R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevgili okurlar, Venüs 4 Eylül’e kadar sürecek olan geri hareketine başladı. Bu gerileme ile eşzamanlı olarak oldukça kritik ve dikkat çekici başka bir astrolojik görünüm daha içindeyiz. Bu yaz aylarında, artık Koç-Terazi eksenine ilerlemiş olan ay düğümleri, Oğlak burcunun son derecelerindeki Plüton’la sert bir açı oluşturuyor. Yaz boyunca gündemimizde yer alacak olan bu görünüm ilişkilerimize daha büyük bir dönüşüm, mücadele ve kendini yenileme çabası getiriyor. Nitekim Koç-Terazi ekseni ben-sen dengesi, tek başına hareket etmek ve denge kurmak, cesaret göstermek ya da ilişkilerimizi koruyabilmek ve daha iyi yönetebilmek ile ilişkilidir. Bu dönemde gökyüzü bize kişisel alanda, kendi kararlarımızda daha fazla çaba ve kararlılık göstermemizin doğru olduğunu anlatıyor. Başkalarına bağlı durumlar, denge ve diplomasi çabamız her durumda önemli ölçüde test edilecek.

Haberin Devamı

Özellikle astrolojik haritalarında öncü burçlar, Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak olan kişiler bu geçişten daha fazla etkilenmekteler. Ancak yine de her durumda karşılıklı konularda dönüşüm ve yenilenme gerektiren durumlar herkes için dikkat çekici olabilir. Böyle bir dönemde, özellikle Venüs’ün de gerilediği sırada ilişkilerimizde tatmin olmak, dengeyi korumak ya da kendimizi rahat hissetmek pek kolay değil. Şimdi Plüton’un da bu resmin içine girmesi ile birlikte, üstümüzde daha fazla değişim baskısı, şartları zorlama ve yenileme isteği hissedebiliriz. Sanki kadersel bir güç bizi ilişkilerimizde önemli yüzleşmelere ve muhasebe yapmaya zorluyor. Bu dönüştürücü ve baskı kuran koşullar bizi iş ve sorumluluk alanında, uzun vadeli hedeflerimizde de belirli ısrar ve zorlamaları geride bırakmaya götürmekte.

Yükselen burcunuz neler göstermekte?

Yaz ayları boyunca dikkat edilmesi gereken bu konularda yükselen burcunuza göre kısa bir değerlendirme yapabiliriz. Eğer yükselen burcunuz Koç ise bu dönemde belirli ilişkiler, evlilik ve ortaklıklarda sizi değişime zorlayan, dengeli değiştiren koşullarla karşılaşabilirsiniz. Bu dengeler, ilişkiler iş ve sorumluluklar açısından da önemli olacak. Kendi kişisel kararlarınızı sağlamlaştırmalısınız. Boğa ise bu dönemde sağlık, düzen ve çalışma hayatınızı ilgilendiren konularda çok rahat olmayan durumlar gündeme geliyor. Olaylar karşısında yeni alternatifler düşünmek faydalı olacak. Uzaklarla, yabancılarla ilgili konular ya da inançlarınız da sizi bu yönde değişime zorlayabilir. İkizler ise bu dönemde aşkta, parasal konularda, keyif aradığınız alanlarda bazı tatminsizlikler gündeme gelebilir. Ortaklı bir iş, yatırım ya da miras gibi bir konuda gelecekle ilgili hedeflerinizi gözden geçirmenize yardımcı olabilir. Yengeç ise bu dönemde özellikle ev, aile ve yerleşim alanında bazı değişiklikler, kendi iç dünyanızda, özelinizde yaşanan gelişmeler oldukça meşgul edebilir. Bu süreçte kendi iş hedeflerinizde daha çok şey yapmak isterken, eşiniz ya da ortaklıklar yönünde daha gerçekçi ve uyanık davranmak durumundasınız. Aslan ise bu dönemde yakın çevrenizde, görüşmelerde ya da kardeşlerle ilgili konularda değiştirmek istediğiniz şeyler mümkün. Uzaklar ve yabancılarla ilgili alanda daha çok şey yapmak isteyebilirsiniz. Bu süreçte iş ve çalışma koşullarınızda da sizi zorlayan baskılar gündeme geliyor olabilir. Başak ise bu dönemde maddi alanda ve özellikle ortaklı işlerde bazı ayarlamalara, değişikliklere gitmek gerekecek. İstek ve arzularınız yönünde daha ısrarcı davranabilirsiniz ancak maddi alanda cesaret göstermeniz gereken koşullar var.

Haberin Devamı

Eğer yükselen burcunuz Terazi ise bu dönemde kişisel alanda değişikliklere gitme konusunda oldukça istekli ve hatta kararlı davranabilirsiniz. Ancak kişisel bakış açınızda bazı sıkıntılar da olabilir. Bu durum ev, aile ve yerleşim konularınızı değiştirebilir. Akrep ise bugünlerde iş, çalışma ve sağlık konularında yeni bir deneyim kazanabilirsiniz. Eski psikolojik kalıplarınızı yenileyeceksiniz. Ancak düşüncelerinizi, olaylara bakış açınızı hafifletmeyi de ihmal etmemelisiniz. Yay ise bu süreçte aşkta, sevdiklerinizle ilgili konularda ve olaylara bakış açınızda daha tutkulu, heyecanlı ve yeni deneyimlere açık olacaksınız. Ancak arkadaşlıklar ve sosyal alanda bazı kopmalar, değişiklikler yaşanabilir. Kendi kaynaklarınızı da güçlendirmeniz iyi olacak. Oğlak ise bu dönemde hem iç dünyanızda, hem de özel hayatınızda yenilenme dikkat çekiyor. Enerjinizi özel hayatınıza odaklamanız yerinde olacak. Kişisel düzeyde pek çok yenilik ve başlangıçlar var. Saka ise bu süreçte düşüncelerinizde daha samimi, aktif ve yenilikçi bir tavır içindesiniz. Eğitim, iletişim, uzaklar ya da medya ile ilgili konularda yeni bakış açıları kazanmaya, bilinçaltınızı gözden geçirmeye bakmalısınız. Balık ise bu dönemde işle ilgili kazançlar yeni imkanlar ve yeteneklerinizi tek başınıza ilerletme çabası dikkat çekiyor. Ortaklı işleri çözmek durumunda kalabilirsiniz. Beklentileriniz yönünde daha ciddi bir kararlılık içinde olacaksınız.