Cadde ORTAKÖY’E DEMiRLEYEN JAPON

ORTAKÖY’E DEMiRLEYEN JAPON

24.10.2011 - 22:33 | Son Güncellenme:

Japonya’da günlük yeme-içme geleneği olarak bilinen ‘Izakaya’ tarzının modern bir yansıması olan Zuma üç yıl önce Ortaköy’e demir atmıştı

ORTAKÖY’E DEMiRLEYEN JAPON

İstanbul Doors Group’la İstanbul’a taşınan Zuma’nın ana dizayn konsepti Japonya’nın en ünlü mimarlık firmalarından ‘Super Potato’ya ait.
Zuma İstanbul’un dekorasyonunu ana projeye sadık kalarak Crea Studio gerçekleştirmiş. Dekorasyonda Zuma İstanbul’da Brezilya’dan Japonya’ya kadar pek çok ülkeden getirilen objeler kullanılmış.

Haberin Devamı

Japon işi ocakbaşıUzakdoğu denilince akıllara suşi gelse de Nihat Sancar ve Shumpei Takizawa’nın mutfağından çıkan yemekler sadece suşiyle sınırlı değil. Mönüde şu an en çok tercih ediler tatlar morina, ebitempura, baharatlı biftek, Zuma salata, Şili levreği. Zuma’da açık mutfak olduğu için şeflerin suşi başta olmak üzere çeşitli yemekleri hazırlayışını izleyebilirsiniz. Böylece yemeğinizin tabağınıza gelene kadar geçirdiği zahmetli yolculuğun en azından bir bölümüne tanık oluyorsunuz. Üstelik yemeğin bir ritüel olduğu Uzakdoğu kültüründe yemek kadar sunum da önem kazandığından tabaklar Japon bir ustaya yaptırılıyor.
Sushi Bar ve Robata Grill en çok ilgi gören bölümler. Robata Grill için Türk ocakbaşı konseptinin Japon versiyonu denebilir. Sebze, kümes hayvanları ve etler özel Zuma sosunda marine edilerek ızgara edilerek hemen servis ediliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk Sake mönüsü‘South East Asian Cooler’ adlı kokteyl Zuma’yla özdeşleşen içkilerden biri. Tarifi hazırlayan da gizli.. Mekanın 25’i yerli olmak üzere yaklaşık 150 çeşit şaraptan kurulu şarap kavı var. Japonların ‘milli’ içkisi sake için bir de bar var. Pirinç ve tahıl tozundan yapılan sake Türkiye’de ilk kez bir restoranda geniş mönüye sahip.

Kimler geliyor...İstanbul’un yanı sıra Londra, Hong Kong, Maima ve Dubai’de şubeleri olan Zuma Beyrut ve Bangkok’ta açılmak için gün sayıyor. Victoria-David Beckham çiftinin yanı sıra Madonna, Elton John, Russel Crow, John Travolta, Beyonce, Gwyneth Paltrow da restoranı sık sık ziyaret eden ünlüler arasında geliyor.