Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sık sık söylüyorum bu köşede; her şeyin kolay ulaşıldığı için çabucak tüketildiği, teknolojinin hayatlarımızı ele geçirdiği, insan ilişkilerinin tatsızlaştığı, sevgi, saygı, aşk gibi değerlerin unutulmaya yüz tuttuğu bugünün dünyası çoğu zaman pek yavan... Hayatın dolu dolu yaşandığı, tadının tuzunun bol olduğu geçmiş yıllara özlemim bundan... Haliyle nostalji dediniz mi bende akan sular durur. Ve şimdi geçmişin renkli günlerine dönüp, o havayı solumak isteyenler için harika bir fırsat geliyor!

Büyük usta Müjdat Gezen’in kaleme aldığı, yönettiği, deli bir şair ve bestekar rolünde sahneye çıkacağı ‘Şarkılar Seni Söyler’ müzikali uzun bir hazırlık sürecinin ardından başlıyor! Birbirinden değerli sanatçıların oynadığı ve seyircisini 70’li yılların gazino dönemine götürmeye hazırlanan dev projenin her anında nostalji yaşayacaksınız.

Haberin Devamı

ŞARKILAR SENİ SÖYLER...

Gazino günlerine döneceğiz...

Müzeyyen Senar’ın 40’lı yıllarda Turkuaz Gazinosu’nda sahne almasıyla başlayan müzikal, Zeki Müren’in vefatıyla sona eren gazino hayatını, o dönemlerde sahnede ve perde arkasında yaşanan birçok anıyla birlikte izleyicisine sunuyor. O zamanları yaşayanlar için ayrı, benim gibi gazinoların ışıltılı günlerine şahit olamayanlar için ayrı tadı var bu müzikalin...

Zeki Müren’den (Fatih Ürek) Türkan Şoray’a (Melike İpek Yalova), Bülent Ersoy, Sezen Aksu ve Zerrin Özer’den (Fehmi Dalsaldı) Müzeyyen Senar’a (Öncil Aktarıcı), Semiha Yankı’dan (Kendini oynuyor) Safiye Ayla’ya ve (Reyhan Ulu) Ajda Pekkan’a (Ben oynuyorum ve bu ekibin parçası olmaktan gurur duyuyorum) kadar önemli ve unutulmaz sanatçıların canlandırılacağı müzikalde; Yeşilçam’ın efsane sanatçısı Cüneyt Arkın ise muhteşem bir sürpriz olarak tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Hayko’nun taverna müziğini yaşatacağı şova, Özlem Ceylan türkülerle renk katacak. Kalabalık kadrosuyla dikkat çeken müzikalde oyunculara profesyonel bir bale topluluğu eşlik edecek. Anlayacağınız bu oyunda yok yok!

Provalar sırasında müzikali her defasında hayranlıkla izlemiş olarak söylüyorum ki; nostaljik, renkli, neşeli, bazen kahkahalarla gülüp bazen hüzünleneceğiniz bu şov kaçmaz! Bizler tüm ekip olarak, 20 Ekim’de TİM Show Center’da perde açacak olmanın heyecanını yaşarken; uzun süren yoğun ve titiz bir çalışmayla ‘Şarkılar Seni Söyler’i hayata geçiren çok kıymetli Müjdat Hoca’mıza ve yine her birimizde, her ayrıntıda büyük emeği olan hocamız Can Bana’ya çok teşekkür ediyorum, hakları ödenmez. Bir zamanlar İstanbul’da yaşanan gazino hayatı bu cumartesiden itibaren yeniden canlanıyor, tadına doyulmaz bir şov sizleri bekliyor!