Cadde RTÜK ceza yağdırdı

RTÜK ceza yağdırdı

13.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gülben Ergen ve Mustafa Erdoğan’ın ‘Magazin programlarında kişilik haklarımıza saldırıldı’ başvurularını gündemine alan RTÜK, ceza yağdırdı

RTÜK ceza yağdırdı

Gülben Ergen ve çocuklarının babası Mustafa Erdoğan’ın ‘Magazin programlarında kişilik haklarımıza saldırıldı’ başvurularını gündemine alan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Star TV’nin ‘Duymayan Kalmasın’, Beyaz TV’nin ‘Söylemezsem Olmaz’ ve EMTV’nin ‘Her Şeyi Konuşalım’ programlarına ceza yağdırdı. Söz konusu yayınlarda, şarkıcı ve eski eşi Erdoğan hakkındaki ağır ithamların ardından, avukatlar harekete geçti. Erdoğan’ın avukatı İlkser Akbulut ve Ergen’in avukatı Altın Mimir kanalları RTÜK’e şikâyet etti.

Haberin Devamı

Rencide edici

Başvuruyu oy birliğiyle haklı bulan RTÜK, ünlü kişilerin yaşadıklarının haber değeri taşımış olsa da söz konusu yayın içeriğinde kullanılan ifadelerin magazinsel yaklaşımın çok ötesinde, eleştiri sınırlarını aşan, tarafları rencide edici, kişilerin saygınlığını zedeleyici nitelikte olduğu kanaatine vardı. Kurul, toplantı sonunda ‘Duymayan Kalmasın’a 207 bin TL, ‘Söylemezsem Olmaz’a 32 bin 454 TL ve ‘Her Şeyi Konuşalım’a ise 14 bin 908 TL ceza kesti.

‘Lisans durdurulabilir’

Bazı dizilerde kadına şiddet, insan onurunu zedeleme, küfür, hakaret, müstehcenlik ve alkol sahnelerine çokça yer verildiğini ve bunlara yönelik çok fazla şikayet geldiğini belirten RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, “Bunların düzeltilmesi lazım. Eğer bu olumsuz içerikler devam ederse biz de bunlara dizi dizi ceza vermeye devam edeceğiz. Cezalar lisans durdurmaya kadar gidiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı