Cadde Mucize, uçucu yağlarda saklı!

Mucize, uçucu yağlarda saklı!

02.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eczacı Sinem Us, fiziksel ve ruhsal alanda kullanılan uçucu yağlarla, mucize sonuçlar alındığını söyleyerek, “Her evde bir aromaterapik yağ dolabı bulunmalı” dedi.

Mucize, uçucu yağlarda saklı

Doğanın sonsuz şifa kaynağını, aroma terapik yağlar eşliğinde sunan Sinem Us Tokoğlu, gripten Alzheimer’a, uykusuzluktan tiroide, güneş yanığından sedefe kadar pek çok hastalığa şifa olan yağların tarifini, ‘Organik Eczanemin Aroma Kokulu Bahçesi’nde adlı kitabında okurlarına sundu. Tokoğlu, deneyimlerini CADDE okurlarıyla paylaştı.

Haberin Devamı

- Bize kendinizden bahseder misiniz?

Sezgileriyle yola çıkmış doğa aşığı bir insanım. Son yıllarda, 5 bin yıllık kadim bilgileri bilimsel verilerle sentezleyerek aromaterapi ve ayurvedayla şifalandırma sanatıyla ilgileniyorum. Eczacılık fakültesini seçmemdeki en önemli neden, bitkilere olan tutkumdu. Eczacılık fakültelerinde beş yıl şifalı bitkileri, iyileştirici etkilerinden zehirleyici özelliklerine kadar tüm özelliklerini öğreniyoruz. Cerrah bir babanın kızıyım. Küçükken ailece gittiğimiz dünya seyahatlerinde babam aromatik yağlar alırdı ve hastalarında operasyon sonrası kullanırdı ve muhteşem sonuçlar alırdı. Bizim evde ilaç dolabının yanında bir de şifalı aromatik yağ dolabı vardı.

- O halde küçük yaşlardan beri konuya hakimsiniz...

Haberin Devamı

Aynen öyle... Ben de Aromahead Institute New York, Bilgi Üniversitesi, İstanbul Eczacı Odası’ndan aromaterapi eğitimleri aldım. Bunun üzerine ‘Organik Eczanemin Aroma Kokulu Bahçesi’ isimli aromaterapi kitabımı çıkardım. Amacım, herkesin evinde ilaç dolabının yanında bir de aromatik yağ dolabının olması. Kitabı yazmamdaki en temel neden ise aromaterapinin ne kadar şifa verici olduğunu, birçok sağlık problemine doğal yollarla çözümler sunduğunu anlatmak ve farkındalık oluşturmak. İnsanların en başta acil durumlarda (yanık, yara, böcek ısırması, arı sokması, nefes tıkanıklığı, sinirsel problemler, panik, ateş gibi) aromaterapiden nasıl yardım alabileceklerini ayrıca aromaterapide özellikle koklama yoluyla yağların iyileştirici gücünü anlattım. Semptomlara göre çözümler ve formüllerle aromaterapiye ilgi duyanlar için bir kılavuz kitap hazırlamak istedim.

Mucize, uçucu yağlarda saklı

Uçucu yağların iyileştirici gücü nereden geliyor?

Uçucu yağlar, bitkilerin çiçek, yaprak, kök ve reçine gibi kısımlarından özel distilasyon yöntemleriyle elde ediliyor. Bitkilerin ruhu dediğimiz uçucu yağlar, o kadar kuvvetli bileşenlere sahip ki binlerce yıldır bitkilerle iyileşme sanatının bir parçası olarak kullanılmakta.

- Aromaterapiyi günlük hayatımızın bir parçası yapabilir miyiz?

Özellikle stres kontrolünde, uykunun düzenlenmesinde, keyif, mutluluk ve enerji verici etkilerinden faydalanmaktayız. Doğadaki her şeyin frekansı olduğu gibi aromatik yağların da frekansı vardır.

Haberin Devamı

‘Alerji testini öneriyoruz’

- Yağları kullanırken dikkat edilmesi gereken durumlar var mı?

Bu yağları kullanırken alerji testi yapılmasını öneriyoruz. Bilek içine iki damla damlatıp 15 dakika beklendikten sonra alerjik reaksiyon olmaz ise kullanmalarını öneriyoruz. Uçucu yağlar oldukça etkili. Bu nedenle kullanılırken dozlar ve uyarılar dikkatle incelenmeli. Hamilelikte, emzirme döneminde, 30 ay altı bebeklerde uzman denetiminde uygulanmalı. Uçucu yağların aile içi kullanımı üç yaş itibarıyla uygun. Oda hava yayıcıyı, küçük bebeklerin olduğu odalara tavsiye etmiyoruz çünkü akciğer gelişimleri tam tamamlanmadığı için uygun değil. Göz ve kulağa temas edilmemelidir. Yutulması durumunda az miktar zeytinyağı alınıp, gerekirse hekime danışılmalı.