Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yıllar içinde dolup taşan dolaplarda detoks yapmanın insanı ruhen çok rahatlattığına inanırım. Genelde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktan yanayım ama dolabımızdaki her şey de yardım kurumlarına verilecek tarzda olmuyor.
Allı pullu gece elbisesini, yüksek topuklu ayakkabıyı, süslü bluzu nereye bağışlayacaksın? Bir arkadaşım ikinci el alışveriş uygulaması ‘Dolap’tan bahsetti. Kullanmadığım ürünleri, isteyenlerle düşük fiyatlarla paylaşmak mantıklı geldi, “Kazandıklarımı da sokak hayvanlarına harcarım” dedim. Her ne kadar uygulamayla ilgili internette birçok olumsuz yorum görsem de, severek alışveriş yaptığım ve köşemde defalarca beğeniyle bahsettiğim Trendyol’la aynı grupta olmasına güvendim. Hay güvenmez olaydım!
Komisyon sağlam, hizmet değil
İki gündür uygulamada başıma gelen saçmalıklar nedeniyle, ki haksızlık ve adaletsizlik aşırı tahammülsüz olduğum konular, burnumdan soluyorum. İşin en fenası karşında derdini anlatacak, sana gerekli açıklamayı yapacak bir muhatap yok, sadece sinirini iyice tepene çıkaran ve dalga geçer gibi “İstersen üyeliğini kapat” diyen otomatik mesajlar! Gazeteci olarak her yere daha kolay ulaşma fırsatım varken bile muhatap bulamıyorsam, diğer yüz binlerce kullanıcının vay haline! Halbuki satıcılardan yüzde 20 gibi uçuk bir komisyon alan sistemden; özenli ve etik hizmet beklersin değil mi? Daha çok beklersin! Bence sloganları “Yüksek komisyon, yüksek mağduriyet” olmalı!

‘PAZARA KADAR’ YENİDEN…
Radyoda ‘Pazara Kadar’ı duyunca yıllar öncesine gittim, ne kadar çok dinlerdim, avaz avaz söylerdim, dinledikçe nasıl coşardım belli değil! Hatta erkek arkadaşımla şarkımızdı, “Pazara kadar değil mezara kadar... Ayrılmak yok en son gün bile, tarih bizi yazana kadar...” Bizdeki iddiaya gel!
Ne oldu, ayrıldık tabii ki ama konumuz bu değil.
Mustafa Sandal’ın sesinden bir dönemin en büyük hitlerinden olan parçayı son zamanların popüler DJ’leri arasında bulunan Burak Hakkı Kapan yeniden yorumladı. Üstelik DJ projelerinde alıştığımız üzere düzenlemekle kalmadı, kendi seslendirdi. Yeni nesil, söz ve müziği Yalçın Polat imzalı hiti, Kapan’ın aranjesi ve sesiyle dinleyecek... Biz eskiden bilenler de, bugünün sound’u ve farklı bir yorumla yine coşacağız! Bu yaz dört yanda çalar!

Aşırı keyifli bir mekan
Geçtiğimiz akşam arkadaşlarla yaptığımız plan son anda suya düşünce, ‘ne yapsak?’ diye düşünmeye başladık. İyi ki kader bizi, Kuruçeşme Les Ottomans Hotel’in rıhtımındaki Park Şamdan’a attı! Mekan, denizin dibinde, boğaz manzarasına karşı, güzel müziklerle, kaliteli ortamı ve kalabalığa rağmen hızlı servisiyle hepimizi mest etti. Yüz yılda bir gece eğlencesine çıkan ben; Park Şamdan’a daha önce de birkaç kez gitmiş ve çok beğenmiştim. Yaş ortalamasının ergenlik seviyesinde olmaması da ayrı bir güzellik katıyor! İstanbul’un en keyifli yaz mekanlarında; hem klasik Park Şamdan menülü yemek, hem kaliteli eğlence için bir numaram...