Menderes Özel

Menderes Özel

menderes.ozel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

TABLETLER HAYATIMIZI NASIL DEĞiŞTiRDi

Tabletler yatak odalarında da işlevsel...

iPad’le başlayan tablet bilgisayar furyasının dizüstü, masaüstü bilgisayar satışlarını düşürdüğünü biliyorduk ama bu bilgisayar formatının TV’lerden de zaman çalmaya başladığını yeni bir araştırmayla öğrendik.
Google AdMob’un incelemesi tablet bilgisayarların yaşam alışkanlıklarımızda nasıl değiştirdiğini rakamlarla ortaya koyuyor:
* Tabletçilerin yüzde 77’si artık masaüstü bilgisayarları daha az kullandıklarını söylüyor.
* Yüzde 43, tabletleriyle masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarından daha fazla zaman geçiriyor.
* Yüzde 82 tabletlerini mutfak, tuvalet, yatak odası, evde her yerde elinden düşürmüyor. Yüzde 11 yolculuk ederken kullanırken, ofiste tablet tercih edenlerin oranı yalnızca yüzde 7.
* Tabletçilerin yüzde 62’si ‘kıymetlimisss’ zımbırtılarını daha çok geceleri ve hafta içinde kullanıyor. Yüzde 68 günde en az bir saat tabletiyle ‘aşk’ yaşıyor. Tabletiyle en az iki saat sevişenlerin oranıysa yüzde 38.
* Tablet, ankete katılanların yüzde 28’inin öncelikli bilgisayarı.

* Peki tabletin birincil amacı ne?
Yüzde 84’ün oyun, yüzde 78’in bilgi arama, yüzde 74’ün eposta, yüzde 61’in haberler, yüzde 56’nın sosyal ağ, yüzde 51’in müzik ve video, yüzde 46’nın e-kitap, yüzde 42’nin e-alışveriş, yüzde 19’unsa ‘diğerleri’...

* Matbaaların sonunu da işaret eden bir veri var. Yüzde 59, matbu kitap okumaktan çok tabletleriyle zaman geçirdiğini söylüyor.

GERÇEK BiR TRANSFORMER
ASUS, hem tablet hem de netbook olarak kullanabilen Asus Eee Pad Transformer’i satışa sunuyor. Opsiyonel klavyesiyle rakiplerinden ayrılan ASUS Eee Pad Transformer, 16 saate varan pil süresi, çift kamerası, 2 adet USB portu, mini HDMI çıkışı ve SD kart okuyucu-suyla ön plana çıkıyor. Eee Pad Transformer, NVIDIA Tegra 2 çift çekirdek işlem-cisiyle daha hızlı bir tepki süresi ve çoklu işlemlerde daha iyi performans sunuyor. İşletim sistemiyse Android Honeycomb (3.0).

JBL STUDIO 1 TÜRKİYE’DE
Şık tasarımlı seri, Studio 190 ve Studio 180 kule hoparlörleri, Studio 130 raf tipi hoparlör, Studio 120c merkez hoparlör ile 150 watt gücüne sahip Studio 140P ve 300 watt gücündeki Stuido 150P subwooferdan oluşuyor.

STADYUM SALONDA
Panasonic PT-AE4000, kırmızı renk bakımından zengin lambası, görüntü kalitesi ve profesyonel düzeydeki ayar özellikleriyle her evi bir sinema veya stadyumu çevirebilecek yetenekte. Projektör, 1080p görüntü kalitesi, 1600 lümen parlaklık, 100.000:1 kontrast oranı ve bulanıklık azaltma teknolojisi ile öne çıkıyor.

@SOSYAL BiLGiLER’E 513 BiN TIK
Nokia N8 ile çekilen @sosyal bilgiler isimli sosyal medya dizisini Facebook’ta 513 bin kişi izledi. 5’er dakikalık 8 bölümden oluşan @sosyal bilgiler’in senaristi Murat Dişli, yönetmeni ise Ali Yorgancıoğlu. Başrolünde, Onur Ünsal’ın yer aldığı film, facebook.com/NokiaTurkiye adresinden izlenebilir.