Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hayatımın en kıymetli birkaç kişisinden birinden, dostumdan gelen o telefonu asla unutamam. Bodrum’da tatilde olduğum için keyfim son derece yerindeydi, ta ki telefonun ucundaki ses, “Meme kanseri olmuşum” diyene kadar! Önce bir süre donakaldım, inanamadım, hani insan kendine ve sevdiklerine hiçbir şey olmayacakmış gibi hisseder ya... Öyle olmuyor maalesef, her an herkes risk altında ve erken teşhisin önemi çok büyük. Arkadaşım kontrollerini hiç aksatmazdı ve bu sayede şimdi turp gibi çok şükür...

Haberin Devamı

Meme kanseri farkındalık ayındayız malum, kampanyalar ve bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor. Bu hastalığı en yakınımdaki dostumla birebir yaşadığımdan ayrı bir önem veriyorum.

Nestle Nesfit’in, Meme Sağlığı Derneği’yle iş birliği yaparak yürüttüğü Kontrol Sende kampanyası, sosyal medyada #elimsende etiketiyle, Burcu Kıratlı, Mine Tugay ve Zeynep Tosun gibi ünlülerin desteğiyle yayılıyor. Kampanya, kadınların kendi kendilerine kontrol yapabileceklerini ve erken teşhise imkan tanıyan bu kontrollerin hayat kurtaracak derecede önemli olduğunu vurguluyor. “Bana olmaz” demeyelim hanımlar, kontrollerimizi aksatmayalım...

ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ

NEDiR BU GENÇ AŞK MUHABBETi?

Bakıyorum da, bu devirde hâlâ yaş muhabbeti yapmaktan sıkılmadık. Tuba Ünsal genç aşkıyla yakalanmış, Yaprak Özdemiroğlu erkek arkadaşından 13 yaş büyükmüş, bilmem kimin sevgilisiyle arasındaki yaş farkı şaşkınlık yaratmış! Pınar Altuğ mesela evleneli yıllar oldu, hâlâ eşiyle arasındaki yaş farkı sosyal medyanın bile dilinden düşmüyor, ne kadar ayıp ve sinir bozucu!

İnsanları yaşlarıyla değerlendirmek ve kalıplara koymak o kadar saçma ki, iki insan birbirine aşık olurken yaş hesabı mı yapar Allah aşkına? Üstelik nedenini bilmemekle birlikte şunu görüyorum ve yaşıyorum ki, artık günümüzde insanlar arasındaki yaş farkı tamamen kapandı, sanki herkes yaşsız gibi... Kendimden 15 yaş küçük biriyle de, 20 yaş büyük biriyle de gayet keyifle arkadaşlık edebiliyorum. Aşık olsam, aşk da yaşayabilirim, kime ne... Artık bu yaş mevzusu kapansın yahu!

Haberin Devamı

GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Türkiye’yi yıllardır dünya çapında gururlandıran Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun ‘Total Disguise’ şarkısı, her daim en sevdiğim ve her dinlediğimde beni çok etkileyen parçalardan biridir. Şimdi söz ve müziği Olcayto Ahmet Tuğsuz’a ait olan bu harika eseri, Yunanistan’ın pop starı Helena Paparizou ile yeniden seslendirdi. Atina’da çektikleri klip de şarkının romantizmini birebir yaşatıyor. Amerika’dan Avrupa’ya kadar en önemli yabancı müzik listelerinde büyük başarı kazanan sanatçı, yeni single’ıyla ne zaferler kazanacak, merakla beklemekteyim.

ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ