Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçen yazımda size Müjdat Gezen’in yazdığı, yönettiği ve oynadığı kalabalık kadrolu ‘Şarkılar Seni Söyler’ müzikalinden bahsetmiştim. 70’li yılların gazino günlerini anlatan büyük şov, bu akşam TİM Show Center’da başlıyor. Bugün de gazinolar dönemiyle devam ediyorum çünkü geçtiğimiz hafta çok keyif aldığım bir konsere gittim; Moda’da ‘Kayıkhane Gazinosu’na... Gazino günlerine damga vuran Türk popunun ve Türk sanat müziğinin unutulmaz isimlerinden oluşan efsane kadroyu canlı dinlemek büyük bir ayrıcalıktı, kendimi çok şanslı hissettim.

Haberin Devamı

YILDIZLAR GEÇİDİ...

Sakın kaçırmayın!

Neşe Karaböcek ile Seçil Heper’in birlikte assolistlik yaptığı konserde; Rana Alagöz, Ersan Erdura, Bilgen Bengü, Kartal Kaan, Funda, İskender Doğan ve Semiha Yankı’yla tam bir yıldızlar geçidine şahit olduk. Hepimizin ezbere bildiği klasikleşmiş şarkıları sahiplerinin sesinden dinledik. Her biri o kadar asil, mütevazı ve içtendi ki, sürekli sahneye atlayıp sarılasım geldi onlara! Malum şimdilerde ‘egon yoksa, havan yok’ inancı hakim ya, insan geçmiş dönemlerin sıcaklığını görünce heyecanlanıyor!

Çok değerli sanatçıları bir araya getiren bu özel gazino projesi, Hakan Eren imzası taşıyor. 2014 yılında ‘Cenk Koray Yılın En İyi Projesi’ ödülünü almış. Daha önce Bostancı Gösteri Merkezi, Kuruçeşme Arena ve Zorlu PSM’de gerçekleşen organizasyon farklı sahnelerde tekrarlanmaya devam edecek. Takipte kalın ve sakın kaçırmayın çünkü hayatınızın en unutulmaz konserlerinden biri olacak...

KINADIĞINI YAŞAMAK...

Kendisine Berkay-Arda Turan kavgası sorulduğunda (Konuyla alakası olmayan herkese bunun sorulması da bana çok enteresan geliyor!) “Kimseyi yargılamayacağıma dair kendime sözüm var, fikir beyan etmeyeceğim” demiş Gülben Ergen. Verdiği cevap genel anlamda beni düşündürdü... Çoğumuzda var başkalarını yargılama huyu, sanki her birimiz sütten çıkmış ak kaşığız, hiç hata, günah yok, saydır babam saydır millete! “İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş” sözü ne kadar doğru aslında, arada hatırlamakta fayda var.

YILDIZLAR GEÇİDİ...

İnfilak...

Gülben Ergen demişken; Sezen Aksu imzalı yeni single’ı ‘İnfilak’ harika değil mi? Son zamanlardaki duygusal ruh halime çok hitap eden derinlikte bir şarkı, e Sezen Aksu neticede... Ve öyle hissederek yorumlamış ki içine işliyor dinleyenin... Fotoğraflardaki ve klipteki güzelliği de ayrı olay. Tavrı, tarzı ve duruşu bir başka yahu; bayılıyorum.