Cadde SABANCI’ya yıldız yağdı

SABANCI’ya yıldız yağdı

29.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

SABANCI’ya yıldız yağdı

SABANCI’ya yıldız yağdı


       Kültür Bakanlığı ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı’nın (VAKSA) işbirliğiyle bu yıl 16 Ekim - 19 Kasım 2000 tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek olan Sabancı Tiyatro Şenliği’nin tanıtım kokteyli Sakıp Sabancı’nın Beylerbeyi’ndeki evinde yapıldı. Sakıp - Türkan Sabancı’nın ev sahipliğini yaptığı davete Kültür Bakanı İstemihan Talay, Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Sibel Can, Adnan Şenses, İsmail Türüt, Erol Evgin, Beyaz, Behzat Uygur, Çolpan İlhan, Türker İnanoğlu, Mustafa Altıoklar, Ferdi Tayfur, Necla Nazır, Sinan Çetin, Ekrem Bora, İzzet Günay, Perran Kutman, Zefer Engin gibi ünlüler katıldı.
       Konuklarla tek tek ilgilenen işadamı Sabancı, konuklardan tiyatro sanatçısı Bezhat Uygur’a kravatının takım elbisesine uymadığını söyledi, sonra da kendi taktığı kravatı çıkararak hediye etti. Gecenin geç saatlerine kadar süren davette Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil, Sakıp Sabancı’ya Tiyatro Şenlikleri’ne desteği nedeniyle bir plaket verdi.
       Gecede esprileriyle davetlileri kahkahaya boğan Sabancı, İsmail Türüt’e de takılmadan edemedi. Türüt’e kendi yazdığı kitap olan Para’yı hediye eden Sabancı, “Önce bu kitabı oku, nasıl para kazanıldığını öğren, daha sonra da birlikte LazSa’yı kuralım" dedi. Yaşar Çakmak