuk yapılmış, fındık verilmiş. Ayrıca fındık üreticisine sporsor karşılığında fatura kesildi. Filmden kazanıldığında da bu para ödenecekti. Beni kimse suçlamasın. Suçlanması gereken kişi yapımcı Bilal Taşpınar'dır dedi.

"O KÖYLÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"
Halit Sunal, kendisiyle ilgili röportaj veren kişiyle ilgili de suç duyurusunda bulunduğunu da belirterek, "Bu iddiasını kanıtlaması lazım" ifadelerini kullandı.

ALİ SUNAL: BENİM AMCAMIN OĞLU DEĞİL
Konuyla ilgili görüşüne başvurulan Ali Sunal, "Öyle bir amcam ya da amcamın oğlu yok. Amcamın çocukları benden zaten küçük. Bu kişi daha önce de babamın filmde söyledikleri şarkıları kaset yapmak için annemi aramış, izin vermemiştik. Zaten kendisiyle de davalığız. Babam Kemal Sunal'ın isminin bu tür şeylerde kullanılması gerçekten üzüyor bizi. Tekrar ediyorum ben bu kişiyi tanımıyorum. Belki aynı köylü olabiliriz" bilgisini verdi.