Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

YOUTUBEUN YENİ EFSANESİ: KUTSAL MOTOR
YouTube’daki ‘Kutsal Motor’ kanalında yayınlanan ‘Aşırı Ünlülerle Kısa Görüşmeler’ programından hâlâ haberiniz yoksa, çok şey kaçırıyorsunuz! Yalnız izlemeye başlarken dikkat edin, feci bağımlılık yapıyor! Etrafımız dört koldan içi boş, abuk sabuk, beynimizi saçmalıklarla dolduran programlar ve hangi özelliğiyle popüler olduğunu asla anlayamadığım tiplerle sarılmışken; bu program; moderatörü Zeynep Ocak’ın hayranlık uyandıran sıra dışı performansı ve kendine has içeriğiyle, ilaç gibi geliyor.
Berrak Tüzünataç, Ceren Moray, Sarp Apak, Damla Sönmez, Salih Bademci ve Belçim Bilgin gibi birçok ünlü oyuncuyu konuk eden program; ‘ünlü barometresi’ diye bir bölümle başlıyor, Zeynep’in konuklara sorduğu belirli sorularla ünlülük derecesi belirleniyor. Aslında burada şöhret kavramıyla dalga geçiyorlar. Bir de herkese yöneltilen sabit bir soru seti var. Onun dışındaki her şey doğaçlama ve aşırı eğlenceli! Sürekli gülmekten gözlerimden yaş geliyor izlerken...

Haberin Devamı

Sunumuyla efsane!
Programın bugüne kadar izlediğimiz tüm sohbet programlarından ayrılmasının kaynağı; Zeynep Ocak’ın benzerine hiç rastlamadığımız doğal, rahat, bir arkadaşıyla muhabbet ediyor hissi veren tavrından ve bu enerjinin konuğa da geçmesinden geliyor. Sunucu; zengin genel kültürü, sinema dünyasının her zerresine, her türlü bilgiye hakim oluşu, hazır cevaplığı, bir anda patlattığı aşırı zeki esprileriyle ciddi fark yaratıyor. Ocak’ın bu programla kısa zamanda büyük bir izleyici kitlesi oluştu, hatta yorumlarda, “Konuklar için değil, Zeynep için izliyoruz” diyen çok... Moderatör, Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu ve yıllarca televizyon sektöründe prodüktörlük yapmış başarılı bir televizyoncu. Onu izlerken ‘Geleceğin Gülse Birsel’i’ diye geçiyor içimden, Birsel de ekrana farklı formatta bir programla çıkmıştı ilk olarak...
Ocak; “Gelen konuk ne kadar az defans yapar ve şaka ortamına kendini bırakırsa, o kadar eğlenceli oluyor. Kendiyle dalga geçebilmesi lazım” diyor. Üçü de sinema yazarı olan, ‘Kutsal Motor’ kanalının kurucuları Hasan Cömert, Kaan Karsan ve Utku Ögetürk’le, Zeynep Ocak’ın hep birlikte gündemi değerlendirdiği ‘Kıraathane’ programı da ayrı olay. Son dönemde YouTube’un en efsane ve dolu dolu kanalı ‘Kutsal Motor’un, içeriği bomboş olup, milyonlarca izlenen kanalları silip geçmesi çok yakın inşallah!

Haberin Devamı

YOUTUBEUN YENİ EFSANESİ: KUTSAL MOTOR
Yüz gülüyor sti·l ağlıyor!
Beren Saat, bir alışveriş merkezinde kameralara gülümseyerek görüntülenmiş. Magazin haberleri; “Boşanma haberleriyle gündemdeydi, şimdi yüzü gülüyor” diyor. Yüzü gülüyor da, kıyafetleri ağlıyor resmen! Bu kadar güzel bir kadın, sürekli göz önündeyken nasıl bu derece özensiz, alakasız ve saçma giyinip görüntüsünü bozar. Yıllardır onu hemen hemen her gördüğümde bunu düşünüyorum. Yerinde olsam mutlaka bir stil danışmanıyla anlaşırdım. Ayrıca yıllardır sürdürdüğü cool duruşunu bozan Instagram paylaşımlarını yapmamak için sosyal medyadan da uzak dururdum. Bu arada konudan bağımsız ama Saat’i ekranda görmeyi bayağı özledim, yeni dizisini heyecanla bekliyorum.