Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bugün ülkemizin bir mucize sonucunda çağdaş ve özgür bir ülke haline gelmesini kutluyoruz. 29 Ekim, Atatürk’ün parçalanmış ve her parçası ayrı bir devlet tarafından paylaşılmış vatan toprağını Kurtuluş Savaşı’yla tekrar bütünleştirip özgür bir ülke yaratmasının 93’üncü yıldönümü...

Bu Cumhuriyet’i kurmak için hayatını veren binlerce genç yerine şimdi onu korumak için hayatını verecek milyonlarca genç var. Sanatçı Tolga Ertem; Atatürk’e ve Cumhuriyet’e olan takdirlerini 29 Ekim’de başlattığı bir resim sergisiyle anlatıyor. Davetiye o kadar anlamlı ki sizinle paylaşmak istedim:

Haberin Devamı

İçimizdeki güç...

“Ne Mutlu Türk’üm Diyene cümlesiyle yetişmiş nesiller, içlerinde birer Mustafa Kemal hissederler. Hissetmeliler de... İlk kişisel sergimde Ata’mıza olan minnet ve vefa borcumun naçizane karşılığını verebilmeyi, ‘ben’ ve ‘biz’deki Mustafa Kemaller’in içlerindeki gücü bir kez daha hissedebilmelerini amaçlıyorum.

Ben Mustafa Kemal ruhumla ürettiğim, Ata’mızın çağdaş anlayışla yorumlanmış portrelerini, sen Mustafa Kemal olarak izle ve yeniden yorumla istedim. Sergideki resimler bu yoğun duygu ve enerjiyle yapıldılar...”

Ben bugün ilk iş olarak sergiyi izlemeye gideceğim. İstanbul’daysanız kaçırmayın derim. ‘Siz de Mustafa Kemal’ olarak görün. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Nice yıllara!

Adres: Fulya Sanat Merkezi Sergi Salonu, Hakkı Yeten Caddesi, No:10, Dikilitaş İstanbul (Fulya Acıbadem Hastanesi yanından giriliyormuş.)

KIVILCIMIN MAVİ GÖZLERDE PARLAYIŞI!

“Unutma... Kıvılcımın o mavi gözlerde parlayışını. Kurdu, kuşu, dağı, taşı bir araya toplayışını, istiklal aşkının tek bilek, tek yürek Anadolu’yu sarışını... Unutma yokluktan ayağa kalkan fedakâr milletini... Susmayacak ezanın, inmeyecek bayrağın hatırına unutma, unutturma Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izlerini...”

Bugüne kadar Cumhuriyet ve Atatürk’le ilgili hazırladığı videolar milyonlarca kişi tarafından izlenen ve rekorlar kıran başarılı yönetmen Teoman Topçu’nun; Şişli Belediyesi için hazırladığı ‘Cumhuriyet’ kısa filminden bu anlamlı sözler...

Haberin Devamı

Yeşim Demirelli’nin kaleminden çıkan bu güçlü sözleri, Topçu’nun ruha işleyen sesinden dinleyince, etkisi daha da devleşiyor.

Her saniyesiyle insanın tüm tüylerini ürpertecek kadar büyüleyici olan ‘İyi ki varsın ve var olmalısın Cumhuriyet’ temalı film, perşembe akşamı internette yayınlandığı ilk andan itibaren büyük ses getirdi.

Film daha çok rekorlar kıracak!

İzlenme ve paylaşılma rekoru kıran dört dakikalık videoda gerçekten kanlı canlı karşımızdaymış gibi duran Ata’mızın üç boyutlu görüntüsünü izlediğimde; filmin sonunda “Hakkınızı helal edin” cümlesinin ardından askerlerimizin “Helal olsun” haykırışları eşliğinde Dumlupınar ve Çanakkale şehitliklerini gördüğümde duygu yoğunluğundan gözlerimden yaş fışkırdı. Hayatım boyunca beni en çok etkileyen ‘Cumhuriyet’ kısa filmi kesinlikle bu oldu. Cumhuriyet’in anlamı ve Atatürk’ün sonsuz kıymeti birkaç dakikada bundan daha vurucu ve eşsiz bir şekilde anlatılamazdı. İki gündür kaç kez izledim, sayısını bilmiyorum. Şişli Belediyesi’ne ve Teoman Topçu’ya bize verdikleri bu muhteşem Cumhuriyet Bayramı hediyesi için sonsuz teşekkürler.