Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İlk bölümünden sonra ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ dizisini çok beğendiğimden size bahsetmiştim. Aradan haftalar geçti, sempatim her bölümde daha da artıyor. Lise öğrencisi gençlerin maceraları, beni kendi lise yıllarıma götürüyor. Hayatın masum, heves dolu, tek sorumluluğun derslerden geçmek olduğu

o en tatlı yıllarına... O seneleri hatırladıkça, neşeleniyorum ekran karşısında. Müdür Şerif Bey (Ufuk Özkan) ve Birtanem Öğretmen’in (Gamze Topuz) komik diyaloglarla dolu aşklarına ve cilveli saç savururken yapılan efekte dakikalarca gülüyorum.

Haberin Devamı

Hayat Öğretmen’le (Birce Akalay) Cerrah Bey’in (Kanbolat Görkem Arslan) naif aşkını izlemek bambaşka... Zamanında çok kırılan kalbini aşka kapatan bir kadını tekrar aşka inandırmak, ona güven vermek için Cerrah Bey’in verdiği çaba, gün geçtikçe birbirlerine bağlanma hikayeleri, şimdilerde zor bulunur bir aşka şahit ediyor izleyenleri. Dizideki her karakter kendi hikayesiyle birlikte farklı hayatlara götürüyor bizi.

‘Hayat Bazen Tatlıdır’ı izlemek bana büyük mutluluk veriyor ki, son dönemlerde en çok ihtiyacımız olan şey de bu. Sezonlar boyunca sürsün inşallah!

KEREM BÜRSİN’İN MİMİKLERİ

Kerem Bürsin’in başrolünde olduğu yeni dizi ‘Bu Şehir Arkandan Gelecek’ keyifle izlemeye başladığım bir başka yapım. Annesini küçük yaşta kaybeden ve travmalarla dolu bir geçmişi olan Ali Smith’in hikayesindeki heyecan dozu, ilerleyen bölümlerde giderek artacak gibi görünüyor. Dizide sakız gibi uzayıp izleyiciyi sıkan sahne hiç olmadığı için su gibi akıp gidiyor, heyecanla izletiyor kendini.
Ali Smith rolündeki Bürsin; bir bakışına, bir dudak hareketine bile büyük anlamlar yüklemeyi çok iyi biliyor. Sevincinde, üzüntüsünde, kızgınlığında, sükunetinde hep aynı manasız, donuk suratla gördüğümüz oyuncuların olduğu ekranda Bürsin, çok iyi kullandığı mimikleriyle fark yaratıyor.

CEM ÖZER STİLİ

İlk gününden beri kaçırmadığım ‘O Hayat Benim’ dizisinin Kenan Erksan’ı Cem Özer, ekranda adeta stil şovu yapıyor. Giyim tarzı o kadar farklı ve hoş ki, son bölümde “Sen de bir tarzlar, bir şeyler yapmışsın, styling mi tuttun kendine?” diyen Efsun karakterinin bile dikkatini çekti. Erkekler Özer’in dizideki tarzından ilham alıp fark yaratabilir, bir inceleyiniz derim.