Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ortalık günlerdir Eyüp Belediyesi’nin sokak köpeklerini öldürdüğü haberiyle çalkalanıyor. Görüntülere bakamıyorum, insan olan kimsenin yüreği kaldırmaz! Ben kedilerime, köpeğime az ilgi gösterdiğimde, yaramazlık yapana sesimi biraz yükselttiğimde, sokakta gördüğüm bir hayvanı acelem olduğu için besleyemeden yola devam ettiğimde bile vicdan azabım günlerce geçmezken; orada o masum, kimsesiz hayvancıkları topluca katlediyor olmalarına deliriyorum!

Belediyelerin görevi sokak hayvanlarını kısırlaştırmak, tedavi etmek ve yaşamalarını sağlamak iken, Eyüp Belediyesi’nin yaptığı katliam, cezasız kalmamalı! Şu anda vicdan taşıyan herkesin gösterdiği tepki zaman geçtikçe azalıp olay unutulursa; hayvanları koruma kanununa karşı gelenlerin yanına kalacak yaptıkları. Susmayalım, unutmayalım, unutturmayalım! Konuyla ilgili kampanyaları imzalamak ve gerekli yerlere dilekçe vermek insanlık görevimizdir.

Haberin Devamı

MEKAN TAVSİYELERİ

BELEDİYENİN GÖREVİ ÖLDÜRMEK DEĞİL YAŞATMAK

Esnaf Maslak: Ağaoğlu Maslak 1453’ün içinde açılalı henüz çok kısa zaman olmasına rağmen büyük ilgi var Esnaf’a. Genel olarak 90’lı yılların Türkçe pop müzikleri çalınıyor ve şarkı seçimleri o kadar doğru ki, isteseniz de yerinizde duramıyorsunuz! Mezeler çok lezzetliydi, hele bir ev yapımı patates kızartması var ki bir koca tabak yedim! Kaliteli eğlence ve keyifli arkadaş buluşmaları için biçilmiş kaftan. Ben eğlence haklarımı Esnaf’ta kullanacağım bu kış.

Bebek Koru Kahvesi: Komedyen-yazar Kaan Sekban’la röportaj için orada buluştuk. Uzun yıllardır değişmez mekanlarımdan biridir. Hatta lise ve üniversite çevremdeki çoğu kişiyle birlikte Koru Kahve’de büyüdük desem yeridir. Harika yemekleri, evden farksız samimiyetteki ortamı, denize karşı manzarası, kusursuz servisiyle Bebek semtinin her daim incisi oldu. Saatlerin nasıl geçtiğini anlamazsınız orada, nitekim röportaj günü de farkında olmadan beş saat kadar kalmışım!

SEVDİĞİM SÖZLER...

Her okuduğumda etkilendiğim sözleri sizinle paylaşıyorum zaman zaman. Yine biriktiler...

- Geçmişe dönüp başlangıcı değiştiremezsin ama bulunduğun noktadan başlayıp, kendi hikayenin sonunu değiştirebilirsin.

Haberin Devamı

- Sen yaşadığın sonucun mağduru değilsin, verdiğin kararların ürünüsün.

- Negatif insanlara ne kadar az cevap verirsen, hayatın o kadar daha huzurlu olur.

- Değiştiremeyeceğin şeyleri bırakma cesaretini göster.

- Kalpsiz olma ama mutluluğunun bir başkasına bağlı olmasına da izin verme.

- Her güne yeni bir umutla başla, kötü hatıraları geride bırak ve yarının güzel olacağına inan.

- Hayatında büyük bir değişiklik yapmak korkutucu olabilir ama pişmanlık çok daha korkutucudur.