Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hamilelik döneminin bazı kadınlar için epey zor geçtiği malum, yaşamadım bilmiyorum ama kimileri bunu gayet normal kabul edip süreci atlatmaya bakarken, hangi sebeple bu derece ün ve servet kazandığına hiç anlam veremediğim Kim Kardashian gibi tiplerin yaptığına bakın!

Kocası Kanye West, hamile eşine destek olmak için elinden geleni yaparken Kim Kardashian, bir milyon dolarlık bir mücevherle poz verip paylaşımın altına da, “Bu zor hamilelikte böyle bir hediye çok hoşuma gider” diye yazmış. Dünyada yaşam savaşı veren, zor durumdaki milyonlarca kişiden hiç haberi yokmuş gibi davranan bu şımarık tiplere deli oluyorum!

Haberin Devamı

Zaten Kanye West de tüm dünyanın gözüne sokulan bu paylaşımı son derece şımarıkça ve nankörce bulmuş. Allahtan kadın doğurdu sonunda, bu sefer de doğum hediyesi istemiştir kesin!

Bir böyleleri var işte, bir de şımaracak lüksü hiç olmayanlar var... Bu durumda var olmayan şey ise hayatın adalet sistemi sanırsam!

MODU DÜŞÜK OLANLARA...

Şubat ayında doğmuş olsam da, kış aylarından o derece haz etmiyorum ki hani ayı gibi kış uykusuna yatıp havalar ısınınca ve günlük güneşlik olmaya başlayınca uyanmayı çok isterdim ama hayat bana böyle bir alternatif sunmuyor ne yazık ki!
Benim gibi kasvetli, soğuk havalarda enerjik ve mutlu hissetmekte zorlananlar, modu düşük seviyede takılanlar için bir çare de beslenme rutininde yapılacak bazı değişikliklermiş. ‘Anksiyete ve Depresyon: Daha Sağlıklı Olma Yolunda Beslenin’ kitabının yazarı şu tavsiyeleri veriyor:
Omega 3 zengini balık, serotonin hormonunu yükseltip beyindeki ‘iyi hissetme’ noktalarını harekete geçirdiği için haftada iki kez tüketin. Lifli gıdalar kasları ve zihni rahatlattığı için haftada üç öğününüzde bulunsun. Hindi eti, yumurta ve badem de serotonin yükseltiyor, beslenme planına eklenmeli. Siyah çikolatanın iyi hissettiren etkisini bilmeyen kalmadı, haftada 2 - 3
parça yemek iyi gelir.
Kış modumu yükseltmek için ben bir de bunları deneyeceğim. Bakalım etkisi olacak mı? Hadi inşallah!
EKRANDAN AKLIMDA KALANLAR...
Emre Kınay’ın ‘Güneşin Kızları’ dizisindeki efsane performansını ailece bayılarak izliyoruz, her bölüm sonrası “Emre Kınay çok iyiydi” yorumları başlıyor evde. Bu hafta başındaki son bölümde yine hayran kaldık oyunculuğuna...
Sürekli izlediğim tek dizi olan ‘O Hayat Benim’de Oya Başar ve Ceren Moray’ı izlemelere doyamıyorum. Geçen bölümlerden birinde milletin birbirini ezdiği, birbirinin elinden kıyafetleri çekip aldığı ve günlerce çok konuşulan ‘H&M’ davetini canlandırdılar. Gülmekten karnıma ağrı girdi! İzlemediyseniz hemen internetten izleyin derim!
Bir evlilik programında Sertab Erener’in ‘Aşk’ şarkısını yorumlayan(!) gelin adayıyla, Erener’in birlikte düet yapıyormuş gibi hazırlanan ‘Beyaz Show’ videosunu hâlâ açıp açıp izliyorum. Gülmeye ihtiyacı olanlara tavsiye ederim!