Menderes Özel

Menderes Özel

menderes.ozel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İlk kez İkinci Dünya Savaşı’nda İtalyan ordusundaki balıkadamlar için üretilen Officine Panerai, Nişantaşı’nda butik açtı. Mağazada satılan modellerin fiyatları 6 bin-99 bin euro arasında değişiyor.

İsviçre yapımı İtalyan lüks saat markası Officine Panerai’nin geçen yıl Mumbai’de Taj Mahal Palace Oteli’ndeki butiğinin açılışında bulunmuş, İtalya’nın gururu marka hakkında edindiğim

DENiZDEN ÇIKAN LÜKS iTALYAN NiŞANTAŞI’NDA
bilgileri anında paylaşmıştım.
Şimdi nadir, klasik modelleri açık artırmalarda, 400-500 bin euro’ya kadar alıcı bulan Officine Panerai, resmen Türkiye’ye geldi.
Azımsanamayacak bir kitle akıllı saatlerin, geleneksel, pahalı saatleri bitireceği görüşünde. Ama daha önce de yazdığım gibi bir kulübün içine Ferrari’nizi sokamazssınız, geriye bir erkeğin zenginliğini göstereceği ne kalıyor? Kolundaki pahalı saat; erkeğin tek aksesuarı. Neyse ki böyle bir derdim yok.

Haberin Devamı

Resmi açılış yapılmadı
Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde açılan Officine Panerai butiğinde, fiyatları 5-99 bin euro arasında değişen modeller alıcılarını bekliyor. Henüz resmi açılışı yapılmayan butiği, 10 gün önce ziyaret ettiğimde 3 saat satılmış, mağazada günde en az 20 kişilik bir sirkülasyon sağlanmıştı bile.
Mumbai’de tanıştığım Officine Panerai Türkiye, Ortadoğu, Hindistan Bölge Müdürü Milvin George’un da İstanbul’da olduğunu öğrenince soluğu yeni butikte aldım. Hoş sohbet Milvin, dünyada dev kadranlı saat modasını başlatan Panerai’nin, ikinci Dünya Savaşı’na uzanan tarihini anlattı. İtalyan deniz subayları, özellikle balıkadamlar için geliştirilen Panerai, günümüzde İsviçre merkezli lüks markası Richemont bünyesinde, Neuchatel’de üretiliyor. Ve tek bir saat, el işçiliğiyle
6-7 ayda tamamlanıyor. Bazı modellerdeki özel kafes mekanizması sayesinde saatler tek bir saniye bile geri kalmıyor, diğer birçok lüks markanın modelleriyse darbelerden etkilenerek ayda
birkaç saniyeye kadar açık verebiliyor.
Nişantaşı’ndaki butikte Milvin’in gururla gösterdiği Luminor 1950 Tourbillion Gmt Ceramica
modelinin fiyatı tam 99 bin euro.
9 bin 300 euro’ya satılan Luminor Submersible 1950 Bronzo modeliyse adından anlaşılacağı gibi bronz ve kişinin tenine göre renk değiştiriyor. Butik direktörü Özgür Bayoğlu, her mağazaya sadece 1 adet gönderilen bu modelin kullanıldıktan sonra bir gün içinde
değerinin iki kat arttığını söyledi.

Haberin Devamı

DENiZDEN ÇIKAN LÜKS iTALYAN NiŞANTAŞI’NDA


GÜNEŞİ GÖRDÜM
Çok uzun bir aradan sonra, geçen hafta sonu iki günlük bir kaçamak fırsatı buldum. Swarovski, Nike, Loreal, Atlas Jet sponsorluğunda Titanic Deluxe Belek’te düzenlenen Elle Weekend sayesinde bu yıl ilk kez, hem de 21 Eylül’de denize girebildim. CADDE’de dün de okuduğunuz gibi eğlenceli yaza veda organizasyonu, moda, sanat, cemiyet ve medya dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi. Günü kumsalda, denizde geçiren davetliler gecelerde Tarık Koray ve Kamer Kutlu’nun müzikleri eşliğinde dansın dibine vurdu. Şunu söylemeliyim ki gazeteci Mehmet Y. Yılmaz gibi güzel eğlenen insan az gördüm. Ertuğrul Özkök de fena değildi. Ama benim için Belek’teki uzun hafta sonunun yıldızı gazeteci Çınar Oskay’dı.
Beşgöz Nehri kıyısındaki Titanic Deluxe’e gelirsek; Antalya’nın diğer birçok yeri adeta küçük bir Moskova. Her türlü konfora sahip, gece eğlenceleriyle fark yaratan otelde çalışanların bir kısmı Rus. Kilometrelerce uzanan kumsal ve ekim sonuna kadar üşümeden girilebilir denize, otelden katamaranla 7-8 dakikalık yolculukla ulaşılıyor. Oteldeki lezzetlerin çoğu kumsalda da emrinize amade. Personel iyi eğitimli, bir dediğinizi iki etmiyor.

Haberin Devamı

DENiZDEN ÇIKAN LÜKS iTALYAN NiŞANTAŞI’NDA
KULAK, GÖZ VE ÇEVRE DOSTU MARLEY

Geçen hafta da her tasarım teknoloji meraklısının bir uğraması gerektiğini düşündüğüm Mobicom’un Gayrettepe’deki showroom’undaydım. AR.Drone’u Türkiye’ye getiren, Parrot, Swissvoice, Dension, Zagg gibi markaların distrübütörlüğünü yapan Mobicom, şimdi de çevreye duyarlı ses ürünleriyle bilinen Marley’i Türk kaliteli müzik dinleyicisine kazandırdı.
Çevre dostu malzemelerden üretilen ve Bob Marley’in hayat felsefesini yansıtan Marley, kaliteli sesiyle olduğu kadar kaliteli tasarımıyla gözleri de cezbediyor. Showroom’da fiyatları 150-800 TL arasında değişen ürünleri Mobicom’un sahibi Mehmet Mahruki rehberliğinde tek tek denedim.

Tek sevgi ve dünya
Bob Marley’in “tek sevgi tek dünya” vizyonundan yola çıkılarak yaratılan Marley’in çantaları da sokaklar ve okullarda yeni bir trend yaratmaya aday. Çantalar, yüzde 30 kenevir, yüzde 30 organik pamuk ve yüzde 40’geri dönüştürülmüş plastik şişelerden elde edilen kumaşla üretiliyor.
Birçok alternatif sunan Marley kulaklık ve hoparlörlerse, tasarımlarıyla ilk bakışta etkisi altına alıyor. Ürünlerin fiyatları 150-800 TL arasında değişiyor.
İyi ses kalitesi, şık tasarım ve çevre duyarlılığını aynı bünyede bir araya getiren Marley’leri Vakkorama’da inceleyebilirsiniz.