Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

‘ORGANİZE İŞLER’İN ŞANINA YAKIŞIR DÖNÜŞÜ
Bazen çok başarılı olmuş ve sevilmiş filmlerin devamı çekildiğinde aynı tadı vermez, hüsran yaratır ya hani… ‘Organize İşler: Sazan Sarmalı’nda gördüm ki bu seri sonsuza kadar devam etse hep aynı keyifle izlenir! Benim için bir filme bayıldığımın göstergesi, doyamayıp bir kez daha gitme isteğidir ki, ‘Sazan Sarmalı’na bir daha gitsem yine baştan sona kahkahalarla güleceğime eminim. Ki gideceğim! Her şeyden önce Yılmaz Erdoğan komedisi izlemeyi, onun esprilerini, zekasını, senaryosunu ve usta çekimlerini çok özlemişim. Konuşmalarına, mimiklerine, giyim kuşamına ve yürüyüşüne bile çok güldüğüm dolandırıcılar kralı Asım Noyan karakterini de!..
Ezgi Mola en sevdiğim genç kadın komedyenlerin başında geldiği için onu yine bayıla bayıla izledim. Gözlerinden çıkan ışık ve yaydığı harika enerji insanın içini açıyor. Güldürmekle de kalmıyor üstelik, çok güzel ve seksi görünüyor. Konuk oyuncu Ata Demirer’in sahnesinde gülmekten gözlerimden yaş geldi, birkaç dakikalık rolüyle esip geçmiş! Filmin Taklacı Ziya’sı Okan Çabalar her zamanki gibi ultra komik ve eğlenceli. Güven Kıraç, Ahmet Mümtaz Taylan, Rıza Kocaoğlu ve Ersin Korkut’la birlikte efsane bir ekip var ortada, hangi birine güleceğinizi şaşırıyorsunuz!
Gülmekten ağladım!
‘ORGANİZE İŞLER’İN ŞANINA YAKIŞIR DÖNÜŞÜ
Tabii ki filme giderken en çok merak ettiğim ilk kez komedide izleyeceğimiz Kıvanç Tatlıtuğ’du. “Bahis mafyası Adanalı Saruhan rolü, acaba ‘Kuzey Güney’ dizisindeki ağır abi takılan Kuzey karakterini mi anımsatacak?” diye düşünmüştüm ama öylece durup baktığı anlarda bile insanı kahkaha krizine sokan bambaşka bir karakter yaratmış Tatlıtuğ. Şu an hatırladıkça hala gülme tutuyor! O kadar komik ki mutlaka görmeniz lazım, anlatmakla olmaz!
Komedi filminde gösterdiği müthiş performansla birlikte, her türlü rolün hakkını fazlasıyla verdiğini, artık usta oyuncu sınıfında olduğunu da ilan ediyor adeta. Hem yetenek hem kendini geliştirme yoksunu, oyunculuk kelimesinden fersah fersah uzak bazı isimlerin ittire kaktıra göklere çıkarılışını hayretler içinde izliyoruz; Kıvanç Tatlıtuğ’un ise Türkiye’nin en büyük yıldızlarından biri oluşu ona anasının ak sütü gibi helaldir!
‘Organize İşler” aşırı eğlenceli olmasının yanında, büyüleyici İstanbul manzaralarıyla da izleyicisinin gözlerini şenlendiriyor. Takıldığım tek nokta oldu ki; o da karakterlerden birinin fiziksel özelliğinin espri konusu yapılması. İnsanlardaki değiştirilemeyecek fiziksel özelliklerin kötü niyetle olmasa dahi mizah malzemesi yapılması bana dokunuyor, ben mi fazla hassasım bilmem... Yılmaz Erdoğan; ilk filmin unutulmaz karakteri Üzeyir Abi’yi, yani rahmetli Erdal Tosun’u öyle güzel anmış ki filmde, çok duygulandım. Vefa kelimesinin giderek unutulduğu bir dönemde, yıllarca birlikte çalıştığı sanatçı dostuna gösterdiği sevgi ve saygı görülmeye değer...
Depar atarak, koşarak, uçarak falan gidin
bu filme, ‘Organize İşler’ şanına yaraşır şekilde dönmüş!