Cadde Korucunun çocuklarına ilk yardım Demet Akalın'dan

Korucunun çocuklarına ilk yardım Demet Akalın'dan

26.08.2009 - 13:23 | Son Güncellenme:

.

Korucunun çocuklarına ilk yardım Demet Akalından

ELAZIĞ'ın Alacakaya İlçesi'ne bağlı Çakmakkaya Köyü'nde, 3 çocuğu üniversiteyi, 1 çocuğu da Elazığ Meslek Lisesi'nin kazanan 600 TL maaşlı korucu Rıza Demir'e ilk destek, şarkıcı Demet Akalın'dan geldi. Demet Akalın, Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü'nü kazanan 14 yaşındaki Gülbahar Demir'in 1 yıllık eğitim masrafını karşılacağını söyledi.

Alacakaya'nın Çakmakkaya Köyü'nde 17 yıldır geçici köy koruculuğu yapan 5 çocuk babası Rıza Demir'in çocuklarından 21 yaşındaki Hülya Demir, Selçuk Üniversitesi Tapu Kadastro Bölümü, 20 yaşındaki Fatma Demir, Afyonkarahisar Kocadağ Üniversitesi İşletme Bölümü, 18 yaşındaki Kenan Demir, Siirt Üniversitesi Kimya Bölümü'nü kazandı. Demir'in 13 yaşındaki kızı Gülbahar Demir ise Elazığ Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü'nü kazandı. 10 yaşındaki kızı Dilan Demir ise 6'ncı sınıf öğrencisi olan Rıza Demir, 600 TL maaşla çocuklarını kazandıkları okullara kayıt yaptıramacayağını ve ekonomik durumunun da okutmaya yetmeyeceğini söyledi.

Baba Demir, iki ineği bulunduğunu bunları satıp sadece oğlunu okula göndereceğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hayırseverlerden çocuklarının okumasına destek vermesi çağrısında bulundu.

DHA'nın haberlerinin ardından Demir'in çağrısına ilk destek şarkıcı Demet Akalın'dan geldi. DHA muhabirini arayan Akalın, ailenin 14 yaşındaki kızı Gülbahar Demir'in Elazığ Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü'ndeki 1 yıllık eğitim mesraflarını üstleneceğini söyledi.

Köy korucusu Rıza Demir, Demet Akalın'dan yardım geleceğini duyması üzerine çok duygulandığını belirterek, “Hep ekranlardan tanıdığımız sanatçılarımızın bu yönlerinin olması ve bize de yardım ellerini uzatmaları karşısında çok duygulandık” dedi. Eğitim masraflarının Akalın'ın karşılayacağını öğrenen Gülbahar Demir, çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Demet ablama çok teşekkür ediyorum. O sesimizi duyup bize yardım edeceğini söyledi. Ben de çok çalışıp başarılı olacağım. Demet ablama söz veriyorum” dedi.

YARDIM HESABI AÇILDI Alacakaya Kaymakamı Gökhan İkitemur, Rıza Demir ve Kaymakamlık'tan iki memurun adına ortaklaşa açılan bir banka hesabına yapılacak yardımların denetim altında, çocukların eğitiminde kullanılacağını söyledi. Kaymakam İkitemur hesap numarasının Ziraat Bankası 1627 Alacakaya Şubesi 43187990 5002 olduğunu söyledi. Baba Demir, Kaymakam Gökhan İkitemur’un çocuklarının okutulması konusunda kendilerine maddi yardımda da bulunacağını ifade ederek, “Yardımda buluna herkese teşekkür ediyorum. Benim tek amacım var çocuklarımın okumaları” dedi.