Cadde Lara: Bedenlerini değil, seslerini açsınlar!

Lara: Bedenlerini değil, seslerini açsınlar!

24.12.2022 - 07:35 | Son Güncellenme:

'Işık' adlı ilk albümünü 2003 yılında müzikseverlerle buluşturan, 2005'te 'Adam Gibi Adam' albümüyle dikkat çekmeyi başaran Lara, uzun süredir magazin gündeminden düşmeyen 'sahne kostümü' tartışmasına katıldı. "Hodri meydan" diyen ünlü şarkıcı, bazen meslektaşlarının giydiği kıyafetleri görünce utandığını söyledi ve tartışma çıkaracak sözler sarfetti.

Lara: Bedenlerini değil, seslerini açsınlar

Türkücü İzzet Yıldızhan, geçtiğimiz ocak ayında yaptığı açıklama ile 'sahne kostümü' tartışmasının fitilini ateşlemişti. "Her sanatçının yaşam biçimi var, saygı duyarım ama şu da bilinmeli ki burası Türkiye! Herkes bu topluma göre yaşamalı. Külotla da sahneye çıkmasınlar bir zahmet" sözlerinin ardından birçok ünlü konuya dahil olmuştu. Bu isimlerden biri de şarkıcı Lara oldu.

Haberin Devamı

BAMBAŞKA BİR LARA!

Lara, önceki akşam Beylikdüzü'nde bir mekanda müzik ziyafeti sundu. Sahne öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan sanatçı, iki gün sonra arabesk bir şarkı çıkaracağını belirterek, "Bambaşka bir Lara görecek herkes. Çok iyi bir eserle geliyorum" dedi.

Lara: Bedenlerini değil, seslerini açsınlar

"ÇOK SIRADANLAŞTI"

"Yeniye göre eski şarkıların daha çok dinleniyor olmasını neye bağlıyorsunuz?" sorusuna cevap veren Lara, "Güzel eserler yok değil ama son zamanlarda çıkan şarkıların hepsi birbirine benziyor. Çok sıradanlaştı artık. Eskinin yerini kimse dolduramaz" ifadelerini kullandı.

"GÜNDEME GELMEK İÇİN SOYUNUYOR!"

Sahne kostümleri üzerinden çıkan 'sahne adabı' tartışmasıyla ilgili de konuşan 43 yaşındaki şarkıcı, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Sanatçı olmasam inanın ki sosyal medyamı kapatırdım. Bazen meslektaşlarımın giydiği kıyafetleri görünce utanıyorum. Bedenlerini değil, seslerini açsınlar. Hodri meydan! Denize girer gibi sahneye çıkıyorlar. Ben onları da anlıyorum. Bazıları var ses yok! Ne yapacak bir türlü gündeme gelmesi gerekiyor, soyunuyor o da. Üzüntü verici bir durum.

"SAÇMA SAPAN ŞEYLER! MİDE BULANDIRIYOR"

Işın Karaca, "Bizim örf ve adetlerimiz var. Ben de sahneye çıkıyorum, dekolte giyiyorum. Kim ne isterse onu giysin ama çocuklarımız var. Saçma sapan şeyler, artık bunlar mide bulandırıyor. Bizim büyüklerden öğrendiğimiz bu değildi. Ben Sezen Aksu, Ajda Pekkan öğrencisiyim, böyle şeyler görmedik. Sanatçı topluma yön verendir" demişti.

Lara: Bedenlerini değil, seslerini açsınlar

"ÇILGINLIĞI SEVİYORUM"

Popçu Hande Yener ise "Biraz çılgınlığı seviyorum, ruhuma göre giyinince de sahneyi çok etkiliyor kostüm. Ne kadar özgürseniz o kadar yaptığınız işi etkiliyor. Rahat olması önemli ama ruhunuzu ve tarzınızı yansıtması da önemli. Sahne bizim hayal dünyamız. Son zamanlardaki spekülasyonlar yaptığımız işi basitleştiriyor. Hepimizin emeği var. Fiziğimizi hazır tutuyoruz sadece kostümlerimizi değil ve çok ciddi ekipler var arkamızda" ifadelerini kullanmıştı.

Lara: Bedenlerini değil, seslerini açsınlar

"SAHNEYE ÇIKTIĞIM İLK GÜNDEN BERİ DEKOLTE GİYMİŞİMDİR"

Seren Serengil, tercih ettiği iddialı sahne kıyafeti ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara, “Sahne böyle cesur kıyafetleri kaldırır. Bu bir şov ama hareketler çok önemli. Sahneye çıktığım ilk günden beri dekolte giymişimdir. Sanatçının bir ağırlığı olmalı” diye cevap vermişti.

Lara: Bedenlerini değil, seslerini açsınlar