Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Kuzey Güney’in ikinci bölümünde herhalde ‘Muhteşem Yüzyıl’a seyirci kaptırmama taktiği olarak uzun süreler boyunca reklam arası verilmemesi dakika başı reklama alışmış bünyeme tatlı geldi! Yeni taktik olarak her iki dizi de tekrar yayınlamamaya başladı

‘Kuzey Güney’i yine büyük bir zevkle izledik ailecek. Dizinin sevilmesinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Buğra Gülsoy ikilisinin başarılı oyunlarının yanı sıra Zerrin Tekindor ve Mustafa Avkıran gibi usta oyuncuların da büyük etkisi var.
Zerrin Tekindor kızı için büyük hedefleri olan, bu yüzden sürekli kızına nasihat eden ve onun yanlış tercihlerinden endişe duyan anne rolünde o kadar harika ki anlatılmaz izlenir cinsten! Öyle bir oyun gücüne az rastlanır. Mustafa Avkıran gerçekten kendinden nefret ettirecek kadar inandırıcı sert ve dayakçı baba rolünde. Ustalara saygılar yolluyorum.

Haberin Devamı

Kızlar kendini geliştirmeli!
Ama öte yanda dizinin kızları için maalesef güzel şeyler söyleyemeyeceğim. Mesela Öykü Karayel’in her sahnede aynı anlamsızlıkla bakmasına, mimiklerinin hiç değişmemesine daha önce de dediğim gibi fena uyuzum. Bir tek bana mı öyle geliyor desem, diziyi izleyen dostlarla yaptığım sohbetlerde de hep aynı yorumları duyuyorum. Bir Beren Saat’in, Meryem Uzerli’nin veya Farah Zeynep Abdullah’ın oyun gücünü düşününce “Olmuyor, olmuyor” demekten kendimi alamıyorum. Bade İşçil’in oyunundansa söz etmeye bile gerek yok.
‘Kuzey Güney’in ikinci bölümünde herhalde ‘Muhteşem Yüzyıl’a seyirci kaptırmama taktiği olarak uzun süreler boyunca reklam arası verilmemesi dakika başı reklama alışmış bünyeme tatlı geldi! Yeni taktik olarak her iki dizinin tekrar da olmayacak. ‘Muhteşem Yüzyıl’ın prodüksiyonu çok sağlam ve izleyici Osmanlı zaferlerini izlemekten büyük keyif alıyor, görünen o ki ‘Kuzey Güney’ reyting savaşında arkadan takip etmeye devam edecek.

KİM BU HAYALET?!
Sağdan soldan çok duyuyorum son günlerde, “Hayalet’inizi merak ediyorsunuz.” Geçenlerde bizzat şahit oldum, bir grup aralarında “Kadın mı, erkek mi?”, “Belki de her gün aynı kişi yazmıyordur” şeklinde derin fikir alışverişleriyle tartışıyorlardı!. Efendim, öncelikle söyleyeyim ki, bu köşedeki yazıları ‘bir tek’ Hayalet yazıyor! O da benim! Cinsiyet konusuna gelince satır aralarına “azucuk daha” dikkat ederseniz anlamamak imkansız, onu da zekanıza bırakıyorum. Bir gün nasılsa tanışacağız, ama o zamana kadar Hayalet’inizi merak etmeye devam edin!

ŞEKER GİBİ SAATLER!
Renkli saat sadece yazın takılır diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu kış çok moda olacak. Havaların bulutlu ve iç karartıcı olduğu günlerde bize enerji verecekler! ‘Fullspot O’Clock’ saatlerden kendime alırken sizinle de paylaşmasam olmazdı. Rengarenk saatlerin kayışları değişebiliyor, öyle güzel kutularda satılıyor ki hediye olarak da ideal. Bu güzelliğe rağmen fiyatıysa çok ucuz! Nişantaşı Boz Sisters, Galata Lastik Pabuc, Levent Zaman Atölyesi (www.zamanatolyesi.com) ve Markafoni’den bu eğlenceli saatlere ulaşabilirsiniz.
Bu arada distribütör firma Zaman Atölyesi ‘Somali’ye yardım kampanyası’na da destek verdi. Zaman Atölyesi bünyesindeki markaların kullanıcıları saatleriyle çektikleri fotoğrafları Facebook ve Twitter’dan paylaşarak Somali’ye bağışta bulunmuş oldular. Bu güzel proje için firmaya ayrıca tebrikler.