Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bakın iyi müzisyen denilince akla gelen isimlerden olan Murat Evgin ne diyor... “İnsanlar para kazanmanın yolunun sansasyondan geçtiğine inanıyor. Ünlü olmaktan kafayı sıyırmış olanlar akla hayale gelmeyecek şeyler yapıyorlar. Artık efendi adamlar işsiz kalıyor.”
Sansasyonlarla, polemiklerle, her tür rezaletle hiç tanınmıyorken bir anda gündeme oturan, iş ve para sahibi olan, asıl başarıyı ve şöhreti hak edenleri bu şekilde sollayıp geçenleri ben de yazılarımda zaman zaman didikliyorum. (Bunda tabii bu ucuz yöntemleri benimseyip onları parlatanların da büyük rolü var.) Haliyle Murat Evgin’e hak vermemek mümkün değil!
Evgin’in söyledikleri aklıma genç bir şarkıcı arkadaşıma verilen tavsiyeleri getirdi. “Sadece şarkılarınla bir yere gelemezsin, mutlaka magazine malzeme vermelisin” diyenlere şaşırıyordu ama bunu diyenler de haklı çıktı, maalesef “sansasyonsuz kimseye iş yok” artık!


‘BİR KADIN BİR ERKEĞİN’ EN GERÇEK HALİ..

Demet Evgar ve Emre Karayel’in oynadığı ‘Bir Kadın Bir Erkek’i bugüne kadar Türk televizyonlarında benzeri görülmemiş, çok eğlenceli ve bir o kadar iddialı bir dizi olarak bayılarak izledim hep.. Ve şimdi ulusal bir kanala transfer olmaları beni çok memnun etti zira bunu gerçekten hak etmişlerdi. Çok uzun bir zaman Türkmax’te oynayan dizi ulusal olmayan bir kanalda, az bir bütçeyle bile ‘fenomen’ olmayı başarmışsa siz düşünün yeni kanallarında ne olacaklar.
Onları bu kadar özel yapan şey kadın-erkek ilişkisini en doğal, en gerçek haliyle yaşatmaları oldu. Onların yaşadıkları olaylar ve aralarında geçen konuşmalarında hepimiz “Aaa biz de böyleyiz, aa bak sen de bana böyle yapıyorsun...” derken buluyoruz kendimizi. İlişkilerimizden o kadar çok detay görüyoruz ki ‘kendi aşklarımızı izler gibi’ izliyoruz onları. Yeni kanalları tüm aşıklara hayırlı olsun!



BİZİ ŞOKA SOKMAYIN

SANSASYON SENARYOLARINI YÜCELTMEYiN


‘Muhteşem Yüzyıl’ın yıldızları Meryem Uzerli ve Selma Ergeç’in İstinye Park’ta çekilen fotoğraflarını gördünüz mü? Meryem Uzerli’yi hem oyuncu olarak, hem de görüntülendiği her yerdeki ‘muhteşem’ sempatisiyle (keşke bütün sanatçılar onun kadar egosuz ve tatlı olabilse) çok sevdiğim için kötü bir şey söylemek istemem ama her ikisinin de kıyafetleri dökülüyor.
Tamam bütün gün çekimlerde rahatsız ve şaşaalı saray kıyafetlerinden sıkılıyor olabilirler, tamam Hollywood yıldızları da günlük hayatlarında kılıksız gezip objektiflere böyle yakalanıyor olabilir. Yine de el insaf yani! Meryem Uzerli’nin çizgili elbise, taba rengi uzun süet yelek ve siyah kısa deri mont kombini olacak gibi değil. ‘Bugün Ne Giysem’in moda avcısı lakaplı jürileri kim bilir neler söylerdi bu kıyafet için?! Uzerli’yi ağlama noktasına getirirlerdi kesin!.. Sevgili sultanlarımız biraz özen lütfen, saray kıyafetlerinden sonra bizi şoka sokmayın!


EY ERKEKLER TESLİM OLUN?BİTSİN!

Dünyanın en önemli kuantum fizikçilerinden olan ve ‘dahi’ kabul edilen Stephen Hawking, “Kadınları hâlâ çözebilmiş değilim, onlar tam bir muamma” demiş. Çözemezsin tabii koçum! Bizi çözmeyi ‘evrenin en büyük sırlarını çözmek’ kadar kolay mı sanmıştın?!!!
Buradan erkeklere seslenmek istiyorum! Kadın milletinin karmaşık ve zeki yapısını dünyanın en büyük bilimadamları, dahileri bile bugüne kadar çözememişken ve hâlâ çözemiyorken siz hâlâ neyin peşindesiniz?! En iyisi baştan teslim olun, yenilgiyi kabul edin, siz de rahat edersiniz biz de!