Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli opera sanatçılarından olan, sanat hayatı boyunca dünyanın dört bir yanında ayakta alkışlanan değerli soprano Leyla Demiriş’in hayatımdaki yerini, ona olan sevgimi anlatmaya hiçbir kelime yetmez.

Leyla Hoca’yla bir araya gelişim yıllar önce annemin sayesinde olmuştu. Annem; çok ünlü bir Türk sanatçıyı sahnede canlı dinlerken; onun sesindeki büyük değişimi ve gelişimi fark ediyor. Hangi hocayla çalıştığını sorduğunda aldığı “Leyla Demiriş” cevabı da benim için bir dönüm noktası oluyor. O gün bugündür hiç ayrılmadım Leyla Hoca’mın yanından...

Haberin Devamı

Ondan ders alma şansını yakaladığım ilk günden beri konservatuvar eğitimi gibi şan eğitimi verdi bana. Ağzımdan çıkan her bir notada onun emeği var. Ne gururluyum ki, Türk operasının dev sanatçılarından Leyla Demiriş’in öğrencisiyim, üstelik hem çok zor beğenir, hem de sesini beğenmediği kimseyi çalıştırmaz. (Havamı da atayım yani!)

Bu bayram en kıymetlime yazıyorum...

Onunla sadece öğretmen - öğrenci değil; anne - kız olduk zaman içinde... Geriye dönüp bakıyorum da, annemden farksız bir şekilde yanımdaydı hep... Hatta hocamın kızı, aynı zamanda çok sevdiğim dostum olan Arzu zaman zaman bize takılır “Bu samimiyetinizi kıskanıyorum” diye.

Arife günü ona bayram ziyaretine gittiğimde sanatına, hocalığına, anneliğine olan sevgimi ve hayranlığımı hepinizle paylaşmak istediğimi fark ettim. Leyla Hoca’nın eşi değerli opera bestecisi Okan Demiriş zamanında verdiği bir röportajda; “En güzel operalarımı Leyla’ya yazdım” demiş. Hem Leyla Hoca’ya, hem de onun olağanüstü sesine olan aşkı Okan Hoca’ya Türk operasının tarihine geçen eserler yazdırmış. Benim canım Leyla Hoca’m, ben de sizi sonsuza kadar kalbimin baş köşesine yazdım, iyi ki varsınız...

SEÇMECE BUNLAR!

Instagram’da BahoOfficial ve Gıybet Makinesi’ni takip etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Paylaşımlarındaki zeki espri ve tespitlerine hem çok gülüyorum, hem de aslında hepimizin benzer şeyler yaşadığını fark ettikçe bir ‘yalnız değilim’ rahatlaması geliyor! Birkaçını sizinle de paylaşıyorum, bayram neşesi niyetine!

Haberin Devamı

Baho...

- O bir an gelen ‘artık çok sıkı ve düzenli çalışmaya başlıyorum’ hissi çok güzel, keşke 30 saniyeden fazla sürse!

- Sevgilimin en sevmediğim özelliği; olmaması.

- İnceldiği yerden kopması neyse de en sağlam zannettiğin yerden kopunca ayrı üzülüyor insan...

- Sözünde durmayan insanlara o kadar alıştım ki, biri verdiği sözü tutunca ne yapacağımı şaşırıyorum!

- “Sussan olmuyor susmasan olmaz” sözleri bana annemle tartışmalarımızdaki psikolojik durumumu hatırlatıyor.

Gıybet Makinesi...

- Sana “Allah belanı versin” demiyorum ama verirse de saygı duyarım!

- Sevdiğim insanı yemek istiyorum, midemde olursa daha güvenli gibi.

- Bugüne kadar hep yanımda olan kendime, zorlu süreçlerde yardımcı olan kendime, beni yalnız bırakmayan kendi kendime teşekkür ederim. İyi ki varım!

- Bir kere yüzümüz gülse, dişimizde maydonoz olur.

- Allah’tan mal mülk istedim, sanırım mal kısmını yüksek sesle söyledim. Yağdırıyor kurban olduğum!