Cadde Puma kızlar dikkat!

Puma kızlar dikkat!

20.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre genç erkeklerle birlikte olmak kadınların ömrünü kısaltıyor. Puma kızların küçük sevgilileri gençleştirmiyor, ölüm riskini artırıyor!

Puma kızlar dikkat

* Almanya’da Max Planck Enstitüsü’nde yapılan araştırmaya göre, kendisinden yedi ila dokuz yaş genç bir erkekle evlenen bir kadın, yaşıtıyla evlenene oranla yüzde 20 daha fazla erken ölüm riski taşıyor. Kendinden büyük erkekle evlenen kadınların ölüm oranı ise yüzde sekiz artıyor.
* GENÇ erkeklerle evlenen kadınlar, zamanın etkilerine karşı daha hassas oluyor. Sosyal baskı da olumsuz etkiliyor. Erkeğin enerjisi, kadında ayak uyduramama endişesine sebep oluyor.
* Genç kadın yaşlı biriyle evlendiğinde erkekler önce ölebiliyor. Bu da yoğun stres yaratıyor.

Haberin Devamı

NE DEDiLER?
Mehmet Ali Erbil (Tuğba Erbil’den 21 yaş büyük)
Kadınlar ilişkilerini daha rahat yaşıyor. Araştırmalar, erkeklerin ilişkide daha çok yıprandığını gösteriyor. Katılmıyorum.

Billur Kalkavan (Buğra Bahadarlı’yla yaş farkı 20)
Bu insanın kendi enerjisi ile ilgili bir durum. Bu yüzden ben kendi yaşıtlarımla yapa-mam. Yaşıt olanlar çok mu mutlu?

UZMAN GÖRÜŞÜ
MURAT DOKUR İlişki ve aile terapisti
Erkeğin 18-19, kadının ise 4-5 yaş büyük olması tolere edilebilir. Yaş farkının yol açtığı stres ömür uzunluğunu etkiler.

“Erkekler ömrümüzü yedi bitirdi”
Ayşe Özyılmazel: Kadın-erkek arasında çok fazla yaş farkının olması, bence kadını büyütüyor. Hem tavrın hem bakışın büyüyor. Ama bir şekilde yaşlanıyorsun. Bir de ilişkide stres ve baskı varsa bu beni bitirir. Bütün yaşamımı etkiler, ne işimi yapabilirim ne de bir işe konsantre olabilirim. Bu araştırmaya yüzde yüz katılıyorum. Zaten bu erkekler bizim ömrümüzü yediler.

Haberin Devamı

“Bence erkek yaşça büyük olmalı”
Nefise Karatay: 20’den fazla yaş farkı olmadığı sürece bence önemli değil. Yaşa gelene kadar ilişkilerde belirleyici başka faktörler var. Birbirine değer vermek en önemlisi. Çevremde bu tür ilişkiler var ama bunlar çok güzel ilişkiler. Akıl yaşta değil baştadır. Yaş farkı anlaşmaya engel değil. Ama bu konuda biraz gelenekselim, erkeğin büyük olması gerektiğini düşünüyorum. Zaten erkekler kadınlardan daha geç olgunlaşıyor.

“Yaş farkı insanın hayatını pozitif yönde etkiliyor”
Manolya Onur: Yaşanan stres ve sosyal baskı ömrü kısaltır, bu erkek için de kadın için de geçerli. Kadının ömrünü uzatan erkeğin kadına karşı tavrıdır. Her zaman için yaşanılan ilişkinin kalitesi önemli. Aynı yaşta olmanız ömrünüzü uzatmaz. Eşiniz sizden gençse siz de daha genç bir yaşam içine giriyorsunuz.

“Kafama Yatmıyor”
Nermin Bezmen: İnsanlar mutsuzluklarını ve streslerini yatıştırmak için böyle şeyler yapıyorlar. Bu benim kafama yatan bir şey değil. Benim düşünceme ters.

“İlişkide yıpranan tarafi kadınlar”
Emina Sandal: İlişkide kadınlar yıpranan taraf oluyor. Çünkü çok duygusalız. Ama yaş farkının etkili olduğunu düşünmüyorum çünkü ilişkide önemli olan sevgi ve saygı.

“Kadının yaşantısına göre değişir”
Zeynep Tunuslu / Modacı: Biyolojik yaş ve nüfus kağıdı yaşı her zaman aynı değildir. Kadının hayatı algılamasına göre değişir. 7- 8 yaş genç erkekle de uyum sağlanabilir. Böyle bir durumda insan kendine bakıyor, spor yapıyor, dış görüntüsüne dikkat ediyor. Demi Moore günden güne gençleşti. Genç erkekle ilişki yaşamak daha olumlu oluyor.

Haberin Devamı

Uzman görüşü
Başak Demiriz / Psikolog: Her ilişkiyi kendi içinde değerlendir-mek gerekir. Böyle bir genellemeyi doğru bulmuyorum. Mühim olan stresi azaltan faktörlerin olması.Ben/biz dengesi olduğu sürece stres azalır. Yaş farkı stres nedeni olabilir. Kimine iyi gelir, kimine kötü gelir.