Cadde 'Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran soru! Kenan İmirzalıoğlu tepki gösterdi

'Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran soru! Kenan İmirzalıoğlu tepki gösterdi

29.03.2022 - 14:07 | Son Güncellenme:

ATV ekranlarında yayınlanan 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. Yarışmaya katılan tıp öğrencisinin, sorulan bir soruya doğru cevabı verebilmek için hem seyirci joker hakkını, hem de yüzde 50 joker hakkını kullanması, programın sunucusu Kenan İmirzalıoğlu başta olmak üzere ekran başındaki izleyicilerden de tepki aldı. Yaşanan olay, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte detaylar...

Kim Milyoner Olmak İstere damga vuran soru Kenan İmirzalıoğlu tepki gösterdi

Başarılı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ATV ekranlarında yayınlanan 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışması, sorulan sorularla ve renkli yarışmacılarıyla sık sık gündeme geliyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde açılışı gerçekleştirilen, Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili bir sorunun yöneltildiği Doğan Zorlu isimli yarışmacı, sunucu Kenan imirzalıoğlu'nu şaşkına çevirmişti.

ART ARDA İKİ JOKER KULLANDI
Yarışmacı, "Ana taşıyıcı kuleleri arasındaki mesafe en uzun olan, 'en uzun asma köprü' hangisidir?" sorusunda zor anlar yaşamıştı. Şıklarda; 'Japonya'da Akaşi Kaikyo Köprüsü', 'Türkiye'deki 1915 Çanakkale Köprüsü', 'Çin'deki Yangtze Nehri Köprüsü' ve 'ABD'deki Golden Gate Köprüsü' yer almıştı.

"BİR JOKERİNİZ DAHA VAR"
Yarışmacı, önce 'telefon' jokeri, daha sonra 'yüzde 50' joker hakkını kullanmıştı. İki jokerin ardından İmirzalıoğlu'nun "Bir jokeriniz daha var" uyarısına rağmen, doğru cevabı verememişti.

Haberin Devamı

Kim Milyoner Olmak İstere damga vuran soru Kenan İmirzalıoğlu tepki gösterdi

D şıkkını (ABD/Golden Gate Köprüsü) seçerek soruyu yanlış cevaplayan Doğan Zorlu, Kim Milyoner Olmak İster'den elenmişti. Çünkü doğru cevap, B şıkkı 1915 Çanakkele Köprüsü olacaktı.

"EN UZUN ASMA KÖPRÜ TÜRKİYE'DE"
Sunucu Kenan İmirzalıoğlu, cevap karşısında şaşkınlığını gizleyememiş, "Son günlerde gündemi fazla takip edemediniz sanırım" demişti.

İmirzalıoğlu, "Ana taşıyıcı kuleler arasında mesafe iki bin 23 metre. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına ithafen. Kulelerin yüksekliği 318 metre ki tepesinde mermi replikaları var. Seyit Onbaşı'yı anmak için yapılmış. Bu yüzden en uzun asma köprü Türkiye'de, 1915 Çanakkale Köprüsü. Çanakkale zaferini kazanan kahramanlarımız olmasaydı ne orada o köprüyü yapabilirdik, ne biz bu stüdyoda bu yarışmayı sunabilirdik, ne de siz ekranları başında izleyebilirdiniz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla, sevgiyle anıyoruz" sözleriyle alkış almıştı.

"ZEKA SEVİYEME UYGUN"
Öncesinde yayınlanan bir başka bölümde ise, yarışmaya katılan Cemre Cansın Ceyhan, sosyal medyada gündem olmuştu. Genç yarışmacı, 'seyirci jokerleri'nin de yardımıyla ilk dört soruyu geçmeyi başarmış, "Tam bana uygun, zeka seviyeme uygun sorular olmuş. Lütfen hep böyle sorular gelsin " yorumuyla şaşırtmıştı.

Haberin Devamı

Hayatta bir hedefinin olmadığını belirten yarışmacı, "Aşırı dengesiz biriyim, buraya niye geldim bilmiyorum. Doğduğum günden beri karmakarışık duygular içindeyim. Hayatın anlamını arıyorum, dengesiz olduğum için sürekli şehir ve okul değiştiriyorum. Önce Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'nde, ardından Giresun Üniversitesi'nde okudum ama bıraktım. Şimdi de Bursa'dayım. Ben boş geldim, boş gidiyorum, ne istediğimi bilmiyorum, yaprak gibi sürükleniyorum. Hayatta hiçbir hedefim yok. Ne kariyer anlamında, ne de burada. Jokerleri bile bilmiyorum" demişti.

Kim Milyoner Olmak İstere damga vuran soru Kenan İmirzalıoğlu tepki gösterdi

"SAYGI DUYMAYACAĞIM"
Yarışmacının kendisine bu denli eleştirmesine dayanamayan İmirzalıoğlu, "20 yaşında bir insanın kendinden umudu kesmiş olmasını kabullenemiyorum. Bu konuda sana saygı duymayacağım, kusura bakma" diye konuşmuştu.

YARIŞMAYA DAMGA VURDU
'Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran sorulara, yayınlanan son bölümde bir yenisi daha eklendi. Tıp öğrencisi yarışmacı Name Çığra Coşkun'un iki joker hakkını kullandığı soru Kenan İmirzalıoğlu'nu şaşırttı.

Haberin Devamı

Kim Milyoner Olmak İstere damga vuran soru Kenan İmirzalıoğlu tepki gösterdi

Dördüncü soruda Coşkun'un karşısına, "1924 Anayasası'nda ve 1961 Anayasası'nda Türkiye'nin başkentinin hangisi olduğu yazar?" sorusu çıktı.

Yarışmacı ilk olarak seyirci joker hakkını kullandı.

JOKER HAKKINI KULLANDI
A, B, C ve D şıklarında sırasıyla İstanbul, Ankara, Erzurum ve Sivas vardı. Seyirci oylaması sonucunda yalnızca yüzde 40'lık bir bölüm sorunun cevabının Ankara olduğunu söyledi. Seyircilerin yanıtına güvenmeyen tıp öğrencisi, 5 bin TL'lik soruda yüzde 50 joker hakkını da kullanmak istedi. Böylelikle Erzurum ve Sivas seçenekleri elendi.

Karar vermek zorunda olan yarışmacı, doğru olan 'Ankara' yanıtını verdi. Bunun üzerine, "Kenan bey burada insan bildiği şeyden bile şüphe ettiği için... Ben de biraz garantici oldum galiba" ifadelerini kullandı.

SEYİRCİYE SİTEM
Yarışmacının cevabının ardından İmirzalıoğlu, "13 Ekim 1923'ten beri Türkiye'nin başkenti hiç değişmedi, hiç tartışılmadı. Sana söylüyorum, seyircilerimiz anlasın. Sadece yüzde 40'ı Ankara demiş. Buna çok şaşırdım" diyerek sitem etti.

Haberin Devamı

Kim Milyoner Olmak İstere damga vuran soru Kenan İmirzalıoğlu tepki gösterdi

YEŞİLCAM SORUSUNA ŞAŞIRTAN CEVAP
Öte yandan geçtiğimiz haftalarda ekrana gelen bir bölümde ise, Yeşilçam ile ilgili sorulan "Hangisi, Yeşilçam filmlerinde genellikle 'kötü adam' karakterini canlandırmasıyla bilinen oyunculardan biri değildir?" sorusu çok konuşulmuştu.

Erol Taş yanıtını veren yarışmacı, sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nu şaşırtmıştı. 'Kim Milyoner Olmak İster'de kritik sorunun doğru cevabı ise Nubar Terziyan'dı.