Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yaz aylarının en sevdiğim yanlarından biridir sevdiğim sanatçıları mis gibi açık havada dinlemek... Açık hava konserlerinin de bereketli olduğu bir yaz oluyor, kaçırılmayacak bir sürü konser var. Harbiye Açıkhava konserlerine Bodrum’da olduğum için gidemedim ama 24 Ağustos’taki Serdar Ortaç konseri için İstanbul’a döneceğim mesela, kaçmaz! 30 Ağustos’ta Murat Dalkılıç Harbiye sahnesinde olacak, yine gidilmesi gereken bir konser, hem de Zafer Bayramı coşkusu cabası...
İstanbul’da Vadi Açıkhava konserleri de orman kenarındaki 10 bin kişilik alanda çok keyifli oluyor. Selda Bağcan, Mor ve Ötesi, Edis, Teoman, Nilüfer, Ferhat Göçer ve MFÖ gibi birçok sevilen isim ve grubun konserleri var önümüzdeki günlerde. 29 Eylül’deyse Yeni Türkü’nün 40’ıncı yıl konseri gerçekleşecek.

KAÇIRILMAYACAK AÇIK HAVA KONSERLERİ...

Haberin Devamı

Üç tenorla müzik şöleni...
20 Ağustos’ta Bodrum’da olacaklara Antik Tiyatro’daki ‘3 Tenor’ konserini tavsiye ederim. Orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetiminde, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ünlü tenorlara eşlik edecek. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Tenor Murat Karahan, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları Hakan Aysev ve Efe Kışlalı opera aryalarından, müzikallere, pop parçalarından türkülere geniş bir repertuvarla müzik şöleni sunacaklar. Unutulmaz bir konser olacağı besbelli.
Valla yazın müziğin tadını iyi
çıkarıyoruz dostlar, şanslıyız! Sezonun bitmesine sayılı gün kaldı, haliyle kalpler buruk! Yazın son demlerinde size de benim gibi konserden konsere koşmanızı tavsiye ederim!

KAÇIRILMAYACAK AÇIK HAVA KONSERLERİ...

İFŞAYA GEREK VAR MIYDI?
Birkaç sene önce Sinan Akçıl’la ünlülerin akın akın gittiği Ortaköy’deki boks kulübünde röportaj yaparken; dengesiz bir boks hocasının bağırarak üzerime yürümesini hiç unutamam!
Hâlâ düşündükçe kanım donuyor. Çok şükür ki Sinan bir cesur yürek olarak araya girip beni ipin ucundan almış, sonra da korkudan bir saat hüngür hüngür ağlamamla uğraşmıştı, sağ olsun. O yüzden bir boksçuyu olumsuz eleştirmek hafiften bir çarpıntı yaratıyor bende ama kendimi de tutamam.
Türkiye Kick Boks Şampiyonu Serdar Beyhatun’un, sosyal medya hesabından Yılmaz Morgül’ün kendisine attığı mesajları ifşa etmesi çok gereksiz ve ayıp olmuş. Üstelik Morgül özür dileyerek mesajlarını sonlandırmışken...
Ama gördüğümüz kadarıyla milli sporcular bile magazine malzeme vermeyi seviyor. Yılmaz Morgül’ün hatası ise bu riski göze alıp mesaj atmış olması. Bu devirde kime ne yazdığına aşırı dikkat etmeli herkes, bir anda ortalığa dökülüveriyor her şey maalesef!