Cadde Nağmekar Türk Müziği Topluluğu'ndan konser

Nağmekar Türk Müziği Topluluğu'ndan konser

01.02.2018 - 11:56 | Son Güncellenme:

Şef Mustafa Mümtaz'ın yönetimindeki Nağmekar Türk Müziği Topluluğu, yılın ilk konserinde şarkıseverleri bir araya getirdi.

Nağmekar Türk Müziği Topluluğundan konser

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen 'Yeni Yıl Konseri'nin sunumunu Okan Dilek üstlendi. Kanun sanatçısı ve koro şefi Mustafa Mümtaz'ın yönettiği konser bestesi Göksel Baktagir'e ait Hicaz makamındaki saz semaisi 'Garip' ile başladı. Konser, koronun seslendirdiği beste ve güftesi Şevki Bey'e ait 'Kış Geldi' adlı şarkıyla devam etti.

Haberin Devamı

Konserin ilk bölümünde koro ve solistler 'Boğaz İçi Şen', 'Al Goncayı', 'İstanbul'da Boğaziçi'nde', 'Eskimeyen Dost', 'Bir Çapkına Yangınım', 'Sazlar Çalınır Çamlıca'nın', 'Hey Gidi Koca Dünya' adlı duygu yüklü ve neşeli şarkıları seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde koro şefi Mustafa Mümtaz'ın da kanun çalarak eşlik ettiği 'Issız Geceler', 'Baharı Beklerken', 'Bir Peri Masalı', 'Susamış Topraklar', 'Dışarıda Bir Yaz Yağmuru', 'Geçsin Günler Haftalar', 'Sen Bu yaylaları Yayılamazsın', 'Bir Elinde Makine' 'Gül Döktüm Yolların' adlı şarkılar yorumlandı.

Konser, izleyicilerin de hep bir ağızdan eşlik ettiği 'İzmir Marşı' ile sona erdi. Konser sonunda Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Genel Başkan Vekili Güldane Kaya, Nağmekar Türk Müziği Topluluğu adına koro şefi Mustafa Mümtaz'a teşekkür plaketi verdi.