Cadde 'Kirasına paramızın yetmediği evi satın aldım'

'Kirasına paramızın yetmediği evi satın aldım'

10.06.2022 - 07:05 | Son Güncellenme:

1979 yılında Fatma Kurtoğlu ile dünyaevine giren; Aylin (41) adında bir kızı, Orçun Bora (43) ve Aydın (39) adında iki oğlu bulunan Cengiz Kurtoğlu, Tarabya’da ilk çalışmaya başladığı dönem ve özel hayatı hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Kurtoğlu, evin muhasebesinin kendisine ait olduğu yıllara dair itirafıyla da dikkat çekti.

Kirasına paramızın yetmediği evi satın aldım

5 Mayıs 1959 tarihinde Artvin'in Arhavi ilçesinde dünyaya gelen Cengiz Kurtoğlu, memleketinde bir orkestra kurarak müziğe giriş yaptı. Profesyonel kariyerine adım atmak için 1982 yılında İstanbul'a geldi ve ilk kaydını dönemin ünlü plakçılarından Şahin Özer'e gönderdi. 1984'te ise 'Sen Sözden Anlamaz Mısın'ı albümünü çıkardı.

Haberin Devamı

Arabesk müziğin başarılı ismi; 'Gelin Olmuş Gidiyorsun', 'Liselim', 'Okul Yılları', 'Resmini Öptüm de Yattım', 'Önce Birkaç Damla Yaş', 'Gece Olunca', 'Yıllarım', 'Gelin Etmişler', 'Daha Yokluğunun İlk Akşamında' gibi unutulmaz şarkılara imza attı. Sanatçı, Merve Yurtyapan’ın yazdığı 'Yarım Asrı Devirenler' kitabına samimi açıklamalarda bulundu.

Kirasına paramızın yetmediği evi satın aldım

"PARAMIZ YETMEDİ, KİRASINI VEREMEDİK"

63 yaşındaki şarkıcı, eşi Fatma Kurtoğlu ile tanıştıkları günden bugüne yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

Tarabya’da ilk çalışmaya başladığım dönemde Anadolu Yakası’nda ikamet ediyorduk. Dedemle babaannemin evinde kalıyorduk. Çocuklar çok küçüktü o zamanlar, haliyle gürültü yapıyorlardı. Tabii yaşlı insanlar da rahatsız oluyordu. Eşimle konuştuk ve 'Bir ev kiralayalım' dedik. Zemin katta bir ev bulduk, oraya gittik. Daha sonra çalışıp biraz daha para biriktirince başka bir eve çıkmaya karar verdik ama paramız yetmedi, kirasını veremedik. İşte hayat çok enteresan. Bir anda çok iş gelmeye başladı. Bir sahneden diğerine koşturdum ve o kirasına paramızın yetmediği evi çok kısa süre sonra satın aldım.

Parçalanmış bir ailenin ferdi olarak çocukluğunda zor günler geçiren Kurtoğlu, bunları kendi kurduğu aileye hiç yansıtmadığını söyledi: Ya kendi parçalanmış ailemi örnek alıp, evime yansıtsaydım. İşte o zaman şu an bulunduğum noktada olamazdım. Bu noktada eşime çok teşekkür ediyorum. Sevgi, saygı ve bağlılıkla evimizi kurdu.

Haberin Devamı

"EVİN MUHASEBESİNİ EŞİM YAPIYOR, KAFAM RAHAT EDİYOR"

Üç çocuk babası ünlü şarkıcı, "Ekonomimizi kızımla birlikte eşim yönetir. 15-20 yıl önce ben yönettiğim zaman paraları anlamadığım şekilde dağıtıyorduk. Artık evin muhasebesini onlar yapıyor, benim de kafam rahat ediyor” şeklinde konuştu.

Kirasına paramızın yetmediği evi satın aldım

"KÖYDE 'AŞKIM SENİ SEVİYORUM' DİYEMEZDİK"

Cengiz Kurtoğlu, kitapta ilginç bir itirafta da bulundu: Biz 70’li yıllarda köyde birbirimize köyün içinde ‘Aşkım seni seviyorum’ diyemezdik, utanırdık. İşte o utangaçlık hala devam ediyor. Tabii artık çocuklar büyüdü. Özel günler oluca onlar akıl ediyorlar, kutlama organize ediyoruz. Alenen sevgimizi yüzümüze söylemiyoruz ama kalbimizde yaşıyoruz.