Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İnstagram’da gülmekten gözümden yaş getiren bir videosuna denk gelmemle başladı bendeki Kaan Sekban bağımlılığı. O dakikadan itibaren tüm skeçlerini hatmettim. Canım bir şeye sıkılacak olursa, açıp tekrar tekrar izliyorum, neşem yerine geliyor! Eski bir beyaz yakalı olarak hazırladığı ‘Yakam Beyaz Beynim Ayaz’ skeçlerine ayrı bayılıyorum, hele bir insan kaynakları karakteri var ki efsane...

KOMEDİNİN YENİ YILDIZI  KAAN SEKBAN

Tek kişilik gösterisine hemen gitmek istedim tabii ama hiç kolay olmadı! Geçtiğimiz salı Maslak Uniq’te gerçekleşen gösteriye daha vakit olmasına rağmen bin kişilik salonun biletleri tükenmişti. Hayalet’iniz pes etmez, ünlü menajer Berna Müjde’yi öyle darladım ki, ikinci davetiyesini bana verdi, cansın Berna! İki saat aralıksız süren gösteri boyunca aralıksız güldük! Gülmekten şuurum kapandı, yorgun düşüp koltuktan aşağı kaymaya başladım. Ertesi sabah bir kilo vermiştim, o kadar gülmeye vücut epey kalori yakmış! Bu anlattıklarımda ufacık abartı yok bu arada, belirteyim!

Haberin Devamı

Gösteri çıkışı yüzlerce kişi Kaan Sekban’a kitap imzalatmak için sıraya girmişti. O yorgunlukla herkesle tek tek ilgilendi, fotoğraf çektirdi, kitaplarını imzaladı. Yüzü bir an bile düşmedi, öyle sempatik ki... Sekban’ın üç ay önce Okuyan Us Yayınevi’nden çıkan ‘Tebrikler Kovuldunuz!’ kitabı en çok satanlar listesinde... Şu an dokuzuncu baskıda ve kısa zaman önce Platin dergisinin düzenlediği ödül töreninde aldığı 20 bin okur oyuyla ‘Yılın En İyi Liderlik Kitabı’ seçildi.

Gerçek bir ilham kaynağı

Skeçlerden sonra gösteriden de çok etkilenince, gazeteci damarım tuttu ve röportaj teklif ettim haliyle! Sekban’ı merak edenlerin sayısı son sürat artarken, yaptığımız keyifli sohbeti pek yakında Milliyet CADDE’de okuyabilirsiniz. Hikayesi de en az yaptığı gösteriler kadar etkileyici. Tam bir cesaret ve ilham kaynağı... 10 senelik banka kariyerini bir anda bırakarak, hayallerinin peşinden gidiyor. Çok zorlanıyor ve çalışıyor ama sonunda hayallerini tek tek gerçekleştirmeye başlıyor.

Uniq’teki gösterinin başında, oyuncu arkadaşı Ayşe Melike Çerçi’yle müthiş bir şarkı ve dans şov yaptılar. Söylediği ‘They All Laughed/Hepsi Güldü’ şarkısının kendi hayatıyla çok bağdaştığını anlattı röportaj sırasında. Sekban, “Kristof Kolomb’a, Edison’a, Rockafeller’a da güldüler diyor şarkıda. Benim hayatımda da hep gülen ve aşağı çekmek isteyenler oldu. Özellikle menajerler, yapımcılar, cast direktörleri ve tiyatro yönetmenleri bana hiç inanmadı. Birkaç kişinin hayatımla ilgili karar vermesine neden izin vereyim ki? Yapamayacaksam da bu kararı ben veririm” dedi.

Haberin Devamı

Ona bakıp da inanmayanlar şimdi bir köşeden bu kez ‘bileğinin hakkıyla yükselişine’ bakıyordur şüphesiz! Onun Türkiye’nin en ünlü komedyenlerinden olacağı, birçok ‘ilk’e imza atacağı çok net. Yüzümüzü güldürdüğü, hayata dair hepimize cesaret verdiği yolunda, büyük hayali Oscar’ı da alır bir gün inşallah!