Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Henüz beş yaşında dünya tatlısı bir minik sanatçı adayı Kuzey Köker... DMC etiketiyle çıkan yeni single’ı ‘Hayat Bayram Olsa’nın klibini izlerken yaşadığım sevgi patlaması ve küçücük bir çocuğun üstün yeteneği karşısında tüylerim diken diken oldu. Defalarca dinledim ve izledim, doymak mümkün değil! O nasıl insana mutluluk veren bir yorum ve izleyenin içini sevgiden eriten bir performans öyle...

İlk şarkısını dört yaşındayken çıkarmış. Hikayesi çok hoşuma gitti. Kuzey, bir gün stüdyoda babası Candar Köker (Kuzey’in babası Candar Bey müzik sektörünün yakından tanıdığı yılların tecrübeli müzisyeni, armut dibine düşer dedikleri tam da bu işte!) ve değerli sanatçı Soner Arıca’yla otururken; Arıca’ya dönüyor ve “Hadi ‘Arkadaşım Eşek’i birlikte söyleyelim” diyor. Barış Manço’nun en sevdiğim şarkılarından olan ‘Arkadaşım Eşek’e hemen bir düzenleme hazırlanıyor ve şarkıyı ‘Barış Manço’nun anısına’ çıkarıyorlar. Ardından yine Soner Arıca’yla düet yaptıkları ‘Neler Oluyor Hayatta’ single’ı geliyor. İkisinin birlikte rol aldığı kliplerin nasıl tatlı olduğunu anlatamam, henüz görmediyseniz izlemeniz şart!

Haberin Devamı

Kuzey’in babası Candar Bey’e “Siz mi onu teşvik ettiniz şarkı söylemeye?” diye sorduğumda anlattı Soner Arıca’yla düetin nasıl ortaya çıktığını... Bu şarkıları söylemeyi kendi istemiş, Soner Arıca’yı kendi ikna etmiş. Yakında piyano eğitimine başlayacak olan Kuzey’in evde kendi kendine aranjeler yaptığı bir sistemi bile varmış. Küçük yıldızımız o derece müziğe aşık!

Güzel sesi ve müzikal yeteneğinin yanında, yakışıklılığı ve kamera karşısındaki rahatlığını görünce “Kuzey hemen oyunculuğa başlamalı, en ünlü çocuk oyunculardan olur” diye düşündüm. Bir de aklıma Justin Bieber geldi ona bakarken. Biliyorsunuz şimdilerin dünya starı müziğe çok küçük yaşlarda başlamış. Yani bizim Justin’imiz de yolda, şüphesiz ileride Türkiye’nin müzikteki yıldızlarından biri olacak. Yolu, bahtı açık olsun...

MELİSA’YI DUYMALISINIZ!

Aranızda benim gibi Teomanseverlerin olduğuna eminim (Allah’ım lisedeyken ne aşıktım ona, defterlerime Teoman yazar dururdum!), haliyle Teoman konserlerinde keman çalan ve düet şarkılarda ünlü sanatçıya eşlik eden o alımlı kızı hatırlarsınız. Yıllardır Teoman’la çalışan Melisa Uzunarslan’ın söz ve müziği kendisine ait çıkış şarkısı ‘Duy Beni’yi dinlerken çok etkilenince ufak bir araştırmaya giriştim. Müzik geçmişi yazılara sığmayacak kadar zengin; konservatuarda keman ve kompozisyon bölümlerini bitiren genç müzisyen, Fazıl Say’dan Mario Frangoulis’e, Sezen Aksu’dan Sertab Erener’e kadar Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen sanatçılarıyla sahne almış.

Haberin Devamı

Klasik kompozisyon dalında bestelediği keman konçertosu ve oda müziği eserleriyle de konserler veriyor, önemli orkestralarda görev alıyor, üstüne bir de nasıl vakit buluyorsa üniversitede keman eğitimi veriyor. Teoman’ın kendisine olan sonsuz inancı ve desteğinin de kendisini çok mutlu ettiğini söylüyor Uzunarslan. Vallahi müzik dünyasına bu derece donanımlı gerçek sanatçıların girdiğini görmek çok keyifli... ‘Duy Beni’yi kesin duymalısınız!